Spiegelkasten

Wil je geen extra kast toevoegen in je badkamer of heb je hier geen ruimte voor, dan is een spiegelkast dé oplossing. Met een spiegelkast heb je zowel een opbergruimte als een spiegel tot je beschikking. Spiegelkasten zorgen ervoor dat dagelijkse producten uit het zicht opgeborgen kunnen worden. Zo kun je je tandenborstel, make-up spullen en andere kleine badkamerproducten kwijt. Een spiegelkast koop je bij Sanitairwinkel in vele verschillende afmetingen en kleuren. Daarnaast hebben wij exemplaren zonder verlichting. Je kunt ook kiezen voor een spiegelkast met verlichting om de meestal toch al donkere badkamer te verlichten en beter zicht te hebben op je gezicht. Handig, als je bijvoorbeeld make-up op doet of aan het scheren bent. Tevens kun je kiezen voor een handig stopcontact. 

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Spiegelkast badkamer

Een badkamer is pas compleet wanneer deze over een goede spiegel beschikt. Een spiegelkast is voornamelijk functioneel, maar kan er daarnaast ook erg modieus uitzien. Het gebruik zorgt ervoor dat er in een badkamer buiten het zicht extra opbergruimte kan worden gecreëerd. Producten die dagelijks worden gebruikt kunnen worden opgeborgen, waardoor de wastafel op de badkamer veel opgeruimder zal zijn. Bovendien heb je al je spullen op één plek liggen, waar je gemakkelijk bij kunt. Zo is een spiegelkast ideaal in een grote, maar in het bijzonder een kleine badkamer.

Prachtige spiegelkasten

Mocht je op zoek zijn naar een badkamerspiegelkast dan ben je bij Sawiday uiteraard aan het juiste adres. Wij bieden een zeer uitgebreid assortiment aan. Voor elke badkamer vind je bij ons een geschikte variant. Zo zijn ze bij ons verkrijgbaar in vele verschillende vormen, kleuren, maten en merken. Ook de prijzen zijn zeer uitlopend. Van een luxe grote kast, tot een klein spiegelkastje voor de budgetbadkamer.

Spiegelkast badkamer

Spiegelkastje of grote spiegelkast

In ons assortiment vind je spiegelkasten in veel verschillende afmetingen. Zo vind je bij ons een klein spiegelkastje, maar ook grote spiegelkasten tot wel twee meter breed. Aangezien deze in je badkamer boven de wastafel komt te hangen, is het vaak de beste keuze om voor een spiegelkast te kiezen die in breedte overeen komt met de breedte van de wastafelonderkast. Veel voorkomende populaire breedtes: 80 cm, 100 cm en 120 cm. Afhankelijk van de breedte en het type, is deze voorzien van 1 tot wel 4 deurtjes. Over het algemeen geldt het volgende:

Aantal deuren Afmeting
1 Tot 70 cm
2 70 - 140 cm
3 100 - 160 cm
4 140 - 200 cm

 

Verlichting

Een badkamer spiegelkast met verlichting geeft een moderne uitstraling. Bovendien is de badkamer veelal een vrij donkere ruimte, en is extra verlichting noodzakelijk om de dagelijkse rituelen uit te voeren. Zo kun je met meer gemak je gezicht scheren, je haren in model doen, je tanden poetsen of jezelf opmaken. Veel kasten beschikken over een wandcontactdoos om bijvoorbeeld de oplader van je elektrische tandenborstel of een föhn op aan te sluiten. Diverse modellen beschikken zelfs over een ingebouwde radio, waarmee je muziek kunt draaien tijdens je dagelijkse rituelen.

Kleur van de spiegelkast matchen met de badkamer

Hoewel een spiegelkast voor het grootste gedeelte bestaat uit een spiegel, heb je wel degelijk de keuze uit verschillende kleuren van de buitenkant. De buitenkant van veel exemplaren heeft een witte of bruine (hout) kleur. Dit zijn kleuren die makkelijk te combineren zijn met de kleur van de wastafelonderkast, zoals bijvoorbeeld in onderstaande afbeelding te zien. In ons assortiment vind je daarnaast ook spiegelkasten in onder meer de kleuren grijs, zwart, groen en zelfs rood. Meer inspiratie vind je op Pinterest.

Spiegelkast badkamer kleur hout

Merken

Bij ons vind je zowel de bekende A-merken als minder bekende merken. Populaire merken spiegelkasten:

Advies over spiegelkasten

Voor vragen over één van de spiegelkasten uit het assortiment kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Dit is zowel online via de klantenservice als in één van onze showrooms mogelijk. Kom voor vragen gerust langs in één van onze showrooms en onze medewerkers zullen je met alle plezier adviseren. In al onze showrooms hangt tevens een ruime collectie, zodat je hem ook in het écht kunt zien!

Veelgestelde vragen over spiegelkasten

Van welk materiaal is een spiegelkast gemaakt?

Een spiegelkast is veelal gemaakt van MDF. Dit is een zeer veelzijdig materiaal en wordt veel toegepast bij het maken van meubels. Het voordeel van MDF is dat het een zeer gladde textuur heeft. Daarnaast is MDF als houtsoort goed bestand tegen vocht en gaat het lang mee. Andere gebruikte materialen zijn MFC, kunststof en aluminium.

Welke afmeting spiegelkast heb ik nodig?

Omdat een spiegelkast boven de wastafel komt te hangen is het aan te bevelen eentje te kiezen die in breedte overeen komt met de breedte van de wastafelonderkast. Wat smaller als de onderkast is ook een optie. Populaire afmetingen zijn 60, 80, 100 en 120 cm.

Hoe hoog moet een spiegelkast komen te hangen?

De spiegelkast komt boven het wastafel te hangen. Voor de hoogte van de wastafel wordt meestal 80 tot 90 cm aangehouden. Hoe hoog de kast vervolgens moet komen hangt sterk af van de hoogte van de wastafelkranen en de hoogte van de spiegelkast zelf. Het hoogste punt komt dan veelal uit op 190 – 210 cm. Test, voordat je het exemplaar ophangt, wat de ideale hoogte in jouw badkamer is.

Hoe reinig ik een spiegelkast?

De binnen- en buitenkant van de spiegelkast kan eenvoudig gereinigd worden met een zachte vochtige doek, met gebruik van een reiniger. Voor de spiegel kun je gebruik maken van een speciale glasreiniger. Spray het te reinigen oppervlak in, zo nodig even laten inwerken en met een schone microvezeldoek of glasdoek afnemen.

Hoe hang ik een spiegelkast op?

Begin bij het bepalen van het midden van het wastafelmeubel en meet vanuit hier de gaten voor de bevestiging. Houd daarbij ook rekening met de gewenste hoogte. Zorg ervoor dat de twee gaten waterpas zijn en bevestig de spiegelkast aan de muur. Hang er vervolgens de deuren in en monteer eventuele handvaten.