Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels die een uniek patroon geven op vloer of wand in badkamer en toiletruimte. Zo worden de tegels vaak als accent op één wand in de badkamer of toilet geplaatst. Voor de andere wanden kun je dan een wat grotere tegel kiezen. De mogelijkheden met hexagon tegels zijn eindeloos, het is dan ook een tegel die bij veel stijlen badkamers is toe te passen. Bekijk het ruime assortiment hexagon tegels!

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
9358 reviews

Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn tegels die zeshoekig van vorm zijn. Deze  opvallende vorm is afgeleid van de honingraat, daardoor heeft de hexagon tegel toch een heel natuurlijke vorm. Het wordt ook wel een honingraat tegel genoemd. De tegels zijn geschikt voor zowel voor de vloer als wand in de badkamer en toilet. Met de zeshoekige tegels creëert u een speciaal effect in uw badkamer of toilet. Zo worden de tegels vaak op één wand in de badkamer of toilet geplaatst. Voor de andere wanden kunt u dan een wat grotere tegel kiezen, zo zorgt u ervoor dat de ruimte niet te druk wordt. 

Kleuren hexagon tegels

Khaki, roze, grijs, wit, mosterd, blauw of met een motief: hegaxon tegels zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Met een tegel waarop een motiefje te zien is brengt u de badkamer snel in zonnige mediterrane sferen. Met een douchewand van tegels met traditionele Portugese patronen waant u zich tijdens een warme douche in Porto. Of kies voor de mosterd gele Valencia hexagon tegels om even een Spaanse siësta te beleven. Combineer de zeshoekige tegels met een rechthoekige of vierkante tegel en creëer zo de badkamer van uw dromen.

Voor een chique uitstraling zijn zwarte hexagon tegels zeer geschikt. Dit in combinatie met een bijpassend badkamermeubel en kranen zorgt voor een eigentijdse badkamer. Bent u meer een natuurlijk type, kies dan voor meer aardse tinten zoals grijs, taupe of naturel.

Wand en vloer

De hexagon tegels kunnen zowel op de vloer als tegen een wand worden gelijmd. Hierbij heeft u de keuze tussen een matte of een glanzende tegel. Sawiday biedt zeshoekige tegels aan van verschillende materialen, zo kunt u kiezen uit o.a. keramiek, Porcellanato, gereycled glas. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en past bij verschillende stijlen.  

Afhankelijk van de grootte van de ruimte kunt u kiezen voor grote of kleine hexagon tegels. Voor een kleine ruimte kunt u prima kiezen voor een groter formaat, dit geeft juist een rustige uitstraling.

Hexagon tegels binnen en buiten

Met een zeshoekige tegel legt u ook een hele mooie vloer uw terras of onder de overkapping. Let bij aanschaf van de tegel erop dat de tegel vorstbestendig is. Ook voor de achterwand van een open haard of buitenkachel zijn de hexagon tegels geschikt. Ze geven uw terras meteen een extra dimensie, zo wordt het een heerlijke plek om even uw rust te pakken! Sawiday heeft ook een uitgebreid assortiment tuintegels.

De mogelijkheden met hexagon tegels zijn eindeloos, het is dan ook een tegel goed een eigen sfeer neer kan zetten. En naast de badkamer, toilet of terras zijn de tegels ook geschikt voor andere ruimtes zoals bijvoorbeeld woonkamer, keuken en hal.

Sawiday biedt hexagon tegels van verschillende merken aan, zoals bijvoorbeeld The Mosaic Factory,  Ragno, Cifre Ceramica etc. Kijk verder op onze website of kom naar één van onze showrooms.