Badkamermeubels

Het badmeubel is één van de belangrijkste onderdelen van je badkamer! Het bepaalt grotendeels de look van je badkamer én biedt de mogelijkheid om je spulletjes netjes op te bergen. Sawiday heeft daarom een ruim assortiment badkamermeubelsets. Je kunt kiezen hoeveel lades je wilt, maar ook of je een badmeubel met spiegel, spiegelkast of waskom wilt. Vind altijd het perfecte badmeubelset in ons aanbod. We hebben veel verschillende stijlen! Bekijk ze hieronder.

Resultaten 0-24 van 10298

Badkamermeubel sets

Het badmeubel is één van de belangrijkste onderdelen van de badkamer. Door de omvang valt het meubel bovendien behoorlijk op, dus het heeft grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Ben je zoek naar een nieuw badmeubel? Dan raden wij aan om voor een complete set te gaan! Een set bestaat uit alle producten die je nodig hebt voor een comfortabel meubel, wat betekent dat je niet alle benodigde onderdelen bij elkaar hoeft te zoeken. Bovendien weet je bij een set ook zeker dat alle producten goed bij elkaar passen, zowel qua stijl als qua afmetingen. 

De onderdelen

Een badmeubelset bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van of je kiest voor een wastafel of een waskom. De volgende sets zijn verkrijgbaar:

Badmeubel met spiegel: Bij ons vind je een ruim assortiment aan badmeubels met spiegels. In deze categorie heb je dus een ruime keuze aan spiegels en badmeubels in verschillende varianten. Hierdoor zit er altijd wat bij.

Badmeubel met spiegelkast: De perfecte manier om extra spullen uit het zicht op te bergen: de spiegelkast. In ons assortiment zitten veel badmeubelsets met een spiegelkast. Dubbel functioneel!

Badmeubel met waskom: Wil je geen ingebouwde wastafel? Bij Sawiday vind je ook badmeubelen met een trendy waskom. Dit is dé eyecatcher in de badkamer. Bij deze sets zit ook een passende spiegel. Zo maak je je badkamer helemaal af.

Badmeubel zonder spiegel: Met de spiegel kun je veel veranderen aan de styling van je badkamer. Als je liever zelf een spiegel uitkiest is de badmeubelset zonder spiegel de juiste keuze voor jou. 

Als je kiest voor een wastafel, dan bestaat de set meestal uit een wastafel, onderkast en een spiegel of spiegelkast. Wil je liever een waskom? Dan bestaat de set gewoonlijk uit een blad waar je de kom op kunt zetten, een onderkast en een spiegel of spiegelkast. Let op dat de waskom (of waskommen) en kranen er vaak niet bij zitten. Ook de sifon en afvoerplug dien je er nog zelf bij te bestellen. Eventueel kun je nog voor een kolomkast kiezen, zodat je extra opbergruimte hebt.

Badmeubelwensen

Verder is het van belang dat je nadenkt over de eisen waaraan badkamermeubels voor jou moeten voldoen. En natuurlijk moet je voldoende ruimte hebben in je badkamer om al die wensen te kunnen vervullen. Een kleine badkamer vraagt vanzelfsprekend meer inventiviteit dan een grote. Maar als je een ruime badkamer hebt en je wilt dit ruimtelijke gevoel behouden of versterken, dan is het van groot belang om hier rekening mee te houden bij je keuze.

De afmetingen

De meeste badmeubels zijn beschikbaar vanaf 60 centimeter breed. Andere standaardafmetingen zijn 80, 100, 120, 140 en 180 centimeter breed. Een badmeubel breder dan 2 meter is zeker mogelijk, maar wordt dan wel maatwerk. Wil je graag twee wastafels of waskommen? Dan heb je een badmeubel van minstens een meter breed nodig. Twijfel je over de maat die in jouw badkamer past? Kom dan langs in één van onze showrooms voor persoonlijk advies.

Materiaal

Het blad van een badmeubelset kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Je hebt onder andere keuze uit natuursteen, solid surface, acryl en composiet. Natuursteen en solid surface zijn beide erg in opkomst en zien er prachtig uit. Het nadeel aan deze materialen is dat ze iets meer onderhoud vergen dan acryl en composiet. Voor je wastafel of waskom kun je ook nog kiezen voor keramiek. Keramiek is bijzonder sterk, krasbestendig en vuilafstotend. Een keramische wastafel of waskom is daarom een goede keuze als je op zoek bent naar een wastafel of waskom die lang meegaat en weinig onderhoud behoeft. De onderkasten van een badmeubelset zijn over het algemeen gemaakt van MDF of hout. Houten badmeubels zijn erg mooi, maar ook duurder in aanschaf. Daarnaast vereist hout veel meer onderhoud dan MDF, omdat het hout met olie behandeld moet worden. MDF is wat goedkoper en veelzijdiger. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en voor een matte of glanzende afwerking.

De kraangaten

Bij het uitzoeken van een nieuw badmeubelset heb je keuze uit geen, één of twee kraangaten. Als je graag inbouwkranen wilt, dan heb je geen kraangaten nodig. Vaak wordt bij badmeubels breder dan één meter gekozen voor twee kraangaten, omdat de wastafel dan dusdanig lang is dat twee personen er tegelijk gebruik van kunnen maken. Ook als je twee waskommen of twee wasbakken hebt, kies je voor een badmeubelset met twee kraangaten.

Design

Badmeubelsets zijn in allerlei stijlen te verkrijgen. Een houten badmeubel (of een look-a-like MDF badmeubel) past bijvoorbeeld perfect bij een landelijke badkamer. Een badmeubelset met mat zwarte details staat prachtig bij een industriële stijl en een wit badmeubel met glanzende afwerking past weer goed bij een moderne of klassieke badkamer. Ben je op zoek naar een echte eyecatcher? Kies dan voor een natuurstenen waskom bij je badmeubelset. Natuursteen heeft een karakteristieke uitstraling en staat fantastisch bij elke badkamerstijl!

Onderho