Vloerputten

Ben je op zoek naar een doucheput? Binnen ons assortiment vind je doucheputten in verschillende vormen, maten en kleuren. Door het brede assortiment vind je vast en zeker de geschikte doucheput die past bij de stijl van je badkamer. Vind het juiste product en bestel direct en eenvoudig online!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9413 reviews

Doucheputje

Van plan om de douche aan te pakken of ben je al bezig met het verbouwen van de badkamer? Vroeg of laat moet je zoeken naar de beste manier om de douche te voorzien van een afvoer. Een doucheputje is dan een goede optie! Bij Sawiday vind je een ruim assortiment doucheputten. Geef jouw inloopdouche de finishing touch met een doucheput die past bij de stijl van jouw badkamer. Er zijn verschillende afmetingen, vormen en materialen beschikbaar, kies de doucheput die het meest geschikt is voor jouw situatie.

Hoe kies je de juiste doucheput?

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een doucheput is zorgen dat deze over de juiste afmetingen beschikt. Het doucheputje moet namelijk precies in de beschikbare uitsparing van de tegels passen. Dit is belangrijk voor een strakke uitstraling, maar ook om lekkages te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk dat het doucheputje in staat is om voldoende water af te voeren. Met de waterbesparende douches van tegenwoordig gaat dit vaak goed. Toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een te kleine afvoerleiding kan water niet snel genoeg afvoeren.

Design

Naast de juiste afmeting en leiding is ook het design van belang. Kies je voor een ronde of vierkante doucheput? En kies je bijvoorbeeld voor een RVS doucheput of een wit kunststof exemplaar? Bekijk het assortiment en ontdek de mogelijkheden.

Soorten doucheputjes

U heeft de keuze uit verschillende afmetingen en materialen. Vroeger waren doucheputten vrijwel altijd een minder fraai onderdeel van de douche. Tegenwoordig is echter aan het design van de doucheput gedacht. Zo heeft u de keuze uit stijlvolle doucheputten die geen afbreuk doen aan de doucheruimte. Het is zelfs eerder een upgrade.      

Tip: Laat uw afvoerputje aansluiten bij het douchegarnituur en accessoires in uw douche. Zo creëert u een mooi en strak geheel.

Flens

Ziet u een rand aan sommige doucheputten zitten en vraagt u zich af waarom deze er zit? Dat randje heet een flens. Een flensrand zorgt ervoor dat het putje makkelijker en strakker te installeren is. Het doucheputje kan op deze manier beter afgewerkt worden. Ook helpt een flens lekkages te voorkomen.

Vragen over doucheputten?

Heeft u vragen over een van de doucheputten of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice!