Douchedeuren

Voor het grootste online assortiment douchedeuren moet u bij Sawiday zijn. Hier vindt u alle typen douchedeuren voor elke douche. Van standaard draai- en pendeldeuren tot schuif- en vouwdeuren, voor iedere doucheruimte is de perfecte deur beschikbaar. Kies de kleur en het formaat voor uw badkamer en bestel uw douchedeur eenvoudig online!

Douchedeur

Een douchedeur maakt uw douche compleet. Vroeger werd vaak gekozen voor een gordijn, maar de douchedeur op maat van tegenwoordig is vele malen efficiënter. Het is een moderne manier om de badkamer stijlvol af te werken. De ideale deur is daarnaast niet alleen mooi, maar ook van een hoge kwaliteit. U wilt natuurlijk wel dat deze nog in lengte van jaren meegaat. Enerzijds heeft een douchedeur als doel om het water tegen te houden en anderzijds om de badkamer makkelijker schoon te houden. De mate waarin het product hierin presteert, geeft een goede indicatie van de kwaliteit. Bovendien is het bij het vinden van een geschikte douchedeur vaak een kwestie van ruimtebesparing. In veel badkamers wilt u niet onnodig veel ruimte kwijt zijn aan een douche. Een deur moet makkelijk te openen zijn, zonder daarbij voor ongemak te zorgen.

Voordelen douchedeur

Een douchedeur komt met enkele specifieke voordelen. Zeker ten opzichte van het douchegordijn of het volledig ontbreken van een afbakening voor het water. Denk hierbij aan de volgende aspecten:

  • 100% waterdicht: In combinatie met de juiste strips voor de spleetjes is een douchedeur 100% waterdicht. Dit houdt de badkamer schoon en voorkomt hygiëneproblemen op de lange termijn. Bovendien scheelt het u een hoop werk.
  • Zeer onderhoudsvriendelijk: Daar waar een douchegordijn na verloop van tijd vaak gewassen moet worden, is het schoonmaken van een douchedeur heel eenvoudig. Door deze kort mee te nemen tijdens het schoonmaken van de badkamer, heeft u er weinig omkijken naar.
  • Ruimtelijke uitstraling: Met een doorzichtige douchedeur op maat oogt de badkamer in zijn geheel een stuk ruimtelijker. Er zijn minder blokkades van het zicht aanwezig, waardoor zeker een wat kleinere badkamer zo een stuk groter lijkt. Een douchedeur van glas is hiervoor ideaal.

Grootste assortiment douchedeuren

Onze douchedeuren zijn altijd van hoge kwaliteit en bovendien zeer scherp geprijsd. Bij Sawiday heeft u de keuze uit meer dan 5.000 douchedeuren, zo vindt u altijd de juiste douchedeur voor uw ruimte. De douchedeuren zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en in verschillende glassoorten. Veel van onze glazen douchedeuren hebben helder glas, maar u vindt ook douchedeuren met andere tinten glas in ons assortiment. Ook beschikken wij over alle verschillende type douchedeuren, geschikt voor elke toepassing. Een douchedeur kan geplaatst worden in een nis, als zijwand gebruikt worden of voor het afsluiten van een douchecabine.

Type douchedeuren

Iedere badkamer vraagt wel om een andere douchedeur. Een zwarte douchedeur of een glazen douchedeur, het kan allemaal. De ideale douchedeur is namelijk niet alleen afhankelijk van smaak, maar ook van de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Qua type douchedeuren is er dan ook een onderscheid tussen 5 verschillende opties:

Een deur voor hoekinstap

De naam zegt het al, bij een deur voor hoekinstap stapt u precies aan de kant van de hoek in. Dankzij de samenkomende deuren in de hoek, maakt u zo optimaal gebruik van een badkamer. Een douchedeur op maat voor hoekinstap met schuifdeuren of draaideuren is erg populair.

Pendeldeur

Een pendeldeur is ook een douchedeur die zeer veel ruimtelijke efficiëntie biedt. Deze deur bestaat namelijk uit twee gedeeltes, waardoor u een veel kleinere draaicirkel ervaart voor het openen ervan. Daarnaast zorgt de symmetrische afwerking voor een tijdloze en stijlvolle uitstraling.

Draaideur

Een draaideur als douchedeur is één van de meest geliefde opties. In tegenstelling tot de pendeldeur bestaat een draaideur niet uit twee, maar uit één gedeelte. Qua afwerking is dit een absolute aanrader, mits er voldoende ruimte in de badkamer is voor het openen van de draaideur.

Schuifdeur

Een douchedeur in de vorm van een douche schuifdeur zorgt opnieuw voor een optimale ruimtelijke efficiëntie. Dankzij de schuifdeur of schuifdeuren loopt u heel gemakkelijk de douche in. Er is geen draaicirkel, omdat de deur niet naar binnen of buiten openklapt. Voor veel badkamers een uitstekende optie. Vaak is een schuifdeur als glazen douchedeur mogelijk.

Vouwdeur

Evenals de schuifdeur is de vouwdeur ook een douchedeur met de nadruk op efficiënt ruimtelijk gebruik. Een vouwdeur vouwt in elkaar, waardoor er minder ruimte nodig is om de deur helemaal opzij te schuiven. Hierdoor hoeft er zowel in de lengte als ook in de breedte weinig ruimte aanwezig te zijn om toch deze douchedeur te kunnen plaatsen.

Wat zijn de beste merken voor een douchedeur?

De beste douchedeur vind je wanneer deze is geproduceerd door één van de grote merken. Dankzij een jarenlange ervaring weten zij precies hoe een deur optimaal functioneert voor gebruikers wereldwijd. Daarom verkopen wij bijvoorbeeld douchedeuren van de volgende topmerken:

Daarnaast heeft Sawiday ook douchedeuren van minder bekende merken. Hierdoor is er voor ieder budget een passende douchedeur in het assortiment.

Douchedeur kopen?

Bent u geïnteresseerd in een douchedeur en bent u van plan om er eentje te gaan kopen? Neem dan een kijkje bij onze douchedeuren van de bovenstaande merken. De meeste opties zijn voorzien van een antikalkbehandeling, die zorgen voor een betere bescherming van het oppervlak. Daarnaast maakt dit ook de reiniging een stuk makkelijker.

Douchewand of inloopdouche in de badkamer?

Complete douchesets

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een douchedeur of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bij Sawiday helpen we u graag verder. Ook bent u natuurlijk altijd welkom in een van onze showrooms. Hier heeft u de mogelijkheid om onze douchedeuren in het echt te aanschouwen.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur

Naar boven