Wastafelkasten

Ideaal om spullen in op te bergen of de sifon netjes mee af te schermen. Een wastafelkast is om verschillende redenen een belangrijk onderdeel in een badkamer. Ze zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen waarbij ook rekening gehouden moet worden met de grootte van het wastafelblad. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelkast met een dubbele lade of eentje met een greeploze bediening. De mogelijkheden zijn grenzeloos!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Wastafelkasten

Is jouw badkamer een rommeltje? Dan is het handig om een wastafelkast aan te schaffen. Zo berg je al je badkamerspullen netjes uit het zicht op en hoef je niet steeds opnieuw alle omgevallen flesjes op te rapen. Met ruim 3000 wastafelkasten in verschillende soorten en maten ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres.

Wat is een wastafelkast?

Een wastafelkast is de kast die je onder je wastafel plaatst. Ze zijn onder te verdelen in twee categorieën: de wastafelonderkast en de fonteinonderkast. In de badkamer staat meestal een wastafelkast en in het toilet meestal een fonteinonderkast. Het verschil is dat de fonteinonderkast vaak kleiner is. Beiden komen met verschillende opbergmogelijkheden.

Wat voor wastafelkast past in mijn badkamer?

Met een geschikt wastafelkast kun je de ruimte in je badkamer beter benutten. Belangrijk is dat je weet hoeveel ruimte je hebt voor een wastafelkast. Heb je een kleine badkamer, dan is een kleiner wastafelonderkastje geschikter dan een grotere. Gelukkig hebben wij voor alle afmetingen wel een wastafelkast in het assortiment. Bedenk goed wat je allemaal in deze wastafelkast kwijt wilt en pas daar je keuze op aan. Vergeet niet om ook naar de diepte van de wastafelkast te kijken als je weinig ruimte hebt. Zo valt er nog wat extra ruimte te besparen.

Zodra je weet hoe groot je opbergkast kan zijn kun je kijken naar andere eigenschappen. Wil je een kast met lades of met een deur? Wil je er een zonder kraangat, of met? Als de wastafelkast geen kraangat heeft betekent dit dat je of een wastafel met kraangat moet aanschaffen, of een kraan moet inbouwen in de muur. Niets is hierin fout, het is maar waar je liever naar kijkt.

Kleuren en materialen wastafelkasten

Je wastafelkast hoeft niet alleen ruimtebesparend te zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het design van de kast naar wens is. Hij moet qua formaat en uiterlijk namelijk ook bij je&nbspwastafel en bij de rest van je badkamer passen. Heb je een moderne of een klassieke badkamer? De kast onder de wastafel kan hier al een groot verschil in uitmaken. Details als het type greep en het aantal lades zijn bijvoorbeeld al goed om op te letten!

Verder komen deze wastafelkasten in verschillende materialen als kunststof en hout, zodat je precies kunt kiezen wat bij jouw badkamer past. Hout brengt bijvoorbeeld wat leven in je badkamer, terwijl staal weer zorgt voor een strakke industriële look. Ook in kleur is bijna alles mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor wit, zwart, grijs of groen! Zo is er voor elke badkamer dus wel een perfect wastafelkast te vinden.

Welke wastafel?

Naast de keuze voor een onderkast voor je wastafel moet je ook de juiste wastafel kiezen voor je kast. Er zijn verschillende wastafelsoorten waar je uit kunt kiezen:

  • Opbouw wastafels: dit type wastafel is bovenop een kast en/of plank geplaatst
  • Waskom: een echte blikvanger in de badkamer. Ook deze kom is op een kast of plank geplaatst.
  • Inbouw wastafels: dit type wastafel wordt in een uitsparing van een plank gemonteerd
  • Onderbouw wastafels: dit type wastafels wordt onder een plank geplaatst (met als voordeel dat je geen opstaande rand hebt en de wastafel volledig is weggewerkt)

Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een dubbele wastafel of een enkele. Een dubbele wastafel is handig als je met meerdere mensen tegelijkertijd bezig bent in de badkamer.

Fonteinonderkasten

Ook voor de wastafel in je toilet zijn er mooie kastjes beschikbaar. Deze zijn kleiner dan de wastafelkasten die je normaal in de badkamer neerzet. Uiteraard ben je vrij om zelf te kiezen wat je waar neerzet! Voor het fonteintje in jouw toiletruimte hebben we fonteinonderkasten. Zo is niet alleen je badkamer, maar ook je toiletruimte voorzien van een mooie en functionele onderkast.

Merken wastafelkasten

Sanitairwinkel heeft enkel topkwaliteit wastafelkasten in verschillende merken. Topmerken als Duravit, Bruynzeel, Sphinx en Villeroy & Boch zijn goed vertegenwoordigd in ons assortiment. Maar we hebben ook prachtige wastafelonderkasten van nog veel meer andere merken. Zo zijn er dus niet alleen kasten in veel verschillende maten, kleuren en materialen. Ook is er voor ieder budget een mooie opbergkast in elke stijl te vinden.

Wastafelonderkasten voor in badkamer of toilet

Ben je op zoek naar een badkamermeubel of naar een toiletmeubel? Klik dan hieronder verder.

Advies over wastafelkast

Ben je geïnteresseerd in een van onze wastafelkasten, maar wil je graag advies van onze gespecialiseerde medewerkers? Of ben je benieuwd hoe de wastafelkast er in het echt uitziet? Het is altijd mogelijk langs te komen bij één van onze showrooms. Ben je klaar voor een aankoop? Ook dit kan in een van onze showrooms, of gemakkelijk online. Voor alle vragen kun je ook gemakkelijk contact opnemen met onze klantenservice.