Wastafelonderkasten

Op zoek naar de perfecte wastafelonderkast? Dan bent u bij Sawiday aan het juiste adres! Wij bieden u wastafelonderkasten in verschillende formaten, geschikt voor alle badkamerstijlen. Van hout tot aan hoogglans: wij hebben voor ieder wat in huis. Met een wastafelkast van Sawiday bent u daarom verzekerd van een stijlvolle én praktische toevoeging aan uw badkamer. Bestel uw wastafelonderkast vandaag nog online!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Wastafelonderkasten

Inhoudsopgave

Wastafelonderkast

Waarom een wastafelonderkast?

Een wastafelonderkast is onmisbaar in de badkamer. In de onderkast, die geplaatst wordt onder een wastafel, kunnen toilet- en badkamerspullen opgeborgen worden. Wastafelonderkasten kunnen dan ook niet alleen het uiterlijk van de badkamer ten goede komen, ze zorgen ook voor een ruimtelijke en opgeruimde badkamer. Losse spullen worden beschermd tegen rondspattend water en zijn netjes opgeborgen in een wastafelonderkast.

Zeker bij kleine badkamers is de inrichting zeer belangrijk. Een wastafelonderkast is in zo’n situatie ontzettend praktisch. Spullen liggen niet meer in of op de rand van de wasbak maar worden netjes opgeborgen in een wastafelonderkast.

Stijlvol en praktisch

Een wastafelonderkast kan dus op een stijlvolle manier het ruimtegebrek in uw badkamer oplossen en het gebruiksgemak van de badkamer verhogen. Het is belangrijk om voor een wastafelonderkast te kiezen die goed matcht met de rest van de badkamer, en wellicht nog het belangrijkste: een wastafelonderkast die goed past bij het wastafel of waskom dat erop geplaatst wordt.

Combineren met een wastafel of waskom

Aangezien een wastafel veelal wit is, kunnen veel wastafelonderkasten eenvoudig gecombineerd worden met de wastafel. U heeft daarbij de keus uit een enkele wastafel of een dubbele wastafel. Daarnaast kan een wastafelonderkast gecombineerd worden met een meubelwastafel. Tot slot kan de onderkast ook gecombineerd worden met één of meerdere waskommen. Kies daarbij voor een wastafelonderkast waarop waskommen geplaatst kunnen worden.

Tips bij het kopen van een wastafelonderkast

Voor een uitgebreid assortiment wastafelonderkasten bent u bij Sawiday aan het juiste adres. Wij bieden namelijk duizenden onderbouwkasten aan! De wastafelonderkasten zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Zo verkopen wij wastafelonderkasten van topmerken als

Op deze wijze zorgen wij ervoor dat er voor iedereen een betaalbare wastafelonderkast is. Zo vindt u naast duurdere wastafelonderkasten ook veel goedkope wastafelonderkasten in ons assortiment. Onze onderkasten zijn in verschillende afmetingen, kleuren en groottes verkrijgbaar. Wilt u meer inspiratie opdoen voordat u een keuze maakt? Bekijk dan eens onze Pinterest pagina.

Afmetingen wastafelonderkast

Een belangrijke keus bij het kopen van een wastafelonderkast zijn de afmetingen van de onderkast. Houd bij de aanschaf van een wastafelonderkast rekening met de ruimte in de badkamer. Als de badkamer maar enkele vierkante meters groot is, is het natuurlijk niet verstandig een grote wastafelonderkast aan te schaffen waar u bijna niet langs kunt lopen. In dat geval doet u er verstandig aan om voor een wastafelonderkast met kleinere afmetingen te kiezen. Denk er eerst eens over na welke producten u allemaal in de badkamer gebruikt en wat u zou willen opbergen in een wastafelonderkast.

Zowel de breedte als de diepte van de wastafelonderkast zijn dus belangrijk. Een minder diepe wastafelonderkast geeft meer bewegingsruimte in de badkamer, terwijl een diepere wastafelonderkast meer opbergruimte heeft. Voor de breedte geldt hetzelfde, waarbij de keuze ook uiteraard afhangt van de grootte van de wastafel. Voor een dubbele wastafel is vanzelfsprekend een bredere wastafelonderkast nodig. Populaire breedtes voor een wastafelonderkast zijn 80cm, 90cm, 100cm en 120cm.

Kleuren wastafelonderkast

Onderkasten voor de wastafel zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Populaire kleuren zijn grijs, wit, zwart en bruin. Dit zijn kleuren die goed te combineren zijn met de wastafel of de waskom, maar ook met de andere spullen in de badkamer. De kleurafwerking van de wastafelonderkast is hoogglans, zijdeglans of mat. Kiest u voor een matte wastafel, dan is een wastafelonderkast met matte afwerking de mooiste combinatie. Populair is ook de combinatie van een wit meubelwastafel met een zwarte wastafelonderkast.

Materiaal wastafelonderkast

Ook in het materiaal van de wastafelonderkast zijn er verschillende smaken. In ons assortiment vindt u kunststof en mdf wastafelonderkasten, maar ook onderkasten van massief hout, eiken en bamboe. Een houten wastafelonderkast is ook zeer geschikt om te combineren met één of meerdere waskommen. Een alternatief voor een houten wastafelonderkast is een wastafelblad met open frame aan de onderkant. Dit geeft de badkamer een luxe uitstraling, maar daarmee verliest u natuurlijk wel opbergruimte ten opzichte van een wastafelonderkast.

Lades onderkast

Een groot voordeel van een wastafelonderkast is zoals beschreven de opbergruimte. Een wastafelonderkast met lades geeft u de mogelijkheid de badkamer opgeruimd te houden. Veel wastafelonderkasten hebben twee lades, maar in ons assortiment vindt u ook onderkasten met 1, 3 of 4 lades.

Alles op een rijtje

Er is zoveel keus dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In deze tabel zetten we de meeste opties nog een keer op een rijtje.

Element Opties
Wastafel Wastafel met één of twee kranen
Wastafelblad met één of twee waskommen
Populaire afmetingen 80cm - 90cm - 100cm - 120cm
Populaire kleuren Grijs - wit - zwart - bruin
Hoogglans - zijdeglans - mat
Materiaal Kunststof - mdf - massief hout - eiken - bamboe
Lades 1 - 2 - 3 - 4

Advies over wastafelonderkasten

Indien u vragen heeft over wastafelonderkasten kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U bent natuurlijk ook van harte welkom in één van onze showrooms waar onze medewerkers u van deskundig advies kunnen voorzien. Al onze showrooms zijn voorzien van complete badkameropstellingen, met daarbij een brede keus in wastafelonderkasten.

Veelgestelde vragen over wastafelonderkasten

Wat is een wastafelonderkast?

Dit is de kast die wordt geplaatst onder de wastafel. Hierin kunt u alle toiletartikelen opbergen zodat de badkamer geen rommeltje wordt. Ze zorgen dus niet alleen voor een mooi uiterlijk aan de badkamer, maar dienen ook echt als opbergruimte. Dit komt zeker goed van pas in een kleine badkamer.

Welke wastafelonderkast moet ik kiezen?

Het belangrijkste aandachtspunt hierbij is uiteraard de afmeting. Heeft u een kleine badkamer? Zorg er dan voor dat de wastafelonderkast niet teveel ruimte in beslag neemt. Kies in dit geval voor een kleinere variant met een minimale diepte. Daarnaast is het van belang dat u weet welke wastafel of waskom u erbij wilt combineren. Dit moet namelijk wel bij elkaar passen!

Hoe installeer ik een wastafelonderkast?

U kunt hiervoor natuurlijk altijd een installateur laten komen. Wilt u het liever zelf doen? Let dan in ieder geval op de volgende dingen:

  • Bepaal de hoogte van het meubel en teken dit af op de muur.
  • Markeer de breedte op de muur. Gebruik altijd een waterpas!
  • Teken vervolgens de boorgaten ook af op de muur en boor de benodigde gaten.
  • Schroef de wastafelonderkast op de muur.
  • Plaats daarna de wastafel. Of het wastafelblad en de waskommen wanneer u daarvoor gekozen hebt.
Welk materiaal is het beste voor een wastafelonderkast?

Wastafelonderkasten zijn er in diverse materialen. Zo kunt u kiezen voor kunststof, mdf, massief hout, eiken en zelfs bamboe. Hierbij is het vooral van belang wat past bij de badkamer en natuurlijk bij uw eigen smaak. Combineer dezelfde materialen in de badkamer om er een mooi geheel van te maken.

Waarmee wordt een wastafelonderkast gecombineerd?

U kunt een wastafelonderkast combineren met een wastafel of met waskommen. Wanneer u waskommen mooier vindt, kies dan wel een onderkast waarbij dit mogelijk is. De bovenkant moet dan uiteraard dicht gemaakt worden met een wastafelblad.