Friese witjes

Of u nu een oud Hollandse stijl in een nieuw jasje wilt of een hippe badkamer met een prachtige tegel van Hollandse afkomst: Friese witjes zijn het antwoord. In tegenstelling tot de naam, zijn de Friese witjes tegenwoordig in allerlei kleuren beschikbaar. Bij Sawiday hebben we o.a. de Friese witjes in de volgende kleuren: zwart, (olijf)groen, crème, blauw, wit, grijs. Zo geeft u de badkamer of toilet een oer Hollands tintje maar wel met een kleurrijke twist.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

Friese witjes

Of u nu een oud Hollandse stijl in een nieuw jasje wilt of een hippe badkamer met een prachtige tegel van Hollandse afkomst, Friese witjes zijn het antwoord. Deze bijzondere tegeltjes werden vroeger met de hand, alleen in het wit gemaakt. Tegenwoordig zijn de Friese witjes in verschillende kleuren verkrijgbaar. Met deze authentieke tegels maakt u van uw badkamer, toilet of keuken een unieke ruimte waar u zich meteen thuis zal voelen!

Friese witjes die niet wit zijn

In tegenstelling tot de naam, zijn de Friese witjes tegenwoordig in allerlei kleuren beschikbaar. Bij Sawiday hebben we o.a. de volgende kleuren Friese witjes in het assortiment: zwart, (olijf)groen, creme, blauw, wit, grijs. Zo geeft u de badkamer of toilet een oer Hollands tintje maar wel met een kleurrijke twist.

De Friese witjes passen heel goed in een landelijke woonstijl. Door het badkamermeubel en de wasbak af te stemmen op de tegels zet u een prachtige sfeer neer. Zo geeft de combinatie met hout een authentiek oud Hollands gevoel. Ook kunt u kiezen voor een vierkante wasbak, deze komt dan heel goed tot z’n recht met de vierkante Friese witjes op de achterwand.

De vorm

Als u graag Friese witjes in uw badkamer of toilet wil, hoeft u alleen maar de kleur te kiezen. De tegels zijn allemaal vierkant, glanzend en hebben allemaal hetzelfde oorspronkelijke formaat van 13x13 cm. Dus geen keuze stress! De Friese tegels zijn allemaal wandtegels, dus kies een muur uit die u een unieke uitstraling wil geven en maak een prachtige vintage badkamer of toilet.

Afkomst

We gaan nog even terug in de tijd, want waarom worden de tegels Friese witjes genoemd? Voor het jaar 1500 kenden we in Nederland en België nog geen geglazuurde tegels. Deze tegels zijn eind 1500 met de boot naar ons toe gekomen. In Friesland hebben destijds veel fabrieken zich verdiept in het ontwerpen, glazuren en bakken van tegels. De tegels werden destijds alleen in het wit gemaakt en daarmee is de naam ‘Friese witjes’ ontstaan. De Friese witjes waren een belangrijk export product voor de inwoners van Friesland. En nog steeds zijn de tegels populair in Nederland en België.

Friese witjes combineren

Friese witjes geven een originele uitstraling aan uw badkamer, keuken of toilet. Vaak wordt er gekozen om één muur met de Friese witjes te betegelen, het is dan mooi voor de andere muren een andere eenvoudige tegel te kiezen. Sawiday heeft een breed aanbod in allerlei vloer- en wandtegels voor badkamer, toilet en keuken.