Bad douche combinatie

Waarom twijfelen tussen een bad en een douche als het ook beide kan? Niet iedereen heeft ruimte om zowel een douche als bad in de badkamer te plaatsen. Met een douchebad is dat ook niet nodig, dit is namelijk een twee in één oplossing! Het beste van twee werelden, en dat terwijl het ook nog eens erg compact is. Vind hieronder het perfecte douchebad voor jouw badkamer.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
9358 reviews

Douchebad

Twijfelt u tussen een bad of douche voor in uw badkamer? Of heeft uw badkamer niet de ruimte om het allebei te nemen? Dan heeft u vast nooit gedacht aan een douchebad. Met een douchebad combineert u twee werelden in uw badkamer, dit creëert een echt wellness gevoel. Een douchebad is de ideale oplossing. Zo kunt u kiezen voor een snelle douche in de ochtend of een uitgebreid bad om lekker tot rust te komen.

Wat is een douchebad?

Een douchebad is een bad met de mogelijkheid om te douchen en om lekker te badderen. Voor het douchen gebruiken veel mensen ook een standaard. Dit wordt niet vaak als ideaal bestempeld. Een douchebad heeft daarom vaak een apart gedeelte om te douchen. De vloer is daar dan vlakker en vaak is het wat dieper gelegen zodat het water gemakkelijk afvoert. Dit zorgt er voor dat er comfortabel gedoucht kan worden en door de vlakke vloer er minder snel uitgegleden wordt.

Vormen en afmetingen

Bij Sawiday vindt u douchebaden in verschillende vormen, afmetingen en materialen. In ons assortiment heeft u de keuze uit baden van 150x75 tot 180x80, zo zit er altijd een tussen die in uw badkamer past.  Daarnaast leveren wij baden in verschillende vormen, zodat uw douchebad helemaal past bij de stijl van uw badkamer. In ons assortiment vindt u merken zoals Riho, Villeroy & Boch en Bette.

Materiaal

Ook het materiaal is van belang. Bij Sawiday heeft u de keuze uit drie verschillende soorten materialen, namelijk plaatstaal, acryl en quaryl.

Plaatstaal is over het algemeen een goedkoper materiaal. Het is een stevig materiaal wat goed tegen een stootje kan. Het is wel zwaarder dan andere materialen en het houdt minder goed warmte vast.

Acryl wordt ook wel kunststof genoemd. Het houdt lang de warmte vast en voelt glad aan. Door het gladde is het bad ook makkelijk te onderhouden. Daarnaast is een acryl bad slipvast, uitglijden is verleden tijd.

Quaryl staat bekend om zijn duurzame en krasbestendige kwaliteiten. Net als bij een acryl bad houdt quaryl ook lang de warmte vast en is het slipvast.

Vragen over douchebaden

Wilt u graag meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact op met één van onze medewerkers of kom langs in één van onze showrooms. Zij helpen u verder bij het maken van de juiste keuze.