Sifons

Op zoek naar een sifon? Een sifon zorgt ervoor dat de gassen in de leiding van je afvoer niet vrij kunnen komen. Daardoor heb je geen last van onaangename geuren bij je wastafel. Dit is een onmisbaar onderdeel van je wastafel. Bekijk het ruimte assortiment sifons en bestel direct en eenvoudig online.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Sifons

Ben je een nieuwe badkamer of toiletruimte aan het samenstellen, dan is een sifon niet iets waar je direct aan denkt. Toch kom je vroeg of laat bij dit onderdeel uit, een sifon is namelijk onmisbaar bij iedere wastafel.

Wat is een sifon?

Een sifon zorgt ervoor dat het gebruikte water van een wastafel weg kan lopen zonder dat er vervelende geurtjes van het riool naar boven komen. Zonder een sifon zou deze rioollucht voortdurend vrijkomen vanuit de afvoer van een wastafel. Een sifon voorkomt dit omdat in het verlaagde deel water blijft staan. Dit waterpeil is zo hoog dat er aan beide kanten geen vieze luchtjes door kunnen, het wat creëert als het ware een tussenschot. Daarnaast zorgen sifons er ook voor dat uw afvoerbuizen minder snel verstopt zullen raken. Nog meer informatie over de werking van een sifon lees je hier.

Sifons in verschillende designs

Bij Sanitairwinkel vind je sifons in allerlei kleuren, types en maten voor uw wastafel, gootsteen, douchebak, fontein, urinoir, bidet, wasmachine en vaatwasser. Het meest bekende is de klassieke witte sifon weggewerkt onder een badmeubel. Wanneer een sifon binnen het zicht valt wordt er vaak gekozen voor een stijlvoller design zoals chroom of messing. Binnen het ruime assortiment van Sanitairwinkel vind je vele sifons, van design tot de meer eenvoudige exemplaren.

Merken

Bij sifons is het van belang dat het niet snel kapot gaat en daarom moet het van goede kwaliteit zijn. Bij Sanitairwinkel vindt u een ruim assortiment sifons van goede kwaliteit in diverse merken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sifon van Saniclass, Viega, Dornbracht, Villeroy & Boch, Geberit of Hotbath.

Vragen over sifons?

Heb je vragen over de aanschaf van een sifon, dan kun je altijd terecht bij onze deskundige medewerkers. Zowel telefonisch als in de showroom staan we voor je klaar met tips en adviezen. Neem gerust contact op of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging. Hier wordt je geholpen bij het kiezen van het juiste sifon.