Douchegordijnen

Op zoek naar een douchegordijn? Bekijk het volledige aanbod douchegordijnen van verschillende topmerken. Daarnaast zijn er vele materialen, kleuren en afmetingen beschikbaar. Ook de benodigde bevestigingsmaterialen vind je binnen ons assortiment.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9412 reviews

Douchegordijn

Het douchegordijn is een belangrijke accessoire. Het is functioneel doordat niet de hele badkamer nat wordt door spattend water. Daarnaast dragen verschillende stijlen en designs bij aan de stijl van je badkamer. Bij een douchegordijn hoort een douchegordijnstang, welke beschikt over verschillende doucheringen. Ook deze vind je binnen ons assortiment.

Douchegordijnen in verschillende designs

Douchegordijnen zijn in veel verschillende kleuren, afmetingen en met verschillende designs verkrijgbaar. Daarmee kan een douchegordijn net die ene extra touch geven aan de looks en feel van uw badkamer. De schoonheid van een douchegordijn zit hem namelijk aan de buitenkant. Wij hebben verschillende douchegordijnen in ons assortiment, dus altijd een douchegordijn die in jouw badkamer past!

Onderhoud van een douchegordijn

Het zal je misschien wel bekend in de oren klinken, maar de combinatie van vocht en hoge temperaturen is voor vele materialen niet goed. Dat geldt ook voor douchegordijnen. Deze combinatie zorgt namelijk in veel gevallen voor schimmel, wat vaak te zien is in de hoeken van een douche of een badkamer. Echter geldt dit niet alleen voor deze hoeken, maar vindt schimmelvorming vaak ook plaats bij douchegordijnen. Wanneer dit het geval is, dient dit schoongemaakt of gewassen te worden. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, schud daarom het water van het douchegordijn na het douchen en vouw het gordijn niet te strak samen zodat er lucht bij kan. Zo droogt het douchegordijn het snelst op, waardoor hij langer meegaat.

Juiste hoogte van het douchegordijn

Van groot belang is dan ook dat het douchegordijn op de juiste hoogte hangt en dus niet op de natte vloer eindigt. Daarom is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen voordat je een douchegordijn koopt of voordat je de hoogte van de douchegordijnstang bepaald. Zorg dat er in ieder geval enkele centimeters tussen de vloer en de onderkant van het douchegordijn open blijven.

Zorg dat het douchegordijn losgemaakt kan worden

Tot slot is het van belang dat het gordijn gemakkelijk los te maken is. Zo kan het douchegordijn gewassen worden als dat nodig is, of kan er later een nieuw douchegordijn aan de stang bevestigd worden. Af en toe het douchegordijn ophangen zodat het kan drogen en een gedeelte van het vocht eruit kan trekken is ook verstandig.

Vragen over douchegordijnen?

Wil je geholpen worden bij het maken van de juiste keuze of zoek je een product maar kun je het niet vinden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag! Bovendien is het mogelijk om voor advies langs één van onze showrooms te komen.