Douchekranen

Een douchekraan is belangrijk voor de toevoer van water naar een douche. Om de temperatuur en waterstralen te kunnen regelen zijn er verschillende douchekranen beschikbaar. Van een simpele douchekraan voor warm en koud water tot een luxere douchekraan die ingebouwd is of zelfs een thermostatische functie heeft. Bij Sawiday vindt u het grootste aanbod douchekranen van verschillende topmerken. Deze douchekranen zijn van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. 

Douchekranen

Een nieuwe douchekraan kopen of uw huidige douchekraan vervangen? Bij Sawiday vindt u een groot assortiment douchekranen van vele topmerken voor een scherpe prijs. Voor elk budget vindt u in ons aanbod een geschikte douchekraan. Bestel de douchekraan eenvoudig online of bezoek één van onze showrooms om de nieuwe douchekraan van dichtbij te zien.

Type douchekraan

Bij de aanschaf van een douchekraan heeft u de keuze uit verschillende soorten douchekranen. Daarbij moet u ook op diverse dingen letten.

  • Thermostatische douchekraan

    Een douche thermostaatkraan is een kraan die de temperatuur bereikt, die vooraf is aangegeven met de bediening van de kraan. Meestal beschikt een douche thermostaatkraan over een greep om de douchekraan aan en uit te zetten, en een greep om de temperatuur in te stellen. Onder het douchen kunt u uiteraard nog steeds de temperatuur veranderen, maar de douche thermostaatkraan zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. Hierdoor hoeft u niet aan 2 knoppen (warm en koud) te draaien totdat de gewenste temperatuur bereikt is. De meeste thermostatische douchekranen zijn voorzien van een begrenzing, om te warme temperaturen te voorkomen. Ideaal wanneer er kinderen alleen gaan douchen, zo kunnen zij zich niet verbranden aan het water.

  • Douchemengkraan

    Met een douchemengkraan kunt u de gewenste temperatuur bereiken door zelf warm en koud water te mengen tot de juiste temperatuur. Daarbij heeft u de keuze tussen een eenknops en tweeknops mengkraan.

  • Inbouw douchekranen

    Bij een opbouw douchekraan plaatst u de douchekraan tegen de badkamertegels. Dit in tegenstelling tot een inbouw douchekraan, welke u inbouwt in de wand. Dit oogt modern en geeft de douchecabine of inloopdouche een strakke look. Naast het feit dat ze gewoon erg mooi zijn, is een ander voordeel van een inbouwkraan dat ze makkelijk schoon te houden zijn. Er zijn namelijk minder randjes en hoekjes waar vuil zich kan nestelen. Inbouw douchekranen zijn verkrijgbaar in thermostatische en niet-thermostatische douchekranen.

Hartafstand douchekraan 12 cm of 15 cm?

De hartafstand, ook wel HOH, is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een douchekraan. Dit is de afstand van het ene middelpunt (het hart) van de kraanaansluiting tot de ander. Ofwel de afstand tussen het midden van de aansluiting voor koud en warm water.

hartafstand

Welke hartafstand heb ik nodig?

Meet vooraf de hartafstand op om teleurstelling te voorkomen. De meeste douchekranen hebben tegenwoordig een hartafstand van 15 cm. Maar in ons assortiment vindt u ook nog een ruim aanbod met douchekranen met een HOH van 12 cm. Wanneer u namelijk een ouder huis hebt kan het zijn dat de hartafstand nog 12 cm is.

Verkeerde hartafstand

Heeft u een kraan voor de douche gekocht met een hartafstand van 15cm, maar is uw aansluiting 12cm? Dan is dit op te lossen met zogenoemde S-koppelingen. Deze monteert u aan de achterkant waardoor u de kraan van 15cm toch kunt aansluiten.

Hoogte douchekraan

De douchekraan moet op de juiste hoogte gehangen worden. De hoogte die daarbij meestal wordt aangehouden is 110 cm, omdat u op deze hoogte de grepen van de douchekraan het beste kunt bedienen en bekijken. Kiest u voor een (regen)doucheset, dan hangt het van de lengte van de glijstang af hoe hoog de douchekop komt te hangen. Regelmatig kunt u de hoogte van de glijstang aanpassen, zodat u hem af kunt stellen op uw lengte. Ook bij een inbouw douchekraan kunt u zelf bepalen hoe hoog de douchekop komt te hangen.

Kleur kraan

Douchekranen zijn verkrijgbaar in diverse verschillende kleuren. De meeste douchekranen hebben een chromen kleur, maar ook witte, gouden, koperen en zwarte douchekranen zijn populair. Daarbij heeft u ook nog de keus uit een verschillende kleurafwerking. Zo vindt u in ons assortiment ook prachtige mat zwarte douchekranen.

Douchekraan merken

In het ruime assortiment van Sawiday vindt u douchekranen van veel bekende en minder bekende merken.

Bekijk vele kranen in de showroom!

Wilt u het ruime assortiment douchekranen met eigen ogen bekijken of heeft u behoefte aan specialistisch advies van een van onze medewerkers? Breng dan een bezoek aan onze showrooms en u ontvangt advies op maat bij het kopen van een nieuwe douchekraan. In onze showrooms kunt u tevens een uitgebreide collectie douchekranen bekijken.

Veelgestelde vragen over douchekranen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Het is belangrijk om te weten welke hartafstand u nodig heeft. Meet dit dus op. Heeft u een hartafstand van 12cm in de badkamer en kunt u alleen een kraan met hartafstand 15cm vinden naar uw smaak? Dan is dit op te lossen met S-koppelingen. Daarnaast moet u ook beslissen of u een inbouw- of opbouwdouche kraan wilt.

Waarom wel of niet kiezen voor een bepaalde kleur?

Douchekranen zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren. Kijk eerst naar wat u mooi vindt. Heeft u bijvoorbeeld chromen kranen en accessoires? Dan is een chromen kraan de beste optie. Maar wilt u liever zwart? Dan is dit natuurlijk ook een optie. Houd er rekening mee dat bepaalde kleuren makkelijker beschadigingen krijgen dan andere kleuren. Denk hierbij aan mat zwart.

Inbouw of opbouw?

Als u een nieuwe kraan gaat kopen en u had een opbouwkraan, dan is het makkelijk om wederom een opbouwkraan te kopen. Wilt u een inbouwkraan? Dan zal de muur opengebroken moeten worden. Wanneer u een nieuwe badkamer gaat maken kan hier van tevoren al over worden nagedacht en op geanticipeerd worden.