Wandtegels

Een tegel kan in een badkamer een heel groot verschil maken. Met wandtegels wordt een bepaalde sfeer gecreëerd die meteen opvalt als je de badkamer binnen komt lopen. Hierdoor is het uitzoeken van de juiste wandtegel erg belangrijk. Bij ons vind je dan ook een groot assortiment wandtegels, van de klassieke witte badkamertegel tot een moderne betonlook grijze tegel. De tegels in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wandtegels badkamer/toilet/keuken

Wandtegels zijn niet meer weg te denken uit badkamer en toilet. Maar ook in de keuken of bijkeuken zijn wandtegels niet ongebruikelijk. De wandtegel is samen met de vloertegel de basis voor de sfeer en stijl in jouw badkamer, toilet of keuken. Hieronder lees je hoe je de perfecte toilet/keuken/badkamer wandtegel vindt voor in jouw huis.

Stijl van wandtegels badkamer

De wandtegel in de badkamer, toilet of keuken bepaalt voor een groot deel de basis van de stijl die je kiest. Kies de wandtegel uit bij de stijl die je in je badkamer wilt. De klassieke witte wandtegel staat bijvoorbeeld prachtig in een klassieke badkamer. Met een wandtegel in betonlook leg je een prachtige basis voor een badkamer in industriële stijl. Zo is de wandtegel dus erg belangrijk voor de stijl die je wilt neerzetten in je badkamer, toilet of keuken. Voor meer inspiratie kun je hier enkele moodboards bekijken.

Badkamer wandtegels kleur

Je kunt kiezen voor een lichte basis of voor een donkere basis op de wand. Een lichte basis laat je badkamer er vaak groter uitzien dan een donkere basis. Maar een donkere basis kan ook mooi gedurfd zijn in een kleinere badkamer! Wandtegels zijn beschikbaar in neutrale kleuren als grijs, wit, crème, beige, zwart en antraciet. Maar je kunt ook gaan voor een gekleurde blauwe, groene of roze wandtegel. Wandtegels zijn zelfs beschikbaar in goudtinten! Of ga voor een wandtegel in een natuursteen zoals marmer. Een natuurstenen wandtegel zal meteen heel luxe ogen.

Meerkleurige wandtegels

Naast wandtegels in een effen kleur zijn er ook genoeg meerkleurige tegels beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie Portugese tegeltjes of terrazzo? Beiden zullen een heerlijke sfeer neerzetten in jouw badkamer. Meestal wil je niet alle wanden in een drukke patroon plaatsen. Ga dan voor een accentmuur in een opvallende tegel. Laat bijvoorbeeld terrazzo doorlopen in de douchewand. Of kies voor Portugese wandtegels achter je wastafel. Kies voor de andere wanden in je badkamer voor een neutralere bijpassende kleur en de bijzondere tegel zal de eyecatcher worden!

Afmetingen wandtegel

Wandtegels zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar. Bij grote tegels heb je minder voegsels en zal de wand rustiger ogen. Een kleinere tegel kan dan weer een leuk patroon toevoegen aan je badkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige vissengraat wand! Of ga voor heel klein met de mozaïektegel! Voor een hele leuke speelse stijl op de badkamer-, toilet- of keukenwand. Ook deze kleinere tegels wil je liever niet op alle wanden aanbrengen, omdat dat erg druk kan ogen. Kies dan bijvoorbeeld voor een halve betegelde wand of voor een accentmuur in de douche of achter de wastafel.

Materiaal wandtegels badkamer

Wandtegels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal voor badkamer wandtegels is keramiek. Wandtegels in betonlook of houtlook zijn bijvoorbeeld vaak gemaakt van keramiek. Het voordeel van keramische wandtegels is dat ze slijtvast zijn. Krassen en vlekken hebben geen schijn van kans op deze tegels. Porcellanato is daarnaast ook een populair materiaal om wandtegels van te maken. Porcellanato is een keramieksoort, gemaakt van porseleinaarde. Ze hebben dezelfde voordelen als keramische tegels: ze nemen geen vocht op, waardoor ze perfect zijn voor in de badkamer.

Duurzaamheid en slijtklasse

Wandtegels zijn alleen geschikt voor de wand en kunnen niet op de vloer gebruikt worden. Ook de prijzigere wandtegels uit onze collectie zijn niet toe te passen op de vloer. Ze hebben namelijk een minder sterke glazuurlaag dan vloertegels en de kans op slijtage is veel groter. Daarbij kunnen natte wandtegels glad zijn, wat niet goed is voor de veiligheid in de badkamer.

Wat betreft tegels bestaan er diverse slijtklassen. Je kunt uiteraard beter een hogere klasse nemen dan een te lage klasse als het gaat om kwaliteit en slijtgevoeligheid. De volgende slijtklassen zijn er:

  • Klasse 1 = zeer slijtage gevoelig (geschikt voor badkamer)
  • Klasse 2 = slijtage gevoelig (geschikt voor toilet, slaapkamer)
  • Klasse 3 = enigszins slijtage gevoelig (geschikt voor zolder, licht woonkamer gebruik)
  • Klasse 4 = nauwelijks slijtage gevoelig (geschikt voor hal, keuken, woonkamer)
  • Klasse 5 = niet slijtage gevoelig (geschikt voor woonkamer, kantoor)

Assortiment

Wij hebben een ruim assortiment dat bestaat uit meer dan 2200 verschillende wandtegels voor badkamer, toilet of keuken. Deze wandtegels komen in diverse afmetingen en uiteraard een ruime keus uit kleuren. Zo kun je de perfecte sfeer creëren in jouw badkamer, toilet of keuken! Ons assortiment bevat tevens gerenommeerde merken als Mosa, Sphinx, vtwonen en Villeroy & Boch. Deze merken staan garant voor een hoogwaardige wandtegel. Uiteraard hebben wij nog andere merken tot onze beschikking. Deze merken leveren ook uitsluitend producten van hoogwaardige kwaliteit. Via onze site kun je aan de linkerkant gemakkelijk navigeren door gebruik te maken van onze filters. Zo vind je de perfecte wandtegel voor jouw badkamer.

Advies

Wil je meer deskundig advies ontvangen of de wandtegels met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een van onze showrooms. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kun je altijd eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice voor meer advies.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur