Vrijhangende wastafels

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Vrijhangende wastafels

Een vrijhangende wastafel hangt u aan de wand van de badkamer. Dat betekent dat een vrijhangende wastafel geen onderkast heeft en dus niet op een wastafelblad wordt bevestigd. In tegenstelling tot de onderkant van opbouwwastafels, is de onderkant van een vrijhangende wastafel wél zichtbaar. De onderkant van een vrijhangende wastafels is daarom altijd strak en mooi afgewerkt. Bent u op zoek naar een vrijhangende wastafel? Dan bent u bij Sawiday aan het juiste adres! Wij bieden u een uitgebreid assortiment vrijhangende wastafels, van allerlei merken en in verschillende prijsklassen.

Met of zonder kast

Een vrijhangende wastafel monteert u niet op een badmeubel, maar het is wel mogelijk om een losse onderkast onder de wastafel te plaatsen. Er blijft dan een open stuk tussen de kast en de wastafel, waardoor de onderkant met designsifon zichtbaar is. Dat geeft uw badkamer een strakke en stijlvolle uitstraling, maar kost wel extra ruimte. Als u geen ruimte heeft voor een complete onderkast, kunt u er daarom voor kiezen om geen kast onder de vrijhangende wastafel te plaatsen. Wilt u de ruimte onder de wastafel vrijhouden, maar wel extra opbergruimte? Dan kunt u ook nog kiezen voor een kolomkast.

Fonteinset

Een fonteinset heeft over het algemeen ook geen onderkast en valt daarom onder vrijhangende wastafels. Een fonteinset is eigenlijk ook een vrijhangende wastafel in een kleiner formaat. Sawiday biedt u fonteinsets en vrijhangende wastafels in allerlei vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Een halfronde fontein of wastafel kunt u bijvoorbeeld in de hoek plaatsen, waardoor u ruimte bespaart. Ook qua kleur en materiaal kunt u met een fonteinset alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen fontein met mat zwarte kraan voor een industriële look of juist voor een marmeren set met gouden kraan voor een chique uitstraling van uw toiletruimte.

Hoe combineer je de juiste wastafel met een kraan?

Ylona vertelt je over de mogelijkheden op het gebied van wasmeubels en kranen in de badkamer. Ze geeft ook tips waarmee je eenvoudig zelf de juiste producten bij elkaar zoekt.

Afwerking

Omdat de ruimte onder een vrijhangende wastafel of fontein vrij is, is de sifon zichtbaar. Bij een opbouwwastafel is de sifon niet zichtbaar en dus wordt dan vaak voor een eenvoudig en simpel exemplaar gekozen. Bij een vrijhangende wastafel hoort echter een designsifon waarbij aandacht is besteed aan de vorm, kleur en afwerking. Wij raden u aan om een designsifon in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal als de kraan en afvoerplug te kiezen, bijvoorbeeld goud of chroom. Met een matchende kraan, sifon en afvoerplug werkt u de wastafel netjes af en geeft u de badkamer of toiletruimte een strakke uitstraling!

Heeft u vragen over vrijhangende wastafels? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ook kunt u langskomen in één van onze showrooms voor vrijblijvend advies van onze verkoopadviseurs.