Ventilatoren

Op zoek naar een ventilator? Bij Sawiday vind je een groot assortiment ventilatoren. Kies uit verschillende soorten, zoals tafelventilatoren, plafondventilatoren, statiefventilatoren, torenventilatoren en nog veel meer soorten. Ontdek het aanbod ventilatoren hieronder!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews
Er zijn hierboven 12 producten zichtbaar
Naar boven

Ventilatoren

Tijdens de warme zomerdagen snakken we allemaal weleens naar een beetje verkoeling. Een airco of aircooler is dan natuurlijk erg fijn, maar daarmee beperkt u de verkoeling tot slechts één ruimte. Een ventilator biedt gelukkig uitkomst: deze verplaatst u eenvoudig naar verschillende ruimtes in huis én zijn een stuk goedkoper dan andere vormen van luchtverkoeling. Sawiday biedt u een uitgebreid aanbod ventilatoren.

Verschillende soorten ventilatoren

In ons assortiment vind je verschillende soorten ventilatoren. Al deze soorten ventilatoren hebben hun eigen eigenschappen een daarom kan het lastig zijn om te bepalen welke je nodig hebt. We helpen je op weg door de eigenschappen op een rijtje te zetten.

  • Plafondventilators verlagen de gevoelstemperatuur tot een aangenaam niveau. Daarnaast zorgen de luchtstromen die ontstaan door de plafondventilator ervoor dat je minder last hebt van vliegen en muggen.
  • Tafelventilatoren hebben het voordeel dat ze bijna overal te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld op tafel of op het bureau, zodat je optimaal profiteert van het verkoelende briesje.
  • Torenventilatoren hebben als voordeel dat ze smal zijn en weinig ruimte nodig hebben om te roteren. Hierdoor kunnen ze op smalle plekken goed functioneren. Daarnaast zijn ze vaak erg stil vergeleken met andere ventilatoren!
  • Vloerventilatoren zijn vaak wat groter en krachtiger dan andere soorten ventilatoren. Daarom zijn deze ventilatoren geschikt voor grotere ruimtes.
  • Statiefventilatoren zijn zeer stil en verspreiden de koele lucht perfect door de gehele ruimte. Dit verspreiden gebeurt zonder dat de ventilator roteert. Een statiefventilator is in vrijwel alle richtingen te draaien.
  • Aircoolers zorgen voor frisse lucht, maar hebben ook andere voordelen. De ingebouwde watertank stelt een aircooler in staat om te zorgen voor een goede luchtvochtigheid. Daarnaast wordt de lucht gereinigd. De werking is niet te vergelijken met die van een airconditioner.

Wat is het effect van een ventilator?

Een ventilator maakt de warme zomerdagen wat aangenamer doordat er een briesje door het huis waait. Toch is het een misverstand dat een ventilator de temperatuur verlaagt. Als het bijvoorbeeld 23 graden is in huis, zal de temperatuur niet dalen door een ventilator aan te zetten. De gevoelstemperatuur daalt echter wel degelijk, door het briesje voelt het namelijk koeler in huis. De ventilator hoeft dus ook alleen aan te staan wanneer er mensen aanwezig zijn in die ruimte.

Ventilatoren in verschillende designs

Een ventilator heeft natuurlijk een duidelijke praktische functie, maar het oog wil ook wat! Bij Sanitairwinkel heeft u daarom keuze uit verschillende designs. We bieden u rechttoe-rechtaan ventilatoren in een witte of zwarte kleur, maar ook strakke torenventilatoren met een minimalistische look. De ventilatoren zijn bovendien in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, dus u vindt bij ons altijd een geschikt exemplaar voor in uw huis!

Vragen over ventilatoren?

Heeft u nog vragen of informatie nodig over ventilatoren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers daar voorzien u graag van deskundig advies!