Elektrische kachels

Met een elektrische kachel haal je eenvoudig extra warmte in huis. Vooral met zonnepanelen een voordelige keuze! Een goede binnentemperatuur heeft namelijk veel invloed op je humeur en gezondheid. De juiste temperatuur zorgt ervoor dat je goed kan functioneren. Iets dat kan helpen om jouw huis tot de ideale temperatuur te verwarmen zijn elektrische kachels. Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
9358 reviews

Elektrische kachel kopen?

Mede dankzij de klimaatregelen van de overheid is elektrische verwarming erg populair geworden. De Belgische overheid wil zo min mogelijk afhankelijk zijn van gas en het gebruik van gas ontmoedigen. Omdat je een kachel koopt voor de lange termijn is een elektrische kachel een zeer goed en duurzaam alternatief voor de toekomst.

Waarom een elektrische kachel

Met een elektrische kachel loop je vooruit op de komende energietransitie. Zo zorg je er dus voor dat je de kachel niet over een aantal jaar weer moet vervangen, maar dat je er erg lang van kunt genieten. Maar je profiteert met een elektrische kachel van nog veel meer voordelen:

  • Elektrische kachels zijn enorm divers en je hebt een ruime keuze in de soorten kachels. Zo weet je zeker dat je een elektrische kachel kunt vinden die bij jouw interieur past.
  • Elektrische kachels maken geen gebruik van vloeibare brandstoffen. Dit maakt elektrisch verwarmen erg veilig.
  • Je kunt met elektrische kachels erg vrij zijn wat betreft de plek waar je ze wilt installeren. Je hebt voor elektrische kachels namelijk geen rookkanaal nodig, waardoor je ze op vrijwel iedere plek in huis kunt plaatsen.
  • Elektrische verwarming is in aanschaf goedkoper dan bijvoorbeeld hout- of gaskachels.
  • Met elektrische kachels kun je kiezen uit verschillende types verwarming. Kies bijvoorbeeld voor convectiewarmte of stralingswarmte.
  • Met elektrische verwarming heb je vrijwel direct een warmere kamer. Met name in kamers waar je niet veel tijd spendeert, zoals de badkamer is dit ideaal.

Elektrische kachel in de badkamer

De badkamer is een ruimte waar je grote delen van de dag niet hoeft te zijn. Dan is het zonde om deze ruimte de hele dag mee te verwarmen met de rest van de woning. Toch wil je dat het lekker warm is in de badkamer wanneer je bijvoorbeeld gaat douchen. Dat maakt een elektrische kachel ideaal voor de badkamer. Als je bijvoorbeeld alleen in de ochtend of avond een lekker warme badkamer wilt hebben zet je de elektrische kachel aan. Deze maakt temperatuur in de ruimte in korte tijd erg aangenaam. De rest van de dag hoeft er dan geen verwarming aan te staan. Dat scheelt enorm in het gasverbruik, wat goed is voor milieu en je portemonnee.

Temperatuur afzonderlijk te regelen per ruimte

Een elektrische kachel biedt daarnaast het voordeel dat de temperatuur in de badkamer afzonderlijk te regelen is. Wil je de temperatuur in de badkamer wat hoger hebben dan in de rest van de woning? Dat is geen probleem met een elektrische kachel, deze staat namelijk los van de centrale verwarming.

Deze voordelen gelden natuurlijk ook voor andere ruimtes dan de badkamer. Een elektrische kachel is ook een goede oplossing voor bijvoorbeeld een hobbyruimte waar je slechts korte delen van de dag aanwezig bent. Of denk bijvoorbeeld eens aan de tuinkamer. Wanneer het eigenlijk net een paar graden te koud is om er comfortabel te kunnen zitten, biedt een elektrische kachel de uitkomst.

Het vermogen van elektrische kachels

Iets waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van verwarming is het vermogen. In het verleden waren kachels met een hoog vermogen direct minder zuinig, maar dit is niet meer het geval. Een kachel met een hoog vermogen kan even zuinig zijn als een kachel met een laag vermogen. Een kachel met een hoger vermogen is wel in staat om sneller warmte af te geven.

Hoe hoog het vermogen van jouw elektrische kachel moet zijn hangt nauw samen met de grootte van jouw ruimte en de type ruimte. Een badkamer moet doorgaans bijvoorbeeld warmer zijn dan een slaapkamer. Voor grote ruimtes kan het ook voordeliger zijn om gebruik te maken van meerdere elektrische kachels met een laag vermogen, dan één kachel met een extreem hoog vermogen. Hierdoor kan de warmte zich beter door de ruimte verspreiden.

Het verbruik

Mensen kiezen over het algemeen voor elektrische kachels vanwege de duurzame voordelen die dit geeft. Toch zijn er nog mensen die kiezen voor gas- of houtkachels. Een van de redenen hiervan kan zijn dat elektrische kachels lange tijd erg duur in verbruik waren. Gaskachels waren juist erg goedkoop in verbruik, maar sindsdien is er veel veranderd. Zo probeert de Belgische overheid het gebruik van gas te ontmoedigen en wordt elektrische verwarming juist gestimuleerd. De verwachting is ook dat de gasprijs door flinke accijnsverhogingen nog verder zal stijgen en de prijs van elektriciteit zal dalen. Zo heb je nog een extra reden om voor een duurzame elektrische kachel te kiezen!

Een duurzame oplossing

Elektrische kachels hebben dus de toekomst en het aanbod van fossiele brandstoffen wordt steeds geringer en duurder. Het is verstandig om zo snel mogelijk over te stappen op elektrische verwarming, omdat je dan ook minder gas hoeft af te nemen. Ook zal groene stroom steeds populairder en gewoner worden. Om eenvoudig naar groene stroom over te kunnen schakelen is een elektrische kachel een duurzame optie.

Het design van de elektrische kachels

Het belangrijkste van kachels is natuurlijk de functionaliteit. Dit bereik je door een goed vermogen te hebben en weinig te verbruiken. Toch wil het oog ook wat en het ontwerp van elektrische kachels is belangrijker dan ooit. Een kachel is namelijk een belangrijk deel van het interieur en dit moet goed samengaan met de rest van de ruimte. De meeste elektrische kachels hebben een moderne look. Omdat de verwarming vaak vanaf de bovenkant van de kachel komt kan de voorkant van de verwarming vaak egaal en strak zijn.

Elektrische kachels van de volgende merken

Onze elektrische kachels zijn afkomstig van tal van bekende A-merken. Kies voor zekerheid en vertrouw op de jarenlange expertise van bekende aanbieders als Eurom, Vasco en Domo.

Advies over de elektrische kachels

Heb je vragen over de elektrische kachels uit ons assortiment of wil je meer weten over een van de andere producten op onze website? Neem dan alle twijfels weg en neem eenvoudig contact met ons op. Je kunt ons contactformulier invullen, een email sturen of telefonisch contact met onze klantendienst opnemen. Ten slotte kun je ook langskomen in een van onze showrooms. Hier kun je persoonlijk en professioneel advies ontvangen van een van onze medewerkers en kun je sommige elektrische kachels in het echt aanschouwen.