Half vrijstaande baden

Een half vrijstaand bad, de naam zegt het al. Dit bad is half vrijstaand, terwijl de andere helft tegen een wand geplaatst wordt. Het vrijstaande gedeelte is netjes afgewerkt waardoor er geen ombouw nodig is. Dat maakt een half vrijstaand bad een stijlvolle en praktische optie wanneer je bezig bent met de zoektocht naar een bad. Bekijk alle half vrijstaande baden binnen ons assortiment hieronder!

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9395 reviews

Wat is een half vrijstaand bad?

Half vrijstaande baden zijn ideaal wanneer u twijfelt tussen een inbouwbad en een vrijstaand bad. Doordat er nog twee of drie zijdes vrij zijn geeft dit toch de vrije aanblik die u verwacht bij een vrijstaand bad. Hierdoor creëert u een echte blikvanger in de badkamer. Deze baden zijn er in verschillende soorten en maten waardoor er altijd wel een geschikt bad te vinden is die past in uw badkamer.

Ruimte in de badkamer

De keuze voor een bad heeft ook altijd te maken met de ruimte die beschikbaar is in uw badkamer. Heeft u een kleine badkamer, dan zal een vrijstaand bad vrijwel nooit passen. Alleen in een grote badkamer kunt u hiervoor kiezen en deze bijvoorbeeld in het midden plaatsen om een echte eyecatcher te creëren. Een half vrijstaand bad wordt meestal aan één zijde aan de muur gemonteerd. Hierdoor heb je minder ruimte nodig dan voor een compleet vrijstaand bad. Daarnaast kunt u deze ook prima in een hoek plaatsen mocht dit de beste plek voor het bad zijn.

Verschillende soorten en maten

Net zoals bij alle baden zijn half vrijstaande baden er ook in allerlei verschillende soorten en maten. Ga voor uzelf eerst na welke vorm bij uw badkamer en de beschikbare ruimte past. Zo kunt u kiezen voor een strak rechthoekig model met rechte zijdes. Of u gaat voor een uitvoering met afgeronde hoeken. Er is voldoende keus.

Half vrijstaand bad kopen

Heeft u de keuze gemaakt om voor een half vrijstaand bad te gaan? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment. Wilt u toch liever uitgebreider advies voordat u een bad aanschaft kom dan langs in één van onze showrooms. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de beste keuze zodat u voortaan een heerlijk bad kunt nemen.