Waterverzachters

Een waterontharder biedt vele voordelen. Doordat er geen kalkaanslag optreed hoef je minder schoon te maken en wordt de levensduur van apparaten zoals de wasmachine verlengd. Daarnaast is het beter voor de huid. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de voordelen. Ben jij al overtuigd van de werking van een waterontharder? Bekijk dan direct het assortiment en bestel je waterontharder online!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9411 reviews

Waterontharder

Je hoort steeds vaker over waterontharders en daarom neemt de interesse toe. Toch is het belangrijk om de zinvolle informatie te onderscheiden van de twijfelachtige beweringen die we wel eens voorbij zien komen. Daarom vertellen we je graag meer over waterontharders.

Wat is een waterontharder?

Zoals de naam al zegt verlaagt een waterontharder de hardheid van het water. Maar waarom zou je dat willen en wat zijn daarvan de voordelen? Om dat te begrijpen is het goed om te weten wat de effecten zijn van hard water. Voor veel mensen is de grootste ergernis van een hoge hardheid van water de kalkaanslag die dit veroorzaakt. Kalk hecht zich op plekken waar water opdroogt, zoals in de douche. Maar denk ook aan apparaten zoals de vaatwasser en de wasmachine, waarvan de levensduur wordt verkort door kalkaanslag.

Wat is het effect van een waterontharder?

Ontharden lijkt sterk op het ontkalken van water, maar het is niet helemaal hetzelfde. Een waterontharder verwijdert namelijk niet alleen kalk, maar ook de metalen uit het water. Een waterontharder zorgt dus op vele manieren voor gezonder water, voor jezelf maar ook voor je kranen en apparaten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Waterontharders en waterontkalkers rekenen ten eerste af met kalkaanslag. Het resultaat? Glanzende tegels en een stralende douchecabine. Daarnaast kan uw kraan door kalkaanslag gaan lekken. De kraan werkt dan minder goed en dat wil je natuurlijk voorkomen. Zacht water, verkregen door een waterontharder, is ook beter voor de huid, omdat hard water de huid ruw en droog maakt. Ook kun je met zacht water een stuk eenvoudiger vlekken van uw kleding verwijderen. Zodanig dat er bij zacht water op een lagere temperatuur gewassen kan worden. Een waterontharder heeft dus voordelen op verschillende vlakken zoals gezondheid, levensduur van apparaten en energieverbruik.

Waarom gebruikt een waterontharder zout?

Veel waterontharders maken gebruik van regeneratiezout. Mensen denken daardoor wel eens dat water zout gaat smaken door een waterontharder. We kunnen je geruststellen, dat is gelukkig een misverstand. Dit zout komt namelijk niet in contact met het water, maar met de harscellen in de waterontharder. Wanneer deze harscellen verzadigd zijn met kalk moeten ze namelijk geregenereerd en schoongespoeld worden. Dit is waar het zout in de waterontharder voor dient. Het zout zorgt ervoor dat de harscellen niet verzadigd raken en voortdurend het kalk uit het water kunnen blijven halen.

Een waterontharder kopen

Zijn de voordelen van een waterontharder het voor jou waard om er eentje aan te schaffen? Binnen ons ruime assortiment vind je altijd een geschikte waterontharder voor jouw situatie. Heb je nog vragen voordat je een waterontharder wilt aanschaffen of heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste product? Dat begrijpen we, kom gerust langs in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Zo zorgen we ervoor dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken.