Verwarmingselementen

Een los verwarmingselement kopen om uw bestaande verwarming elektrisch te maken? Dat is mogelijk! Bekijk op deze pagina alles wat u moet weten over elektrische radiatoren. Nog steeds twijfels? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor extra advies.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9412 reviews

Verwarmingselement

Op zoek naar een manier om uw bad- of slaapkamer sneller op te warmen? Of wilt u gewoon graag wat duurzamer en milieuvriendelijker leven? Dan is elektrische verwarming wellicht wat voor u. Werkt uw huidige radiator echter nog goed en vindt u het daarom zonde om een elektrische radiator aan te schaffen? Op Sawiday vindt u ook een assortiment aan verwarmingselementen voor uw verwarming/radiator. Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via de contactpagina of bezoek een van onze showrooms.

Aansluiting element

Elementen dienen bij voorkeur aan de onderzijde of diagonaal aangesloten te worden (aanvoer aan bovenzijde, afvoer aan onderzijde). Deze buis wordt in de afvoerzijde van de radiator gemonteerd en zorgt ervoor dat de gehele radiator warm wordt. U kunt uw radiator dus redelijk eenvoudig ombouwen tot een elektrische verwarming. De enige vereiste is dat dat u een verticale radiator heeft, want het verwarmingselement dient rechtop onderaan verwerkt te worden. 

Inkorten verwarmingselement

Wanneer de buis ingekort moet worden, dient u ervoor te zorgen dat het 5 cm korter wordt dan de onderzijde van de radiator: dit voorkomt stromingsgeluiden van het water. Als er geen verticaal doorgaand element in de radiator aanwezig is, kan er geen verwarmingselement worden gemonteerd.

Capaciteit verwarmingselement

U heeft keuze uit verschillende merken verwarmingselementen. Kies bijvoorbeeld bekende A-merken, zoals Plieger of Vasco, of voor één van onze huismerken, zoals Nemo. Waar u ook voor kiest, let goed op de capaciteit van het verwarmingselement. Het element mag namelijk nooit de capaciteit van uw radiator overschrijden. Twijfelt u over de juiste capaciteit? Neem dan contact op met onze klantenservice en ontvang gratis professioneel advies.

Werking element

Nadat het verwarmingselement is aangesloten, dient u uw radiator voor ongeveer 90% te vullen met thermische olie. Let er dus op dat u niet uw hele radiator vult met deze olie. Vervolgens steekt u de stekker van het element in het stopcontact en kunt u genieten van een warme en milieuvriendelijke badkamer!