Inbouwreservoirs

Een reservoir bij het toilet is noodzakelijk om door te kunnen spoelen. Een inbouwreservoir wordt weggewerkt in een wand, waardoor het reservoir en de bijbehorende leidingen niet te zien zijn. Dit is dé manier om hangtoiletten te voorzien van een reservoir. Er ontstaat een strakke look waarbij boven het hangtoilet enkel een bedieningspaneel te zien is. Bekijk het aanbod inbouwreservoirs en bestel direct online!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Inbouwreservoirs

Steeds meer mensen die het toilet of de badkamer verbouwen kiezen voor een hangend toilet. Daar zijn meerdere goede redenen voor te bedenken, zoals de stijlvolle uitstraling of het gemakkelijker schoon houden. Om een hangend toilet te monteren is een inbouwreservoir nodig. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat voor inbouwreservoir je nodig hebt en welke het beste aansluit op jouw toilet. Daarom helpen we graag bij het kiezen van het juiste inbouwreservoir.

Populaire merken in de categorie inbouwreservoirs: GeberitGrohe en Wisa.

Wat is een inbouwreservoir?

Een inbouwreservoir zorgt ervoor dat de afvoer, het waterreservoir en de leidingen van het toilet netjes achter een muur of wand zijn weggewerkt. Een inbouwreservoir kan dus in of voor een muur geplaatst worden en daarna verder afgewerkt worden. Hierdoor zie je geen leiding of afvoer meer zitten. Naast het toilet is dan alleen het bedieningspaneel nog zichtbaar, welke nodig is om door te spoelen. Het reservoir is volledig weggewerkt achter een wand, dat betekent ook dat je er niet makkelijk bij kunt komen. Gelukkig is daar een oplossing voor, door het bedieningspaneel los te maken kun je bij het reservoir komen.

Uitvoeringen

Inbouwreservoirs zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Heb je wat minder ruimte en bent u bang dat u met de knieën tegen de muur komt te zitten? Kies dan voor een breed en minder diep inbouwreservoir.

Ook wanneer u het toilet wat hoger of lager wilt hangen kunt u voor een specifieke maat kiezen. Sanitairwinkel levert inbouwreservoirs van 51 tot 130 centimeter hoogte. Wanneer u wat langer bent is het handig om het toilet wat hoger op te kunnen hangen. Omgekeerd geldt dat ook: Als u wat kleiner bent is het fijner om uw toilet lager te hangen.

Creëer een strakke uitstraling

Een inbouwreservoir is dé manier om een strakke uitstraling te geven aan jouw toilet. Geen tierelantijnen, je ziet slechts een hangende toiletpot met daarboven een bedieningspaneel. Verder zitten het reservoir en de leidingen weggewerkt in de wand. Op deze manier krijgt het toilet een zeer strakke look. Om het dan toch wat speelser te maken en accessoires rond het toilet te kunnen plaatsen kan de ombouw gebruikt worden. Als er een voorzet wandje gebruikt wordt als ombouw van het reservoir ontstaat er boven het toilet een soort vensterbankje. Plaats hier accessoires en decoratie.

Waterbesparende inbouwreservoirs

Houd je graag rekening met het milieu? Wij ook! Daarom hebben veel van de inbouwreservoir die wij aanbieden een waterbesparende functie. Zo kun je met minder water uw toilet doorspoelen en let je dus zowel op het milieu als op uw rekening. Je hebt hier wel een geschikte bedieningsplaat met waterbesparende functie voor nodig.

Advies over inbouwreservoirs?

Wil je meer informatie of een passend advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers van de klantenservice. Daarnaast hebben we verschillende showrooms door heel het land. Kom gerust eens langs voor vrijblijvend advies en doe inspiratie op!