Inloopdouches

Een mooie inloopdouche zorgt voor een heerlijke start óf einde van de dag. Een inloopdouche laat een badkamer groter ogen en geeft je badkamer een ruimtelijk karakter. Sawiday heeft inloopdouches in allerlei verschillende maten. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren beslag voor een moderne of industriële look. Bij twijfel over afmetingen of andere vragen kun je altijd contact met ons opnemen!

Inloopdouche: prachtig & praktisch

Inloopdouches winnen aan populariteit! Niet gek, want een inloopdouche heeft veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld veiliger dan een douchecabine, zien er prachtig uit en geven je maximale ruimte voor het douchen. Ben je op zoek naar een inloopdouche? Dan ben je bij Sawiday aan het juiste adres, we hebben namelijk het meest uitgebreide assortiment aan inloopdouches voor elk budget.

Inloopdouche voordelen

  • Eenvoudig met instappen
  • Volledig aan te passen naar eigen smaak, die ook past bij de totale badkamer stijl
  • De afmetingen van de inloopdouche kun je volledig zelf bepalen
  • In een inloopdouche heb je vaak meer ruimte en geeft een open gevoel. Helemaal als je kiest voor glazen wanden of douchedeuren
  • Een inloopdouche is veiliger en eenvoudiger in onderhoud

Een inloopdouche is veiliger

Douchecabines hebben een drempel waar je overheen moet stappen als je gaat douchen. Deze drempel kan gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld kleine kinderen of mensen met een beperking. Een inloopdouche is daarom ideaal: deze douches hebben geen drempel waar iemand overheen kan vallen. Een inloopdouche is dus een stuk veiliger dan een douchecabine.

Eenvoudig in onderhoud

Een inloopdouche heeft minder hoeken en randen waar vuil en aanslag zich kan ophopen. Een inloopdouche is daarom eenvoudiger schoon te maken dan een douchecabine. Ook zijn tegels minder gevoelig voor vlekken en beschadigingen. Let wel op dat tegels glad kunnen zijn als ze nat zijn. Wij raden daarom aan om de tegels droog te maken met een trekker, naast veiligheid zorgt dit tevens voor minder kalkaanslag en houd je de inloopdouche langer mooi.

Een inloopdouche geeft vrijheid

Een inloopdouche bied je veel keuzevrijheid qua afmetingen: je kunt de douche zo groot maken als je zelf wilt. Het maakt dus niet uit als je geen standaard formaat inloopdouche wilt maken, want een inloopdouche kun je altijd passend maken. Ook qua budget kun je alle kanten op. Wij bieden verschillende inloopdouches van bekende A-merken zoals Novellini, Sealskin, Bruynzeel en Wiesbaden, maar ook van onze huismerken. Wanneer je opzoek bent naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit dan raden wij douches van ons huismerk Saniclass aan.

Een inloopdouche is stijlvol

Een inloopdouche is niet alleen praktisch, maar ook hartstikke mooi. Een inloopdouche past bovendien perfect in zowel een landelijke als moderne badkamer. Een zwarte inloopdouche geeft jouw badkamer een extra stoere uitstraling, terwijl RVS juist zorgt voor een klassieke afwerking.

De nadelen van een inloopdouche

  • Een inloopdouche is lastiger waterdicht te maken
  • Een verstopte afvoer kan al snel (bij onvoldoende afdracht) zorgen voor wateroverlast in de badkamer
  • De kitranden en/of voegen kunnen snel verkleuren door zeep en vuil
  • Over het algemeen is een inloopdouche kouder bij het in en uitstappen. Iets wat natuurlijk is op te lossen met vloer verwarmingsmatten die je onder de tegels kunt aanbrengen

Een inloopdouche maken

Om een inloopdouche te maken is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om alle losse onderdelen goed te kunnen plaatsen. Heb je een beperkte ruimte tot je beschikking dan kun je beter kiezen voor een douchebak of douchecabine. Wanneer je kiest voor een inloopdouche houd er dan rekening mee dat het waterdicht maken van een inloopdouche moeilijker is. In veel gevallen wordt de tegelvoer in de douche doorgeteld, aandachtspunt daarbij is wel om voor voldoende afdracht te zorgen. Een ander aandachtspunt zijn de naden tussen vloer en wand, het is belangrijk dat deze naden waterdicht zijn. Wanneer deze naden zijn gekit dan raden wij aan om de kitranden eens in de zoveel tijd te vervangen.

Inloopdouche met gemetselde muur

Veel mensen kiezen voor een inloopdouche met glazen douchewand, maar ook met een gemetselde muur is mogelijk. Een inloopdouche met gemetselde muur heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel kan zijn dat er meer bevestigd kan worden aan een gemetselde muur. Zo kan er bijvoorbeeld een toilet aan de andere kant van de muur bevestigd worden. Een nadeel in een kleine badkamer kan zijn dat de ruimte nóg kleiner gaat lijken, terwijl dit in een grote badkamer juist kan zorgen voor een warm en knus gevoel. Benieuwd naar alle voor- en nadelen van een inloopdouche met gemetselde muur? Lees dan zeker dit artikel eens!

Inloopdouche met glazen douchewand

Met een glazen douchewand scherm je de inloopdouche op een stijlvolle manier af van de rest van de badkamer. Daarnaast zorgt een douchewand niet alleen dat het water alle kanten op spettert ook zorgt een douchewand voor het behoud van warmte in de douche. Sawiday heeft diverse modellen douchewanden in tal van uitvoeringen, bekijk hier het totale assortiment aan douchewanden.

Inloopdouche met douchebak

Helaas is een inloopdouche waarbij de vloer is doorgetegeld niet altijd mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een oud huis (jaren 30 of eerder) dan is de kans groot dat je huis een houten ondervloervloer heeft. Het plaatsen van een doorgetelde inloopdouche op een houten vloer geeft (in verband met werking/vering van het hout) een groot risico op lekkages. Heb je een houten ondervloer maar wil je toch graag een inloopdouche, zonder een ingrijpende verbouwing? Kies dan voor een verlaagde douchebak zodat het verschil ten opzichte van de badkamer vloer minimaal is en je toch het effect van een inloopdouche kunt evenaren. Ook is het tegenwoordig mogelijk om een douchebak in een andere kleur dan standaard wit verkrijgbaar. Creëer extra stijl en kies bijvoorbeeld voor een zwarte douchebak.

Zwarte douchebak 

Wil je graag een douchebak die minder opvalt? Steeds vaker kiest men voor een donkere kleur douchebak die overeenkomt met de kleur van de vloertegels. Bij Sawiday kun je terecht voor douchebakken in verschillende kleuren zwart, antraciet, grijs of bruin. Ook zijn er douchebakken verkrijgbaar die voorzien zijn van een reliëf en hierdoor de uitstraling van een betegelde inloopdouche evenaren.

Een nieuwe ontwikkeling is de douchetegel van Vt Wonen met bijpassende wand en vloer tegels. Dankzij deze innovatieve douchetegel kan de gehele inloopdouche worden uitgerust met dezelfde tegels. Creëer de uitstraling van een betegelde inloopdouche maar profiteer van de voordelen van een douchebak. Bekijk hier deze speciale douchetegel online of kom naar de showroom voor advies.

Ons assortiment inloopdouches

Sawiday heeft alle producten die nodig zijn voor een inloopdouche, klik op een van de onderstaande categorieën om naar een overzicht van alle producten te gaan. Tip: gebruik de filters aan de linkerkant om tot een goede selectie aan artikelen te komen  

Professioneel advies voor je nieuwe inloopdouche

Vind je het lastig om te kiezen uit de vele mogelijkheden? Of heb je vragen over de installatie? Bijvoorbeeld of een inloopdouche wel handig is bij jouw situatie? Kom dan langs in één van onze showrooms en laat je inspireren! Nog andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij voorzien je graag van onafhankelijk advies.

In al onze showrooms hebben we verschillende inloopdouches opgesteld. Ook hebben we een uitgebreid assortiment aan douchedeuren, douchewanden en kranen in onze showrooms staan. Laat je inspireren tijdens een bezoek aan een van onze showrooms: bekijk hier de dichtstbijzijnde showrooms.