Douchematten

Op zoek naar een douchemat? Een mat in jouw douche vergroot de veiligheid, omdat je minder snel uitglijdt in de douche. Bij Sawiday hebben wij een ruim assortiment aan kleuren, materialen en modellen. Zo is er altijd een mat die past bij jouw stijl en voorkeuren.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9399 reviews
Er zijn hierboven 23 producten zichtbaar
Naar boven

Douchematten

Een douchemat geeft extra veiligheid in jouw badkamer. De douchematten, ook wel antislipmatten genoemd, zorgen ervoor dat je niet uitglijdt onder de douche of in de badkamer. Een natte douchevloer kan namelijk erg glad worden, zeker na het gebruik van shampoo. Laat je daarom niet verrassen door een gladde vloer en kies voor een douchemat. 

Bij Sanitairwinkel hebben we verschillende soorten douchematten. De verschillen staan hieronder beschreven. 

Douchemat met gaatjes

De matten zijn aan de onderzijde uitgerust met zuignappen zodat je deze stevig kunt bevestigen in je douche. Dit is belangrijk, je glijdt niet uit op de mat, maar de mat moet natuurlijk ook niet onder je voeten uitglijden. In de douche kan het water makkelijk weglopen door de gaatjes in de mat. Hierdoor heb je bijvoorbeeld ook minder last van zeepresten die achterblijven op de douchemat.

Douchemat zonder gaatjes

De douchemat heeft geen gaatjes in de mat zelf. De matten zijn aan de onderzijde uitgerust met zuignappen zodat je deze stevig kunt bevestigen in de douche. Door de structuur van de mat loopt het ook zonder gaatjes eenvoudig weg. Denk bijvoorbeeld eens aan een autoband waarmee je over een nat wegdek rijdt. Het profiel zorgt ervoor dat het water snel een uitweg kan vinden. Hetzelfde geldt voor douchematten.

Douchematten in verschillende uitvoeringen

De verschillende douchematten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, materialen en modellen. Zo zal er altijd een mat zijn die past bij jou stijl of voorkeuren. Naast functionaliteit is een design passend bij de badkamer belangrijk.

Nog vragen over douchematten?

Heb je nog vragen over de douchematten? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms. Wij helpen jou graag met het uitzoeken van een passende douchemat of voorzien je graag van advies.