Boilers

Met een boiler kun je ervoor zorgen dat er warm water uit de kraan komt. Als je kiest voor een elektrische boiler is er geen gas meer nodig om te kunnen genieten van een warme douche of warm water uit de keukenkraan. Binnen ons assortiment vind je boilers van vele formaten, zodat er voor iedere situatie een geschikte boiler te vinden is. 

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Boilers

Een boiler is een vat met water dat voorzien is van verwarmingselementen. De boiler zorgt voor warm water in huis en daardoor kan je onder meer heet afwassen en onder een lekkere warme douche stappen. Een boiler kan je het beste zien als een soort opslagtank met warm water, waar je gebruik van maakt als je warm water uit de kraan wilt hebben. Een boiler kan in principe niet leeg raken, maar het verwarmde water kan op een gegeven moment wel op zijn. Uiteindelijk vult de boiler zichzelf weer aan en wordt het water weer op temperatuur gebracht.

Inhoud van de boiler

Hoe snel dit verwarmde water op raakt heeft te maken met de inhoud van de boiler. Over het algemeen heb je te maken met grote boilers, waarmee je de watervoorraad voor het hele huis verwarmt. Deze boilers hebben over het algemeen een inhoud van tussen de 100 en 300 liter. Wat de capaciteit van jouw boiler moet zijn hangt af van met hoeveel mensen je woont en hoe vaak je warm water gebruikt.

Ook kun je in aparte ruimtes kiezen voor een aparte boiler. In de keuken bijvoorbeeld gebruik je minder water dan in de badkamer. Je kunt dus ook keukenboilers vinden met een kleine inhoud, zoals vijf, tien of vijftien liter. Dit is voldoende om de gootsteen te vullen met warm water, bijvoorbeeld om af te kunnen wassen.

De verschillende energieklassen

Iets dat steeds belangrijker wordt is duurzaamheid. Dit is een punt dat niet alleen vanuit de overheid gestimuleerd wordt, maar steeds meer mensen krijgen ook een interne behoefte naar duurzame producten. Om te zien hoe duurzaam een boiler is kun je kijken naar de energieklasse van de boiler. A+++ is het meest zuinig en G is het minst zuinig. Veel boilers zullen voorzien zijn van een energielabel B, C of D. Hoe zuiniger de boiler, hoe minder energie hij nodig heeft. Op de lange termijn verdien je de investering in een zuinige boiler dus terug.

Boilers van de volgende merken

Onze boilers zijn afkomstig van tal van bekende merken. Vertrouw op de jarenlange expertise van bekende merken als Bosch, Inventum, Plieger en Daalderop.

Vragen over boilers

Heb je vragen over de boilers, of wil je meer weten over een ander product op onze website? Neem dan alle twijfels weg en neem contact met ons op. Vul ons contactformulier in, stuur een email of bel onze klantendienst. Wij horen graag iets van je en helpen je graag verder op weg in jouw zoektocht naar een nieuwe boiler.