Verlichting

Op zoek naar verlichting voor in de badkamer? Bij Sanitairwinkel vind je een uitgebreid assortiment badkamerlampen, zoals spotjes, LED strips, plafondlampen en spiegellampen. Bekijk het volledige aanbod en vind de verlichting die past bij jouw badkamer!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9395 reviews

Badkamer verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Badkamerverlichting kan dienen als decoratie, maar is natuurlijk ook erg functioneel. Badkamers hebben in veel gevallen namelijk onvoldoende daglicht. Maar zeker in de avond is verlichting onmisbaar in de badkamer. Daarnaast is verlichting bij de spiegel ook erg handig voor persoonlijke verzorging. Denk aan het aanbrengen- of verwijderen van make-up of bij het scheren. 

Badkamerverlichting voor de juiste sfeer

Inmiddels is duidelijk dat badkamerverlichting belangrijk is vanwege de functionele eigenschappen. Maar vergeet ook zeker niet de decoratieve waarde en de sfeer die verlichting creëert. Misschien zou je er niet direct bij stilstaan, maar verlichting is belangrijk om de juiste sfeer tot stand te brengen in de badkamer. Ga je bijvoorbeeld ontspannen in bad na een lange dag, dan zorgt de juiste verlichting voor nóg meer ontspanning. Kies bijvoorbeeld voor een lamp met dim functie om de verlichting aan te passen aan de situatie.

Assortiment badkamer verlichting

Binnen ons assortiment vind je vele soorten badkamer verlichting. Denk aan staande lampen, lampen voor de spiegels, lampen voor het plafond en lampen voor de muur. Deze verschillende soorten lampen zijn allen beschikbaar in vele stijlen. Verlichting is namelijk een essentieel onderdeel bij creëren van de juiste sfeer in de badkamer. Heeft jouw badkamer bijvoorbeeld een klassieke stijl of juist een moderne? Kies voor verlichting die past bij het gekozen thema.

Badkamerverlichting per zone

Een badkamer kan worden onderverdeeld in 3 zones, te weten:

  • Zone 1: Dit is de natte zone, denk hierbij aan de binnenkant van een bad of een douchecabine. In deze zone mag alleen verlichting worden geplaatst die daar specifiek voor gemaakt is.
  • Zone 2: Het gebied rondom zone 1. Dit gaat om het gebied van een straal van 60 cm tot en met een hoogte van 260 cm van zone 1 af. Ook in deze zone mag alleen verlichting en apparatuur worden geplaatst die hiervoor geschikt is.
  • Zone 3: Indien er apparatuur/verlichting wordt geplaatst buiten de twee genoemde zones, dan spreken we over zone 3. In deze zone kunt u alle soorten apparatuur en badkamerverlichtingen plaatsen, aangezien deze buiten bereik zijn van spuitend of spattend water.

Spotjes in plaats van lampen

Naast badkamer lampen wordt er ook vaak gekozen voor spotjes. Opbouwspots zijn eenvoudig te plaatsen op bestaande lichtpunten in het plafond of aan de wand. Voor inbouwspots is dat een ander verhaal. Inbouwspots worden vaak bevestigd in een verlaagd plafond of in een koof. Op deze manier is de bedrading weggewerkt en zitten de spotjes strak verwerkt in het plafond. 

Badkamerverlichting advies

Weet je niet precies welke verlichting het beste bij jouw badkamer past? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, zij zullen je helpen met het kiezen van de juiste badkamerverlichting.