Ventilatoren

Een badkamer ventilator is een ideaal middel om de luchtvochtigheid in de badkamer op het juiste niveau te houden. Na een warme douche stijgt de luchtvochtigheid namelijk snel. Na verloop van tijd kan hierdoor schimmel ontstaan in de badkamer, omdat de condens de badkamer vochtig maakt. Een badkamerventilator zorgt ervoor dat deze condens weg kan uit de badkamer. Zo komt er geen schimmel op de muur of het plafond en blijven meubels en accessoires in de badkamer langer mooi. Bekijk het uitgebreide assortiment badkamer ventilatoren.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
9358 reviews

Badkamer ventilatoren

Last van een vochtige badkamer na het douchen? Bij onvoldoende ventilatie stijgt de luchtvochtigheid snel tijdens het nemen van een douche. Het gevolg is dat er condens ontstaat welke de ruimte niet kan verlaten. Hierdoor worden het plafond, de wanden en meubels in de badkamer vochtig. Na verloop van tijd kan er daardoor schimmelvorming optreden en kunnen meubels aangetast worden. De oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een badkamer ventilator. Deze zorgt ervoor dat condens weg kan waardoor vocht niet op muur, plafond en meubels terecht komt.

Verschillende uitvoeringen badkamerventilatoren

Er zijn verschillende soorten badkamer ventilatoren beschikbaar binnen ons assortiment. Denk aan standaard ventilatoren, maar ook aan ventilatoren met timer en met een hygrostaat. Voor welk type badkamerventilator kies jij?

Standaard

Een standaard badkamerventilator kan alleen aan/uit en heeft verder geen andere opties. Andere opties zijn ook absoluut niet nodig, al kan het erg handig zijn. Een standaard ventilator moet handmatig aangezet worden voordat je gaat douchen of het bad vol laat lopen. Na afloop moet de ventilator ook weer handmatig uitgeschakeld worden.

Met timer

De badkamerventilator met een ingebouwde timer start zodra je gebruik maakt van de badkamer, en loopt een aantal minuten door wanneer u de badkamer heeft verlaten. De aantal minuten kan worden ingesteld tussen de 5-15 minuten. Op deze manier weet je zeker dat de badkamer ventilator aan gaat tijdens het douchen en vervolgens ook weer automatisch uitgeschakeld wordt. Echter gaat de badkamer ventilator met timer ook vaak aan wanneer het niet nodig is, bijvoorbeeld als je alleen even je handen wast. De volgende optie biedt daarvoor een oplossing.

Met hygrostaat

De badkamerventilator met een hygrostaat is een luxere versie. Deze ventilator gaat automatisch aan als de luchtvochtigheid boven de ingestelde waarde komt. De ventilator blijft actief totdat de ingestelde luchtvochtigheid is bereikt. Zo gaat de badkamer ventilator dus alleen aan wanneer dat nodig is en hoef je er verder geen rekening mee te houden. De ventilator met hygrostaat zorgt er helemaal zelf voor dat de luchtvochtigheid altijd terug op het juiste niveau komt.

Beste plek voor een badkamer ventilator

Misschien is het je al eens opgevallen dat de condens na het douchen vooral hoog in de ruimte aanwezig is. Dit is vaak goed te zien doordat de plafondlamp door de condens heen schijnt. Hierdoor kun je waarschijnlijk al bedenken dat een badkamer ventilator het best tot zijn recht komt hoog in de ruimte. In het plafond zou een goede plek zijn, maar vaak is dit niet mogelijk. Het is ook niet aan te raden om meer dan een meter afvoerkanaal nodig te hebben om de lucht naar buiten af te kunnen voeren. In de ideale situatie hang je de badkamerventilator dus aan een muur die rechtstreeks naar buiten gaat, zo dicht mogelijk tegen het plafond.

Badkamer ventilator kopen?

Weet je al welk type badkamer ventilator jouw voorkeur heeft? Bestel deze dan eenvoudig online via onze webshop. Hier vind je badkamerventilatoren in verschillende vormen, kleuren en maten. Daardoor is de kans groot dat er een geschikte ventilator tussen zit voor jouw situatie. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige medewerkers via de klantenservice of breng een bezoek aan één van onze showrooms.