Toiletsets

Geen zin om alle losse onderdelen van jouw toilet bij elkaar te zoeken? Begrijpelijk, daarom heeft Sanitairwinkel alvast complete toiletsets voor jou gemaakt! Zo schaf je in één keer een toiletpot, inbouwreservoir, bedieningsplaat en zitting aan. Bovendien ben je met een set vaak voordeliger uit dan wanneer je alle onderdelen los koopt. Sanitairwinkel heeft sets in verschillende afmetingen en stijlen, dus je vindt eenvoudig de perfecte toiletset voor jouw badkamer of toiletruimte!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9411 reviews

Toiletsets

Een compleet toilet bestaat uit veel meer onderdelen dan alleen de wc-pot. Je moet bijvoorbeeld ook denken aan het reservoir, de zitting en de bedieningsplaat. Het kan lastig zijn om uit te zoeken welke onderdelen bij elkaar passen en welke niet. Sawiday biedt daarom complete toiletsets, waarmee je in één keer alles in huis haalt voor een comfortabel toilet. Een toiletset scheelt dus een hoop zoekwerk. Lees hieronder waar je op moet letten bij de aanschaf van een toiletset en welke opties er allemaal zijn!

Staand of wandcloset

Je kunt kiezen voor een staand toilet of een wandcloset. Een staand toilet staat op de grond en een wandcloset hangt aan de muur. Over het algemeen heeft een hangend toilet de voorkeur, omdat deze er strakker uitziet en praktischer is. Bij een hangend toilet kun je namelijk goed de ruimte onder het toilet schoonmaken en kun je kiezen voor een kort inbouwreservoir. Een kort inbouwreservoir werkt ruimtebesparend, dus een wandcloset is een goede oplossing als je een relatief kleine badkamer of toiletruimte heeft.

Diepspoel of vlakspoel

Ook heb je keuze uit een diepspoel of vlakspoel toilet. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water, waardoor je minder snel last hebt van nare geurtjes. Ook is een diepspoel toilet vaak compacter, waardoor je ruimte bespaart. Wel wordt het opspattende water van een diepspoel toilet soms als vervelend ervaren. In dat geval kan een vlakspoel toilet de betere keuze zijn. Bij een vlakspoel toilet blijft de boodschap als het ware liggen en heb je geen last van het water. Ook kan een vlakspoel toilet een noodzakelijke keuze zijn als er regelmatig onderzoeken met de ontlasting nodig zijn.

Aansluiting afvoer

De aansluiting van de afvoer van het toilet kan zich in de vloer (AO-aansluiting) of in de muur (PK-aansluiting) bevinden. De ene aansluiting is niet per se beter dan de andere, het is slechts afhankelijk van waar de aansluiting in jouw badkamer of toiletruimte zit. Voor een wandcloset dient de aansluiting van de afvoer wel in de muur te zitten.

Materiaal en kleur

In principe zijn alle toiletpotten van keramiek. Keramiek is duurzaam, sterk, slijtvast en krasbestendig. Een keramische toiletpot zonder coating is glanzend, maar je kunt ook kiezen voor een pot met coating. Deze toiletpotten zijn mat, wat er erg stoer en industrieel uitziet. Villeroy en Boch heeft ook nog toiletpotten gemaakt van Ceramic+: deze zijn nog gemakkelijker schoon te maken dan potten van 'standaard' keramiek. Qua kleur kun je kiezen uit wit, zwart en pergamon. Wit en zwart zijn de meest gekozen kleuren, waarbij wit past bij een klassieke of landelijke badkamerstijl en zwart bij een moderne of industriële stijl.

Afdekplaten en bedieningspanelen

Bij de complete wc-sets zijn afdekplaten of bedieningsplaten verkrijgbaar in verschillende kleuren als chroom, chroom glans, chroom mat, wit mat zwart en zwart glans. Je kunt kiezen uit toiletsets met een staande wc of met een wandcloset. De complete toiletsets bestaan uit de volgende onderdelen:

De toiletsets zijn speciaal samengesteld zodat je jouw eigen combinatie kunt kiezen. Denk hierbij aan een ander type toilet of een ander type/kleur bedieningsplaat. Zit er toch niets tussen of ben je op zoek naar een andere combinatie? Vraag onze medewerkers dan om hulp bij het samenstellen van jouw eigen toiletset!

Extra opties

Als je op zoek bent naar wat extra luxe, bieden bepaalde functies veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een toilet zonder spoelrand (DirectFlush). Het ontbreken van een spoelrand zorgt ervoor dat vuil en kalk zich minder snel hecht. Spoelrandloze toiletten zijn daarom gemakkelijker schoon te maken dan toiletten met een spoelrand. 

Merken

Bij Sawiday vind je een groot assortiment toiletsets. Daarnaast zijn al onze toiletsets samengesteld uit kwaliteitsmerken als Villeroy & BochGeberit en Grohe. Jouw toiletset hoeft uiteraard niet uit één merk te bestaan, het zijn meerendeels combinaties van verschillende topmerken. Zo stellen we de beste sets voor jou samen!

Onderhoud

Voor het onderhoud van jouw toiletpot geldt ongeveer hetzelfde als voor de rest van het sanitair. Het beste is om het toilet schoon te maken met natuurlijke middelen, zoals groene zeep. Zuurhoudende middelen kun je beter vermijden. Als je op zoek bent naar het meest onderhoudsvrije toilet, dan kun je beter niet voor een toilet met een coating kiezen. Vuil hecht zich namelijk gemakkelijker aan deze matte coating dan aan een toilet zonder coating. Een mat toilet zul je daarom iets vaker moeten schoonmaken.

Toiletzitting

Een groot deel van onze complete toiletsets beschikt over een afneembare zitting, het zogenaamde quick release systeem. Dit houdt in dat de toiletzitting eenvoudig kan worden worden verwijderd en weer kan worden teruggeplaatst. Daardoor is de zitting ook eenvoudiger schoon te maken. Daarnaast kun je kiezen voor een softclose wc-bril. Het softclose systeem zorgt ervoor dat de toiletzitting geruisloos en zachtjes dicht valt. Ook kun je kiezen voor een slimseat-bril. Dat is een extra smalle zitting en ziet er erg strak uit. Een slimseat-bril is gemakkelijker schoon te maken dan een standaard zitting.

Het inbouwreservoir

Een toiletset is niet compleet zonder inbouwreservoir. Over het algemeen zit daar weinig verschil in en bieden wij een inbouwreservoir van Wisa, Geberit of GROHE in de set aan. Deze merken bieden inbouwreservoirs van goede kwaliteit. Welke het beste bij jou past, is voornamelijk afhankelijk van de bedieningsplaat die je wilt. Het inbouwreservoir hangt daar namelijk mee samen: als je een bepaalde plaat van GROHE wilt, kunt je daar geen reservoir van Wisa bij kiezen. Qua bedieningsplaat kun je kiezen uit één of twee (DualFlush) knoppen. Twee knoppen heeft vaak de voorkeur, omdat je daarmee water bespaart. De kleine knop verbruikt minder water dan de grote knop en gebruik je dus bij een kleine boodschap; de grote knop bij een grote boodschap. Verder verschillen bedieningsplaten veel qua design. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en een matte of glanzende afwerking.

Vragen over toiletsets

Wanneer je meer informatie wilt over onze toiletsets kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ben je geïnteresseerd in een toiletset? Bestel hem eenvoudig online of kom naar een van onze toonzalen.