Perlators

Een mousseur, ook wel een perlator genoemd, is een onderdeel dat u kan toevoegen op uw kraan zodat uw water zachter wordt. Het water wordt zachter gemaakt omdat een mousseur lucht toevoegt aan het water. Hierdoor komt er een schuimstraal uit je kraan gelopen. Een perlator zorgt er ook voor dat de kraan meer waterbesparend wordt, dit is omdat er lucht toegevoegd wordt aan de waterstraal en er dus minder water tegelijk door de kraanuitloop. In ons onderstaande assortiment kunt u onder andere Grohe mousseurs vinden.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Mousseurs

Een mousseur (perlator) is een onderdeel van de kraanuitloop dat ervoor zorgt dat het water zachter uit de kraan komt gelopen. Het water komt zachter uit de kraan omdat een mousseur lucht toevoegt aan de waterstraal. Een mousseur is de reden dat er een witte schuimstraal uit de wastafelkraan of fonteinkraan komt gelopen.

Water- en energiebesparend

Mousseurs zijn energie- en waterbesparend omdat een mousseur minder water doorlaat. Doordat er lucht toegevoegd wordt aan de waterstraal bespaart u per minuut een aardig aantal liters aan water. Wanneer u dus warm water wilt tappen, zal er dus ook minder elektriciteit gebruikt worden. Deze verschillen zijn te zien in de water- en elektriciteitsrekening na de aanschaf van een mousseur. Een mousseur betaalt zichzelf na verloop van tijd vanzelf terug.

Type mousseurs

De meest voorkomende mousseurs zitten vast aan of in de kraanuitloop, maar er zijn ook andere variaties. Zo zijn er uittrekbare mousseurs die vast zitten in een slang. Deze slangen kunnen gemonteerd worden aan een kraan en kunnen vast gepakt worden en uit de kraan getrokken worden. Ook zijn er mousseurs met een ingebouwde omstelknop. Dit zorgt ervoor dat u kan kiezen voor verschillende standen op uw kraanuitloop. De omstel kan ervoor zorgen dat de kraan lucht toevoegt en dus waterbesparend is, of dat de mousseur het water normaal doorlaat op het moment dat u wellicht een emmer of pan moet vullen.

Contact

Mousseurs kunnen los gekocht worden in ons bovenstaande assortiment. Ook zijn er kranen in ons assortiment te vinden die een ingebouwde mousseur bevatten. Bekijk het assortiment waterbesparende kranen eenvoudig online.

Wilt u meer informatie over mousseurs of heeft u een andere vraag? Stel deze via onze klantenservice of bezoek een van onze showrooms.