Handdoekradiatoren

Een handdoekradiator zorgt voor extra comfort in de badkamer. Deze radiatoren verwarmen namelijk niet alleen de ruimte, maar zorgen er ook voor dat je handdoeken lekker voorverwarmd worden tijdens het douchen. Wij hebben een uitgebreid assortiment handdoekradiatoren, waarbij er ruime keuze is uit verschillende afmetingen en kleuren. Wit staat bijvoorbeeld prachtig in de klassieke badkamer terwijl zwart zeer geschikt is voor een moderne of industriële look!

Vermogen
Welke radiator past het beste bij je?

In 3 stappen berekenen we de benodigde wattage voor je radiator.

1. Afmetingen ruimte?
2. Type ruimte?
3. Geïsoleerde ruimte?
Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Handdoekradiator

Een radiator is onmisbaar in de badkamer! Vroeg opstaan in de koude wintermaanden is iets minder vervelend wanneer je weet dat de badkamer in elk geval een behaaglijke temperatuur heeft, toch? De juiste radiator is daarom essentieel voor het comfort van de badkamer. Helaas zijn radiatoren vaak groot en nemen ze flink wat ruimte in beslag. Handdoekradiatoren zijn daarom ideaal: daar verwarm je niet alleen de ruimte mee, maar kun je ook je handdoeken aan hangen! Handdoek radiatoren zijn dus multifunctioneel en een aanrader voor de badkamer. Overtuigd? Lees hieronder dan waar je op moet letten bij het kopen van een handdoek radiator. 

Vermogen en afmetingen

Het belangrijkste bij het kiezen van een handdoekradiator is bepalen hoeveel vermogen je nodig hebt. Om het juiste vermogen van je handdoekradiator te bepalen, moet je weten hoeveel wattage de ruimte nodig heeft om warm te worden. Hiervoor kun je de keuzehulp gebruiken bovenaan deze pagina. Na het invullen ervan zal je enkel de handdoekradiatoren zien die geschikt zijn voor jouw ruimte. De badkamer moet natuurlijk helemaal verwarmd zijn, dus kies voor een handdoekradiator met voldoende capaciteit. Daarbij is ook de isolatie van belang: als je badkamer goed geïsoleerd is, heb je minder wattage nodig. Wij raden ten zeerste af om te kiezen voor een lagere capaciteit dan nodig, maar hoger kan geen kwaad. 

Bereken het benodigde vermogen van een handdoekradiator

Een badkamer heeft gemiddeld 93 Watt per kubieke meter nodig, maar dit is ook afhankelijk van hoe goed de ruimte is geïsoleerd. Wil je de juiste vermogen uitrekenen? Dan kun je deze tool gebruiken. Qua afmetingen raden wij aan om voor een handdoekradiator van minstens 60 centimeter breed te kiezen, omdat handdoeken over het algemeen ook zo breed zijn. De geschikte lengte van de handdoekradiator is verder afhankelijk van hoeveel wattage je nodig hebt en hoeveel ruimte je hebt in de badkamer.

Waar hang je de handdoekradiator?

Let er op dat de handdoekradiator eigenlijk zo’n 1.5 meter van de douchekop af moet hangen. Anders komt er condens op de radiator, waardoor de coating kan worden aangetast. Hetzelfde geldt overigens voor kletsnatte handdoeken: als je deze over de handdoekradiator heen hangt, is er kans dat de radiator gaat roesten. Lichtvochtige handdoeken zijn geen probleem.

Handdoekradiator aansluiten op cv

Als je geen elektrische radiator koopt dan moet de handdoekradiator worden aangesloten op de cv-ketel. Daar heb je een aansluitblok voor nodig, waarbij je kunt kiezen uit een haaks of recht model. Komt de wateraanvoer uit de vloer? Dan heb je een recht aansluitblok nodig. Als de aanvoer uit de wand komt, heb je een haaks model nodig. Hier lees je meer over het aansluiten van een radiator. Aansluitsets zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat je het blok kunt matchen met de kleur van de handdoekradiator. Ook zijn er verschillende accessoires te koop voor de handdoekradiator, zoals een rekje of handdoekhaak. Hiermee voorkom je dat kletsnatte handdoeken op de radiator belanden die de coating aantasten!

