Inbouw wastafels

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Inbouw wastafel

Wat is een inbouw wastafel?

Bij een inbouw wastafel wordt de waskom in uw wastafelmeubel gebouwd. Dit betekent dat de rand van de wastafel steunt op het blad van het wastafelmeubel. De wastafel is op die manier gedeeltelijk in het wastafelmeubel verzonken, waardoor ze samen een mooi geheel vormen. Een inbouw wastafel geeft daarnaast een verzorgde uitstraling, omdat de afvoer netjes wordt weggewerkt in de kast.

Waarom een inbouw wastafel?

Met een ingebouwde wastafel krijgt uw badkamer een nette en afgewerkte uitstraling. Daarnaast past een ingebouwde wastafel perfect in een badkamer met een moderne twist, bijvoorbeeld in combinatie met een inbouwdouche of een douchecabine met draaideuren. Een inbouw wastafel heeft echter ook een praktisch voordeel. De wastafel is namelijk verzonken in het wastafelmeubel, waardoor de randen niet aflopen. U kunt daarom beter uw tandenborstel of zeep op de randen kwijt, zonder dat deze in de wasbak vallen. Een ingebouwde wastafel is dus mooi én praktisch!

Hoe combineer je de juiste wastafel met een kraan?

Ylona vertelt je over de mogelijkheden op het gebied van wasmeubels en kranen in de badkamer. Ze geeft ook tips waarmee je eenvoudig zelf de juiste producten bij elkaar zoekt.

Een inbouw wastafel plaatsen

Als u de wastafel zelf gaat plaatsen, raden wij u aan dat voorzichtig en met concentratie te doen. U wilt immers niet dat de wastafel op de verkeerde plek zit, toch? Volg daarom goed de instructies en bepaal voor het daadwerkelijke plaatsen eerst de juiste plek. Voor de wastafel kunt u het beste minimaal 60 centimeter ruimte overlaten om te staan. Aan weerszijden van de wastafel adviseren wij u om minimaal 15 centimeter vrij te houden. De standaardhoogte van een wastafel bedraagt voor volwassenen tussen de 80 en 90 centimeter. Als u wat langer bent, of als uw partner langer dan gemiddeld is, dan moet de hoogte worden aangepast.

Weet u niet precies waar u de wastafel moet hangen? Wij geven u graag advies, bijvoorbeeld in de showroom of via het contactformulier. Ook voor andere vragen kunt u altijd bij ons terecht.