WTW units

Een WTW unit, ook wel warmte terugwin installatie, is een ongelofelijk praktische installatie die in ieder huis nuttig is. Met een WTW ventilatie ben je erg duurzaam bezig, aangezien warmte wordt teruggewonnen.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9407 reviews

WTW unit

Een WTW-unit is voor iedereen een interessante optie, maar zeker als jouw huis goed geïsoleerd is, is dit een goede keuze. Een woning die zeer goed geïsoleerd is, is vrijwel luchtdicht. Dit betekent dat er weinig buitenlucht in het huis komt en een warmte terugwin systeem zorgt dan voor een fijne ventilatie met frisse lucht. Is jouw woning niet goed geïsoleerd? Dan raden wij om dat eerst op te lossen en vervolgend een WTW-unit te installeren.

Soorten WTW units

Je hebt twee soorten WTW units, die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Douche WTW

Een warmte terugwin installatie in de douche gebruikt het wegstromende water om koud water op te warmen. Met een goede douche WTW unit kun je ongeveer de helft van de warmte van jouw douchewater terugwinnen en hierom hoeft jouw cv-ketel minder werk te verrichten. Hierdoor bespaar je energie en is een douche WTW unit dus gunstig voor jouw portemonnee. Als je een WTW unit wilt plaatsen in jouw bestaande badkamer heb je wel een kleine verbouwing nodig, wat extra geld en stress met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen. Als je een nieuwbouwhuis gaat bouwen raden wij altijd een WTW unit aan.

WTW ventilatie

Ook kun je kiezen voor WTW ventilatie. Deze vorm van een WTW unit werkt met lucht in plaats van water. Op een plek in je huis worden ventilatiebuizen aangesloten die lucht kunnen aan- en afvoeren. Warme lucht wordt hierop dus afgevoerd en afgegeven aan binnenstromende koele lucht.

De voordelen van een WTW unit

Een warmte terugwin systeem heeft vele voordelen, waar je elke dag weer van kunt genieten. Zo geniet je elke dag van een gezond en comfortabel binnenklimaat en heb je geen last meer van koude tocht, dankzij het feit dat je altijd een comfortabele warme lucht hebt. Verder zorgt een WTW installatie ervoor dat jouw lucht altijd schoon is, wat komt dankzij de filterende werking. Ten slotte bespaar je met een warmte terugwin systeem aanzienlijk op jouw stookkosten en ben je een stuk duurzamer bezig.

Een WTW unit van Duco

Onze warme terugwin installaties zijn afkomstig van Duco. Duco is een Belgisch bedrijf dat naast warme terugwin systemen ook zonwering en ventilaties maakt. Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid, comfort en kwaliteit en dat is precies wat je bereikt met een WTW unit van Duco.

Vragen over WTW units

Heb je vragen over een van onze WTW units, of wil je meer weten over een ander product op onze website? Neem dan eenvoudig contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je voorzien van professioneel advies en zullen je voorzien van persoonlijk advies. Je kunt altijd een email sturen en tijdens kantooruren kun je ook even bellen of gebruik maken van de live-chat functie op onze website.