Terrasverwarming

Terrasverwarming zorgt ervoor dat je langer van de buitenlucht kunt genieten zonder dat je het ontzettend koud krijgt. Zo kunnen die heerlijke zomeravonden in de tuin met een paar uurtjes verlengd worden! Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft terrasverwarming, zo zijn er hangende maar ook staande terrasverwarmers. Daarnaast kun je kiezen of je elektrische terrasverwarming wilt of een terrasverwarmer die op gas werkt.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9412 reviews

Terrasverwarmers

Terrasverwarmers zorgen ervoor dat je buiten kunt blijven zitten wanneer het af begint te koelen. Zo kunnen die heerlijke zomeravonden in de tuin met een paar uurtjes verlengd worden. Terrasverwarmers zijn er in verschillende soorten en maten, daarom vind je bij Sawiday verschillende types terrasverwarming. Wil je een staande heater of heb je een goede plek om de terrasverwarming op te kunnen hangen? Dit zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van de juiste terrasverwarming.

Montage van de terrasverwarming

Omdat iedere tuin en terras anders is, is niet iedere terrasverwarmer even geschikt voor jouw terras. Er zijn daarom verschillende montagemogelijkheden. Wanneer de mogelijkheid er is kiezen veel mensen voor een terrasverwarmer die bevestigd wordt aan de wand. Dit is vaak de meest compacte manier die het minste ruimte in beslag neemt. Ook is er de mogelijkheid om de terrasverwarmer te bevestigen aan het plafond, bijvoorbeeld van een overkapping. Als deze opties voor jouw terras niet mogelijk zijn, dan is een staande terrasverwarmer vaak de oplossing. Deze kan vrijwel overal geplaatst worden.

Terrasverwarming op elektriciteit of gas

Binnen ons assortiment zijn er terrasverwarmers te vinden die op elektriciteit of op gas werken. De elektrische terrasverwarmers zijn steeds populairder en die brengen ook een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben deze terrasverwarmers een gerichte straal, waardoor je direct kunt genieten van de warmte. Daardoor zijn elektrische terrasverwarmers ook geschikt voor kleinere ruimtes. Daarnaast zijn elektrische terrasverwarmers goedkoper in gebruik dan terrasverwarmers die op gas werken. Het voordeel aan terrasverwarming op gas is dat je de terrasverwarmer overal kan neerzetten aangezien die geen elektriciteit oftewel een stopcontact nodig heeft. Ook hebben deze terrasverwarmers een hoog vermogen en een groot bereik. 

Sfeerhaard om het terras te verwarmen

Naast de terrasverwarmingen kan er ook nog gekozen worden voor een sfeerhaard. Deze zorgen niet alleen voor een warm terras, maar ook voor een fijne sfeer. Ook voor sfeerhaarden geldt dat er zowel staande als hangende varianten mogelijk zijn. Daarnaast zijn er meerdere wattages beschikbaar in ons assortiment, zodat er voor ieder formaat terras een geschikte sfeerhaard is.

Hoeveel vermogen heeft een terrasverwarmer nodig?

Het vermogen dat een terrasverwarmer nodig heeft is erg afhankelijk van de situatie. Vaak is het bijvoorbeeld niet nodig om het gehele terras te verwarmen. Een kleinere heater bij de zithoek kan dan al voldoende zijn. Daarnaast heeft wind veel invloed. Ligt het terras redelijk uit de wind, dan is er minder vermogen nodig dan bij een volledig open terras. Ook de plaats is van belang, een staande of hangende heater in het midden van het terras heeft minder vermogen nodig dan een heater aan de wand. Vanaf de wand is de afstand tot de overkant van de tafel namelijk groter. Tot slot is het wattage ook afhankelijk van de keuze tussen elektrisch of een terrasheater op gas. Een heater op gas heeft ongeveer het dubbele vermogen nodig in vergelijking met een elektrische terrasverwarmer. 

Vragen over de terrasverwarmers in ons assortiment?

Heb je vragen over de terrasverwarmers in ons assortiment? De deskundige medewerkers van onze klantenservice helpen je graag bij het beantwoorden van al je vragen. Neem daarom gerust contact op met de klantenservice!