Kokendwaterkranen

Een kokendwaterkraan is enorm handig om te hebben in de keuken. In een handomdraai heb je direct kokend water uit de kraan. Sneller kom je niet aan een kopje thee. Sanitairwinkel biedt daarom een ruim assortiment aan kokend water keukenkranen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren en designs. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke chromen kokendwaterkraan met ronde uitloop of een trendy mat zwarte heetwaterkraan van Quooker of Grohe Red. Op zoek naar extra luxe en comfort in de keuken? Bekijk dan onze kokendwaterkranen!

Resultaten 0-24 van 213

Kokendwaterkranen

Haal direct kokend water uit de kraan met een kokendwaterkraan. Nooit meer wachten totdat de waterkoker klaar is. Reken maar uit hoeveel tijd je bespaart als je elke dag meerdere kopjes thee wilt zetten. Of wanneer je direct wil beginnen met het koken van je groenten. Ben je op zoek naar een kokend waterkraan of heetwaterkraan of twijfel je nog over de aanschaf? Hieronder lees je alles wat je moet weten over een heet water kraan: de voordelen, de werking en de mogelijkheden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Wat is een kokendwaterkraan?

Met een kokendwaterkraan haal je eenvoudig kokend water uit de kraan, maar hoe doet zo’n kraan dat? Een heetwaterkraan haalt zijn kokend water uit een speciale boiler. Deze boiler staat onder de kraan in het keukenkastje. Hier wordt kokend water onder druk opgeslagen en op temperatuur gehouden. Na het ontgrendelen van de kinderbeveiliging, komt het kokende water direct vanuit de boiler uit de kraan. Voor een heetwaterkraan heb je een koudwatertoevoer en warmwatervoevoer nodig. De warmwatertoevoer is aangesloten op de boiler, zodat het waterpeil van de boiler weer aangevuld kan worden wanneer je het uit de kraan tapt.

Voordelen kokendwaterkraan

  • Direct kokend water
  • Energiebesparend
  • Veiligheid staat voorop
  • Verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren

Dankzij een heetwaterkraan haal je extra gemak in huis. Misschien valt het je niet op hoe vaak je kokend water nodig hebt, maar we gebruiken vaker kokend water dan we denken. Wanneer je bijvoorbeeld snel een vette pan wilt schoonmaken, wanneer je een lekker kopje thee wilt, een kruik voorbereidt of wanneer je snel jouw groente, eieren of pasta wilt koken. Naast de tijdsbesparing bespaar je met diverse modellen van de kokend waterkraan ook energie. Zo is het uiteindelijk ook kostentechnisch een juiste keuze. Met een kokendwaterkraan heb je ook geen waterkoker meer nodig.

Bespaar met een kokend water kraan

Bij het kiezen van een kokend water kraan is het van belang de isolatie mee te nemen. Hoe beter de isolatie, hoe rendabeler dit resulteert op jouw energierekening. Een kokend water kraan heeft een verbruik van ongeveer 10W. Dit komt neer op ongeveer 20 euro per jaar. Wanneer je het verbruik van een kokend water kraan afzet tegen het verbruik van een waterkoker en/of het aan de kook brengen van water op een elektrische kookplaat, blijkt de kokend water kraan in deze gevallen aanzienlijk voordeliger uit te vallen.

Daarbij kun je de temperatuur van de meeste boilers lager instellen dan 100 °C. Dit kun je doen om elektriciteit te besparen als je op vakantie bent. Zo hoeft de boiler niet onnodig te temperatuur in de boiler op 100 graden Celsius te houden.

Veiligheid kokendwaterkraan

Door de jaren heen zijn de kokend water kranen innovatiever geworden waardoor ze inmiddels kindvriendelijker zijn dan voorheen. Door het gebruik van een handige kinderbeveiliging op de kokend water kraan kunnen kinderhandjes en volwassen handen zich niet zomaar bezeren. Hierdoor zijn kokend water kranen in de meeste gevallen zelfs nog veiliger dan een waterkoker waar deze handige innovatie mist.

Kokendwaterkraan kleuren

Gelukkig is er ook genoeg keuze in kleur en model kokendwaterkranen. Zo zal er altijd wel een heetwaterkraan zijn die bij jouw keuken past. Ga je bijvoorbeeld voor een populaire zwarte kokend water kraan? Of heb je liever een kraan in het chroom, goud of rvs? Deze vind je allemaal bij Sawiday.

Kwalitatieve kokend water kranen bij Sawiday

De kokend water kraan is er in verschillende soorten, maten en merken. Dit is natuurlijk niet voor niets. De kokend water kraan heeft na al die jaren zijn nut in de keuken bewezen. Sawiday biedt een klein assortiment aan met kwalitatieve merken. Zo kun je op de website verschillende kokend water kranen vinden van de merken Grohe, Quooker en Wiesbaden. De Grohe kokendwaterkranen zijn te herkennen aan de serienaam ‘red’.

Kokendwaterkraan kopen

Wil je een kokendwaterkraan kopen? Dan kan dat online in onze webshop. Je kunt de verschillende modellen online eenvoudig met elkaar vergelijken zodat je de juiste kraan voor jouw keuken kiest. Heb je nog vragen over kokend water kranen? Neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice of kom eens langs in een van onze showrooms.

 

Veelgestelde vragen over kokendwaterkranen

Is een kokendwaterkraan veilig?

Ja, er zit een goede beveiliging op kokendwaterkranen. Je zult niet per ongeluk heet water uit de kraan krijgen bij het opendraaien van de heetwaterkraan. Door het kinderslot wat erop zit moet de kokendwaterfunctie altijd handmatig worden ontgrendeld.

Gebruikt een kokendwaterkraan veel energie?

De boiler van de kokendwaterkraan verbruikt energie om het water in de tank heet te houden. Een kokendwaterkraan heeft een verbruik van ongeveer 10W, wat neerkomt op ongeveer €20,- per jaar. Hiermee verbruikt het minder energie dan water koken in een waterkoker of op een elektrische kookplaat.

Wat zijn de voordelen van een kokendwaterkraan?

Met een kokendwaterkraan haal je direct kokend water uit de kraan. Zo hoef je dus nooit meer te wachten bij het zetten van een kop thee, of bij het koken van groenten of pasta. Daarnaast verbruikt het minder energie dan een waterkoker, waardoor je ook nog eens geld bespaart.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur