Radiatorkranen

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Radiatorkraan

Wat is een radiatorkraan?

Een radiatorkraan, ook wel radiatorknop genoemd, kunt u plaatsen op uw radiator ofwel verwarming. Hiermee wordt het hete water van een centrale verwarming naar de radiator geregeld. Met een radiatorknop zonder thermostatische voeler kan men handmatig de toevoer naar de radiator bepalen.

Voordelen van een thermostaatkraan

Een thermostatische radiatorkraan, ook wel thermostaatkraan genoemd, regelt het hete water naar de radiator met behulp van een thermostaat. Thermostatische radiatorkranen zijn er met een temperatuurvoeler in de kraan of een externe temperatuursensor. Het voordeel hiervan is dat je energie bespaart. De warmte overschotten die je bij een gewone radiatorkraan hebt zijn met een thermostaatknop verleden tijd door de automatische werking. Per jaar kunt u hiermee een besparing van 5% tot 8% realiseren.

Plaatsing thermostaatkraan

Om het beste uit uw radiator te halen is de plaatsing van de thermostaatkraan ook van belang. Bij een designradiator in uw badkamer hoort deze bijvoorbeeld aan de onderkant te zitten. Zo wordt de temperatuurvoeler niet beïnvloed door opstijgende warmte. Zou u de kraan aan de bovenkant bevestigen dan schakelt de radiator te vroeg uit omdat de temperatuursensor ‘denkt’ dat de ruimte al op temperatuur is terwijl dit niet het geval is. Probeer alle invloeden van warmte te beperken in de buurt van de thermostaatkraan om zo de optimale temperatuur in de ruimte te bereiken. Plaats er bijvoorbeeld geen gordijn voor omdat de warmte dan niet weg kan.

Radiatorkraan kopen

Op Sawiday vindt u verschillende soorten radiatorkranen. Neem een kijkje in ons assortiment om de juiste keuze te maken. Twijfelt u welke radiatorkraan u nodig heeft? Kom dan langs in onze showroom voor het beste advies. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ook kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.