Gootstenen

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9412 reviews

Gootsteen of spoelbak

De gootsteen of spoelbak is een opvangbak voor water, vaak verzonken in het aanrecht, met daarboven een waterkraan. De gootsteen is te vinden in de keuken of bijkeuken en wordt veel gebruikt. Een te grote gootsteen of spoelbak kan leiden tot waterverspilling, een te kleine juist tot irritaties. Wij helpen u een met het maken van een geschikte keuze. Gootstenen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, van de keramische spoelbak voor in de keuken tot een wastrog, wasgoot of uitstortgootsteen om in de garage te hangen. Sawiday heeft een uitgebreid aanbod gootstenen voor u.

De keukengootsteen

Het woord gootsteen stamt uit de tijd dat deze nog werd gemaakt van natuursteen en later van kunststeen. Een beter woord is tegenwoordig: spoelbak. Belangrijk is dat de overgang tussen het aanrechtblad en de keukengootsteen, wanneer beiden van verschillende materialen zijn gemaakt, waterdicht en watervast verlijmd is en dat de rand van de bak niet hoger ligt dan het blad, zodat water, kruimels en dergelijke in de bak geveegd kunnen worden.

Wastroggen

Ook voor het grootste aanbod wastroggen bent u bij Sawiday aan het goede adres. Wij hebben goede, sterke wastroggen in allerlei verschillende soorten en maten. De breedtes variëren tussen de 50 en 300 centimeter.

Uitstortgootsteen en wasgoten

Uitstortgootstenen en spoelwasbakken worden vooral gebruikt in (bij)keukens en garages. De producten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Het is vaak mogelijk om een los emmerrooster bij de uitstortgootsteen te bestellen. Sawiday heeft ook wasgoten die door hun lengte geschikt zijn voor scholen en bedrijven waar meerdere mensen tegelijkertijd er gebruik van kunnen maken.

Materiaal van een gootsteen of spoelbak

U kunt kiezen uit gootstenen van verschillende materialen. Wilt u een keramische spoelbak of liever een uitstortgootsteen van RVS? Een gootsteen van keramiek is goed krasbestendig en geeft een klassieke uitstraling. Een RVS gootsteen past overal, is sterk en duurzaam. Heeft u liever een gootsteen van plaatstaal of acryl? Die hebben we natuurlijk ook!

Merken gootstenen en spoelbakken

U vindt hier gootstenen en spoelbakken van merken als Villeroy & Boch, Sphinx en Plieger, maar ook minder bekende merken. Zo zorgen we er voor dat er voor ieder budget een geschikte gootsteen te vinden is. Sanitairwinkel levert enkel gootstenen van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Vragen over een gootsteen of spoelbak?

Komt u er niet helemaal uit? In onze toonzaal in Schoten helpen wij u graag bij het maken van de beste keuze. Daarnaast kunt u contact opnemen met onze online klantenservice, waar u al uw vragen kunt stellen!