Elektrische handdoekradiator

Een elektrische handdoekradiator is milieuvriendelijk, gemakkelijk aan te sluiten én warmt de ruimte snel op. Wist je bovendien dat je jouw oude handdoekradiator gemakkelijk kunt veranderen in een elektrische handdoekradiator? Je hebt daarvoor alleen maar een verwarmingselement nodig waar je de radiator op aansluit. Vervolgens vul je de handdoekradiator met thermische olie en stop je de stekker van het verwarmingselement in het stopcontact. Let er wel op dat het verwarmingselement nooit de capaciteit van de radiator mag overschrijden. 

Elektrische handdoekradiator combineren met vloerverwarming

Let er wel op dat alleen een elektrische handdoekradiator meestal niet voldoende is om de hele badkamer te verwarmen. Een elektrische radiator wordt daarom vaak gecombineerd met elektrische vloerverwarming. Dit is eenvoudig te installeren als je tegels in de badkamer neemt. Extra voordeel: vloerverwarming is ontzettend comfortabel en draagt veel bij aan het wellness-gevoel in de badkamer.

Verschillende designs

Vind bij Sanitairwinkel handdoekradiatoren in verschillende kleuren, merken en afmetingen. Zo draagt de handdoekradiator niet alleen veel bij aan het comfort in je badkamer, maar doet het ook wat voor de uitstraling van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor mat zwart of antraciet als je fan bent van een industriële look. Liever een klassieke uitstraling? Met wit zit je altijd goed. Sanitairwinkel biedt bovendien alle bekende A-merken, zoals Plieger of Vasco handdoekradiatoren. Zit je wat krapper in je budget? We hebben ook genoeg radiatoren met een kleiner prijsje in het assortiment.

Onderhoud van de handdoekradiator

De meeste handdoekdrogers zijn gemaakt van staal en gaan daarom erg lang mee. Wel dien je de radiator regelmatig schoon te maken om deze in goede staat te houden. Let er op dat je de handdoekradiator eerst volledig laat afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Als je de radiator schoonmaakt terwijl deze nog warm is, tast dat de coating aan. De duurzaamheid van de coating is daarnaast afhankelijk van de kwaliteit van de handdoekradiator. Vind je het lastig om een keuze te maken? Vraag onze verkoopmedewerkers dan om advies!

Populaire merken in de categorie handdoekradiatoren: Plieger, Vasco, Wiesbaden en Zehnder.

Contact

Heb je nog vragen over (elektrische) handdoekradiatoren? Onze klantenservice beantwoordt ze graag! Ook kun je langskomen in één van onze showrooms voor persoonlijk advies en grote dosis inspiratie.

Veelgestelde vragen over handdoekradiatoren

Is een handdoekradiator alleen voor handdoeken?

Handdoekradiatoren zijn er zeker niet alleen om je handdoek aan op te hangen. Ook deze radiatoren zullen de ruimte verwarmen, naast het verwarmen van de handdoeken. Zo heb je dus een multifunctionele radiator hangen!

Waar hang ik de handdoekradiator het beste op?

De handdoekradiator hang je het beste op de koudste wanden van de badkamer. Zoals aan de buitenmuur of bij een raam. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de radiator zo’n 1,5 meter van de douchekop vandaan hangt. Anders loop je kans dat de coating van de radiator wordt aangetast door de vocht.

Hoe houd ik mijn handdoekradiator het langst mooi?

De meeste handdoekradiatoren zijn gemaakt van staal en gaan daardoor erg lang mee. Wel moet je hem regelmatig schoonmaken. Doe dit als de radiator uit staat en afgekoeld is. Hang liever ook geen druipende natte handdoeken over de radiator, want dit kan de coating aantasten.