Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen werken. Vloerverwarming kan in de badkamer voor extra comfort zorgen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlak heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur.

Assortiment

Sawiday levert enkel vloerverwarmingen van de hoogste kwaliteit, tegen de scherpste prijs. Enkele merken uit ons assortiment zijn Komfort, Plieger en Royal Plaza. Vloerwarming vindt u bij ons in verschillende wattages, Het geschikte wattage voor u hangt af van de ruimtes die u op wilt warmen, waarbij de inhoud van de ruimte (in kubieke meter) vermenigvuldigd dient te worden met 70. 

Contact

Twijfelt u over welke vloerverwarming u moet kiezen of heeft u behoefte aan deskundig advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek onze showroom!

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur