Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn ontzettend milieuvriendelijk én zeer geschikt om een kleine ruimte snel mee te verwarmen. Nieuwsgierig? Wil je graag elektrisch verwarmen, maar geen compleet nieuwe radiator aanschaffen? Met een verwarmingselement maak je van je radiator gemakkelijk een elektrische radiator. Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod elektrische radiatoren!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Elektrische radiator

Elektrische radiatoren zijn hot! Letterlijk en figuurlijk, want bijna niets warmt zo snel op als een elektrische radiator. Daarnaast zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid en het milieu, dus een elektrische verwarming kan in dat opzicht een goede keuze zijn. Het is daarbij wel van belang dat je op de hoogte bent van de beperkingen die een elektrische verwarming met zich meebrengt. Twijfel je of een elektrische radiator wat voor jou is? Lees hieronder dan meer over alle voor- en nadelen!

Vroeger werden alle huishoudens verwarmd met gas. Langzaam maar zeker begint hier verandering in te komen. Eerst was verwarmen met elektriciteit namelijk een stuk duurder dan met gas, maar dat verschil neemt steeds verder af. Wil je graag elektrisch verwarmen maar geen compleet nieuwe radiator aanschaffen? Met een verwarmingselement maak je van de radiator gemakkelijk een elektrische radiator. Dat is niet alleen fijn voor de portemonnee maar vooral ook voor onze planeet.

Hoe werkt een elektrische radiator?

Een elektrische radiator zet stroom om in warmte met een verwarmingselement. Dit element biedt elektrische weerstand, waardoor de vloeistof in de radiator opwarmt. Deze interne warmte geeft de radiator vervolgens af aan de omgeving. Een elektrische radiator geeft op die manier net zoveel warmte als een radiator die is aangesloten op de centrale verwarming. Het is mogelijk om een verwarmingselement los te kopen en op je radiator te plaatsen. Op die manier verander jij je radiator redelijk eenvoudig in een elektrische verwarming!

Milieu- en portemonneevriendelijke radiator

Een elektrische radiator is de groenere oplossing voor de verwarming van het huis. Elektrische verwarming is een uitstekend begin om milieuvriendelijker te wonen. De elektrische radiatoren kunnen namelijk met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen op zelf opgewekte stroom draaien. Daarnaast verkopen wij veel radiatoren die energiebesparend zijn. Hierdoor betaal je niet meer dan nodig is om je huis lekker warm te houden. Let wel op dat een volledige elektrische verwarming in huis dan weer ongunstig is voor de portemonnee. Maar als bijverwarming in kleinere ruimtes is de elektrische radiator ideaal.

Heb je overal gasverwarming in huis, maar wil je bijvoorbeeld ook in het tuinhuis, schuurtje of andere kleine ruimte een fijne verwarming? Dan is een elektrische radiator ook een uitstekende oplossing. Deze ruimtes hoeven vaak maar voor korte tijd verwarmd te worden en daarvoor is een elektrische verwarming ideaal.

Design en formaten

Bij nieuwe elektrische apparaten en voorwerpen wil het nog wel eens ontbreken aan een mooi design. Bij de radiatoren uit het assortiment van Sawiday is dat gelukkig niet het geval. Wij bieden ze namelijk in veel verschillende soorten en maten aan. Zo heb je naast een milieuvriendelijke radiator ook nog eens een mooi design! Met merken als Plieger, Zehnder, en Vasco zit er ook voor jou een geschikte radiator tussen.

Bij Sawiday zijn radiatoren verkrijgbaar in vrijwel alle formaten. Zo heb je de keuze uit verticale en horizontale radiatoren. Om het juiste formaat te vinden filter je verder op hoogte en breedte.

Als je de oude radiator wilt vervangen door een nieuwe radiator te kopen, dan is het handig om een radiator te kiezen van hetzelfde formaat. Mits dit mogelijk is uiteraard. Doe je dit, dan kunnen de oude aansluitingen behouden blijven, dus hoef je deze niet aan te passen. Kies je voor een nieuwe radiator dan bieden wij ook diverse verwarmingsaansluitingen om jou op weg te helpen. Ook bieden we volop keus in radiator aansluitsets.

Soorten elektrische radiatoren

Het aanbod elektrische radiatoren groeit hard. Er zijn daarom veel verschillende modellen beschikbaar. Een elektrische paneelradiator is de meest populaire keuze, zeker sinds de paneelradiator ook met vlakke voorzijden te verkrijgen is. Een elektrische paneelradiator met vlakke zijden ziet er erg strak uit en is daarom een fraaie toevoeging aan het interieur.

Ook een elektrische handdoekradiator behoort tot de mogelijkheden. Deze worden het vaakst gebruikt in de badkamer, omdat ze erg fijn zijn om je handdoek mee te drogen en op te warmen. Let er wel op dat een handdoekradiator in verhouding minder vermogend is dan een paneelradiator. Om hetzelfde vermogen te krijgen als een paneelradiator, heb je dus een groter model handdoekradiator nodig. Dat maakt een handdoekradiator over het algemeen duurder dan een paneelradiator.

Zowel een elektrische paneel- als handdoekradiator gebruik je als bijverwarming. Er wordt vrijwel nooit gekozen voor elektrische hoofdverwarming, omdat dat behoorlijk in de kosten loopt. Elektrische radiatoren warmen erg snel op en verbruiken daarom veel energie. Een centrale verwarming in combinatie met elektrische radiatoren en vloerverwarming is daarom een betere keuze!

Capaciteit elektrische radiator

Het is bij het uitkiezen van de nieuwe elektrische radiator belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de radiator. Een verwarming die een grotere ruimte moet verwarmen heeft namelijk meer capaciteit nodig dan wanneer deze een kleinere ruimte moet verwarmen. Weet je niet zo goed hoeveel capaciteit je nodig hebt voor de ruimte of twijfel je tussen een elektrische radiator of een radiator op gas? Neem dan even contact op met onze klantenservice!

Je kunt ook gebruikmaken van onze radiator tool die je adviseert hoeveel Watt je nodig hebt in jouw ruimte. Door de afmeting van de ruimte in te vullen, het type ruimte te selecteren en aan te geven of de ruimte geïsoleerd is of niet krijg je een advies voor hoeveel Watt jouw radiator nodig heeft om de kamer op de juiste temperatuur te krijgen.

Hoe installeer je een elektrische radiator?

Een elektrische radiator plaatsen is meestal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is dat je checkt of de huidige elektrische installatie van de ruimte een (extra) radiator aankan. Een elektrische radiator verbruikt behoorlijk wat energie, dus het totaalvermogen van de elektrische installatie wordt groter. Laat daarom een elektricien of installateur kijken naar wat de mogelijkheden zijn!

Kan een elektrische verwarming in een bestaand stopcontact?

Een elektrische radiator wordt natuurlijk aangesloten op stroom, dus er dient elektrische voeding aanwezig te zijn in de te verwarmen ruimte. Vaak voldoet een bestaand stopcontact: daar steek je simpelweg de stekker van de radiator in. Let er wel op dat daar geen elektrische radiatoren met een hoge capaciteit aan kunnen worden gesloten. Elektrische radiatoren die dienen als bijverwarming hebben vaak minder vermogen en vormen daarom geen probleem.

Heb je geen stopcontacten in je badkamer en wil je daar wel een elektrische radiator? Dan kun je vaak een stopcontact van de ruimte ernaast gebruiken. Een goede klusjesman maakt dan een boorgat en sluit de voedingskabel aan op dat stopcontact. Zo zijn ook gelijk alle kabels netjes weggewerkt!

Assortiment

Sawiday heeft een groots assortiment radiatoren. In ons assortiment hebben wij paneelradiatoren, handdoekradiatoren en prachtige designradiatoren. Daarnaast bieden wij ook een ruim aanbod elektrische radiatoren, convectorputten, vloerverwarming en radiator-accessoires met onder meer aansluitsets, afsluiters, radiatorkranen en thermostaatknoppen. Kortom: wij zijn de totaalleverancier als je op zoek bent naar verwarming voor jouw woning.

Elektrische radiator kopen

Een elektrische radiator koop je eenvoudig bij ons online in de webshop. Heb je meer informatie nodig, neem dan contact op met onze klantenservice of kom eens langs bij ons in de showroom.

Veelgestelde vragen over elektrische radiatoren

In welke ruimtes kun je een elektrische radiator plaatsen?

In principe kan je in elke gewenste ruimte een elektrische radiator plaatsen, mits de ruimte het extra elektrisch vermogen aankan en er voeding aanwezig is. Elektrische verwarming is in verband met de kosten echter niet aan te raden voor grotere ruimtes in huis. Een elektrische radiator is daarentegen perfect voor de kleinere ruimtes die je snel wilt opwarmen, zoals de bad- en slaapkamer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische radiator?

Een elektrische radiator heeft zowel een aantal voor- als nadelen ten opzichte van een radiator op gas. Sommige daarvan zijn hierboven al genoemd, maar hieronder staan ze allemaal duidelijk beschreven.

Voordelen elektrische radiator:

  • Een elektrische radiator warmt de ruimte erg snel op.
  • Elektrische verwarming is zeer milieuvriendelijk.
  • De installatiekosten van een elektrische radiator zijn lager dan de kosten voor bijvoorbeeld centrale verwarming op gas.

Nadelen elektrische radiator:

  • Elektrische verwarming verbruikt meer dan traditionele verwarming en is daarom duurder. Wel kun je dit enigszins compenseren als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt.
  • Alhoewel elektrische radiatoren steeds populairder worden, is het aanbod nog steeds kleiner dan bij standaard radiatoren.
  • Elektrische verwarming is voornamelijk geschikt als bijverwarming en dient daarom slechts als aanvulling op een centrale verwarming.