Designradiatoren

De tijd dat radiatoren liever niet in het zicht werden geplaatst, is voorbij. Designradiatoren zijn tegenwoordig namelijk veel meer dan slechts een verwarming: ze dienen ook als aankleding. Sawiday biedt daarom designradiatoren in allerlei stijlen. Bovendien zijn de radiatoren in alle afmetingen beschikbaar én zijn ze ook geschikt voor de hal of woonkamer. Let daarbij wel op het vermogen van de designradiator, want voor grotere ruimtes is ook meer vermogen nodig.

Designradiator

De radiator in huis hoeft niet langer verscholen te worden achter de bank of achter de gordijnen. Bij een designradiator is goed nagedacht over het uiterlijk. Zo verwarm je met een designradiator niet alleen je huis, maar haal je ook wat functionele kunst in huis. Van klassieke tot modern minimalistische radiatoren, voor elk type interieur is een geschikte designradiator verkrijgbaar. Onze sierradiatoren zijn niet alleen geschikt voor de badkamer, maar ook voor de hal of woonkamer. Kies uit onder andere handdoekradiatoren en horizontale of verticale radiatoren.

Designradiator badkamer

Iedereen kan een goede radiator gebruiken in de badkamer. Denk maar eens aan al die momenten dat je de douche uitzet en de kou je om het lijf slaat. Wil je net iets meer van je radiator naast functionele warmte? Dan is een designradiator een perfecte toevoeging.

Kies wel voor een sierradiator die geschikt is voor de badkamer. De badkamer is een erg vochtige ruimte en een ‘normale’ radiator kan dan problemen opleveren. Een radiator geschikt voor de badkamer kun je dan weer wel met een gerust hart ergens anders in huis ophangen, zoals in de woonkamer of keuken.

Stijlvolle radiator

Met een designradiator breng je naast warmte stijl in je badkamer. Of dat nou een badkamer in landelijke stijl is of een badkamer in industriële stijl. Sierradiatoren komen in verschillende kleuren zoals wit, zwart en antraciet, maar ook in zilver en chroom. Zo is er ook voor de stijl van jouw badkamer een geschikte designradiator te vinden. Een zwarte designradiator staat bijvoorbeeld perfect in een industriële badkamer. Terwijl een klassieke badkamer juist vraagt om een designradiator in lichte tinten. Maar ook voor elke andere stijl is er wel een geschikt model te vinden.

Vermogen radiator

Bij de keuze van een sierradiator is het natuurlijk belangrijk dat deze mooi is. Maar het is ook handig als de gekozen verwarming de badkamer ook daadwerkelijk weet te verwarmen. Voor het verwarmen van woon- en werkruimte is het belangrijk dat vooraf op de juiste manier vastgesteld wordt wat het vermogen van de radiatoren moet zijn.

De keuze van het type en de hoeveelheid designradiatoren is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuur in de kamer en de hoeveelheid ruimte die er beschikbaar is voor de radiatoren. Je kunt met behulp van een berekening vaststellen welke verwarming voor jou geschikt is. Op onze website tref je een eenvoudige calculator aan die je een goede indicatie geeft.

Populaire merken in de categorie designradiatoren: Vasco, Plieger, Haceka, Zehnder en Jaga.

Afmetingen radiator

Designradiatoren komen in verschillende afmetingen. Hierdoor is er altijd wel een oplossing te vinden voor de beschikbare ruimte in je badkamer. Of je nu ruimte hebt voor een radiator van 20 cm breed of 260 cm breed. Wist je dat er naast verticale modellen ook horizontale modellen bestaan? Zo is de keuze nog groter!

Plaatsing designradiator

Door alle verschillende soorten en maten radiatoren kun je bijna zelf bepalen waar je de badkamerradiator op wilt hangen. Maar waar moet je aan denken bij het plaatsen van de designradiator? Het is bijvoorbeeld slim om de badkamerradiator op de koudste plek van de badkamer op te hangen. Zo wordt de hele badkamer verwarmd. Dit kan aan een buitenmuur of bij het raam zijn. Daarnaast moet de sierradiator mimimaal 10 centimeter boven de vloer hangen, 10 centimeter onder het plafond en 5 centimeter van de wand hangen. Op deze manier optimaliseer je de luchtcirculatie en wordt de ruimte met zo min mogelijk energie helemaal verwarmd.

Radiator vervangen

Als je de oude radiator wil vervangen door een nieuwe designradiator te kopen, dan is het handig om een sierradiator te kiezen van hetzelfde formaat. Mits dit mogelijk is uiteraard. Doe je dit, dan kunnen de oude aansluitingen behouden blijven, dus hoef je deze niet aan te passen. Kies je voor een nieuwe radiator dan bieden wij ook diverse verwarmingsaansluitingen om je op weg te helpen. Ook bieden we volop keus in radiator aansluitsets.

Designradiatoren kopen

Ben je geïnteresseerd in onze designradiatoren, maar wil je graag advies van onze gespecialiseerde medewerkers? Of ben je benieuwd hoe deze sierradiatoren er in het echt uitzien? Het is altijd mogelijk langs te komen bij één van onze showrooms. Ben je klaar voor een aankoop? Ook dit kan in een van onze showrooms, of gemakkelijk online.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur

Voeg meer producten toe om een vergelijking te maken.
In deze productvergelijker kun je maximaal 3 producten vergelijken
Naar boven