Douchegoten

Een belangrijk onderdeel voor de afvoer van een douche is een douchegoot. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in verschillende designs waardoor de douchegoten naadloos aansluiten op de vloer in de douche. De douche afvoer kan bestaan uit een RVS ontwerp of een tegelgoot waarbij de douchegoot niet opvalt aangezien de tegels op de tegelgoot worden geplaatst. Met meer dan 1600 douchegoten is Sawiday dé plek om een douchegoot te kopen.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9411 reviews

Douchegoot

Je wilt een mooie douche zonder douchebak? Dan heb je een douchegoot nodig. De douchegoot, ook wel douche afvoer genoemd, is een enorm populaire en moderne oplossing om het water in de douche af te voeren. De douche afvoer gebruik je in een inloopdouche of een douchecabine zonder douchebak. Ook voor een douche die is afgesloten met een douchedeur is een afvoergoot een passende oplossing. De douchegoot valt weg in de vloer en is daardoor een enorm nette en strakke afvoer.

Wat is een douchegoot?

De douchegoot wordt gebruikt als afvoer in de douche zonder douchebak. De douchegoot wordt in de tegelvloer verwerkt zodat het water makkelijk weg kan lopen. Je hebt de keuze uit een strak RVS ontwerp of een tegelgoot. Een RVS douchegoot zorgt voor een strakke look in je douche. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en afwerkingen om ervoor te zorgen dat de inloopdouche kan worden afgemaakt met een perfect passende douchegoot.

Tegelgoten

Wil je liever zo min mogelijk zien van de goot? Ga dan voor een tegelgoot. Op deze doucheafvoer monteer je een bijpassende tegel. Hierdoor sluit deze afvoergoot volledig aan bij de rest van de tegelvloer en valt hij hierdoor nauwelijks op. De tegels laat je op maat snijden en plaats je zo op de tegelgoot. Bekijk ook ons tegelassortiment om de perfecte tegels voor je douche uit te zoeken.  

Plaatsing van de douche afvoer

Je kunt de douche afvoer aan de wand te plaatsen of juist bij de ingang van de inloopdouche. Voordeel van deze laatste optie is dat het water door de douchegoot geen kans krijgt om de badkamer in te lopen.

De douchegoot wordt verder geplaatst in het laagste deel van de douche, zodat het water daar op natuurlijke wijze heen stroomt. Op deze manier heb je geen last van het water en kun je onbezorgd van een heerlijke douche genieten. Sawiday heeft ruim 1000 douche afvoeren in verschillende designs en afmetingen en met diverse inbouwdieptes. Je bepaalt zelf welke het best in jouw douche past.

Voordeel douchegoot

Een douchegoot heeft veel voordelen. Door het design van deze doucheafvoer is het vaak een onopvallend object in de inloopdouche. Hierdoor zal het de strakke lijnen in de moderne badkamer niet onderbreken. Bij een tegelgoot is de doucheafvoer zelfs bijna onzichtbaar. De douchegoot is dus een enorm stijlvolle manier om je douchewater af te voeren. Bovendien is het vaak makkelijker om de douche afvoer schoon te houden door de uitneembare sifon.

Douchegoot merken

Bij Sawiday hebben we douchegoten van veel verschillende merken. Populaire merken zijn onder andere: Easy Drain, Aco, Geberit, Viega en Saniclass.

Afmetingen douchegoten

Sawiday heeft een ruim aanbod douchegoten in verschillende varianten en maten. Of je nu op zoek bent naar een douche afvoer met een lengte van 50 cm of 200 cm. Ook voor jouw badkamer is er een passende douchegoot te vinden.

Kleuren douchegoten

Douchegoten zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meeste zijn rvs of zilverkleurig, maar er zijn ook douchegoten in het zwart en koper. Zo kun je voor jouw badkamer een perfecte douchegoot vinden die geen afbreuk doet aan het interieur.

Flens

De meeste douchegoten zijn met flens of muurflens. Dat wil zeggen dat er een klein randje om de goot zit waardoor deze makkelijker waterdicht geïnstalleerd kan worden. Dit ziet er vaak netter uit. Het type flens is afhankelijk van de plaats van de goot. Douchegoten met vloerflens kunnen vrij in de douche geplaatst worden, goten met een muurflens worden tegen de muur bevestigd.

Douchewand of inloopdouche in je badkamer?

Complete douchesets

Kijk op Sawiday voor een geschikte douche- of afvoergoot in de gewenste afmetingen. Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan via onze online klantenservice of in een van onze showrooms.