Wandtegels

Een tegel kan in een badkamer een heel groot verschil maken. Met wandtegels wordt een bepaalde sfeer gecreëerd die meteen opvalt als je de badkamer binnen komt lopen. Hierdoor is het uitzoeken van de juiste wandtegel erg belangrijk. Bij ons vind je dan ook een groot assortiment wandtegels, van de klassieke witte badkamertegel tot een moderne betonlook grijze tegel. De tegels in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Wandtegels badkamer/toilet/keuken

Wandtegels zijn niet meer weg te denken uit badkamer en toilet. Maar ook in de keuken of bijkeuken zijn wandtegels niet ongebruikelijk. De wandtegel is samen met de vloertegel de basis voor de sfeer en stijl in jouw badkamer, toilet of keuken. Hieronder lees je hoe je de perfecte toilet/keuken/badkamer wandtegel vindt voor in jouw huis.

Stijl van wandtegels badkamer

De wandtegel in de badkamer, toilet of keuken bepaalt voor een groot deel de basis van de stijl die je kiest. Kies de wandtegel uit bij de stijl die je in je badkamer wilt. De klassieke witte wandtegel staat bijvoorbeeld prachtig in een klassieke badkamer. Met een wandtegel in betonlook leg je een prachtige basis voor een badkamer in industriële stijl. Zo is de wandtegel dus erg belangrijk voor de stijl die je wilt neerzetten in je badkamer, toilet of keuken. Voor meer inspiratie kun je hier enkele moodboards bekijken.

Badkamer wandtegels kleur

Je kunt kiezen voor een lichte basis of voor een donkere basis op de wand. Een lichte basis laat je badkamer er vaak groter uitzien dan een donkere basis. Maar een donkere basis kan ook mooi gedurfd zijn in een kleinere badkamer! Wandtegels zijn beschikbaar in neutrale kleuren als grijs, wit, crème, beige, zwart en antraciet. Maar je kunt ook gaan voor een gekleurde blauwe, groene of roze wandtegel. Wandtegels zijn zelfs beschikbaar in goudtinten! Of ga voor een wandtegel in een natuursteen zoals marmer. Een natuurstenen wandtegel zal meteen heel luxe ogen.

Meerkleurige wandtegels

Naast wandtegels in een effen kleur zijn er ook genoeg meerkleurige tegels beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie Portugese tegeltjes of terrazzo? Beiden zullen een heerlijke sfeer neerzetten in jouw badkamer. Meestal wil je niet alle wanden in een drukke patroon plaatsen. Ga dan voor een accentmuur in een opvallende tegel. Laat bijvoorbeeld terrazzo doorlopen in de douchewand. Of kies voor Portugese wandtegels achter je wastafel. Kies voor de andere wanden in je badkamer voor een neutralere bijpassende kleur en de bijzondere tegel zal de eyecatcher worden!

Afmetingen wandtegel

Wandtegels zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar. Bij grote tegels heb je minder voeg