Radiatoren

Een goede radiator houdt je warm op koude dagen, maar is daarnaast ook een belangrijk element voor de aanblik van je ruimte. Niet voor niks hebben steeds meer mensen een designradiator in hun badkamer hangen. Ook handig is dat deze designradiatoren vaak plek bieden om handdoeken op te hangen. Daar worden ze ook nog eens lekker warm van. Bekijk voor alle kleuren, maten en soorten ons uitgebreide assortiment!

Populaire Radiatoren

Badkamer radiatoren

Wat is een badkamer radiator?

Een badkamer radiator verzorgt de verwarming in de badkamer. Het werkt als een warmtewisselaar, door warm water of hete lucht door de radiator te laten stromen. Hierdoor ontstaat er een afgifte van warme lucht richting de omliggende ruimte. Het gevolg is dus dat een ruimte langzaam opwarmt. Een goede badkamer radiator zorgt daarnaast niet alleen voor een goede verwarming, maar past ook bij de rest van de badkamer. Een stijlvolle en functionele verwarming in de badkamer, dat is waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld aanwezig in de vorm van het verwarmen van handdoeken of een aansluiting op een handige positie.

Kenmerken hoge kwaliteit badkamer radiator

U wil natuurlijk niet zomaar een radiator ophangen in de badkamer. Een badkamer radiator moet zoals gezegd aan een aantal kenmerken voldoen, wil het een waardevolle toevoeging zijn. U moet hierbij denken aan de volgende onderdelen:

  • Ruimtelijk efficiënt: Niet elke badkamer heeft voldoende ruimte om grote radiatoren in op te hangen. Bij een wat kleinere kamer, kunt u kiezen voor ruimtelijk efficiënte radiatoren. In sommige gevallen is een verticale optie dan het meest handig. Let daarbij ook op de plaats van aansluiting.
  • Stijlvol: De ideale badkamer radiator past bij de rest van het interieur in de badkamer. Dit kan zijn door dezelfde kleur te kiezen of om een radiator van een vergelijkbare stijl te plaatsen. Ook een kleinere optie kan in deze behoefte voorzien.
  • Geschikt voor vochtige ruimtes: Wat nog vaak voorkomt, is dat mensen een normale radiator in de badkamer hangen. Hiervoor zijn de meeste ‘normale’ radiatoren echter niet geschikt, waardoor ze al snel gebreken beginnen te vertonen. Let erop dat het echt om een badkamer radiator gaat.
  • Vermogen: Radiatoren hebben verschillende vermogens. Houdt bij het kiezen van het juiste vermogen rekening met de afmetingen van de badkamer en of deze wel of niet geïsoleerd is.

Verschillende soorten badkamer radiatoren

Qua badkamer radiator kopen, heeft u verschillende keuzemogelijkheden. Legt u de nadruk meer op design en gaat u voor een design radiator, of juist meer op functionaliteit? De één vindt het belangrijker dat een radiator aansluit op de rest van de badkamer, terwijl een ander graag kiest voor meer gemak. Afhankelijk van uw voorkeur op dit gebied, kiest u een van de volgende opties:

Paneelradiator

Een paneel radiator heeft een vlakke vorm en daardoor een moderne uitstraling. Deze badkamer radiator staat bekend om de snelle warmteafgifte. Bovendien zijn ze dankzij de vlakke buitenkant ook erg makkelijk schoon te maken.

Handdoekradiator

Een handdoek radiator verwarmt niet alleen de badkamer, maar dient ook tegelijkertijd als ophanging en verwarming van de handdoeken. Een zeer efficiënte optie om twee vliegen in één klap te pakken. Zeker goed geschikt voor de wat kleinere badkamers.

Design radiator

Bij het ontwerp van een design radiator is er gelet op het uiterlijk van het product. Deze moet mooi wegvallen in de ruimte of juist goed aansluiten op het design van de rest van de badkamer. Radiatoren van dit type stralen een bepaalde mate van kwaliteit uit.

Daarnaast bieden wij ook een ruim aanbod elektrische radiatoren, convectorputten, vloerverwarming en radiator accessoires met onder meer aansluitsets, afsluiters, radiatorkranen en thermostaatknoppen. Kortom: wij zijn de totaalleverancier als u op zoek bent naar verwarming voor uw woning.

Badkamer radiator kopen?

Bent u al een tijdje op zoek naar een radiator voor in de badkamer en van plan om er nu eentje te gaan kopen? Bekijk dan hieronder welke radiator geschikt is voor de betreffende ruimte. Zowel paneel-, handdoek- als ook de designradiatoren worden bij ons aangeboden.

Heeft u vragen over de producten of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom een keer langs in een van onze showrooms. Wij helpen u graag verder en voorzien u naar wens van alle aanwezige informatie. Weet u niet welke radiator het beste in uw badkamer zou passen? Dan bent u ook voor advies op maat bij ons uiteraard op het juiste adres.

Formaat

Bij Sawiday vindt u radiatoren in vrijwel alle formaten. Zo heeft u de keuze uit verticale en horizontale radiatoren. Om het juiste formaat te vinden filtert u verder op hoogte en breedte.

Als u de oude radiator wil vervangen door een nieuwe radiator te kopen, dan is het handig om een radiator te kiezen van hetzelfde formaat. Mits dit mogelijk is uiteraard. Doet u dit, dan kunnen de oude aansluitingen behouden blijven, dus hoeft u deze niet aan te passen. Kiest u voor een nieuwe radiator dan bieden wij ook diverse verwarmingsaansluitingen om u op weg te helpen. Ook bieden we volop keus in radiator aansluitsets.

Capaciteit

Niet iedereen staat hier bij stil: het vermogen, de capaciteit van de nieuwe radiator. Dit is velen malen belangrijker dan de kleur of het model. Een radiator is immers bedoeld om te verwarmen!

Hoeveel Watt heft u nodig voor de radiator?

Afmetingen ruimte?

Type ruimte?

Geïsoleerde ruimte?

Vul alle velden in.

Designradiator of handdoek radiator in de badkamer?

Bekijk radiatoren:

Bekijk 1 tot 500 watt Bekijk 500 tot 1000 watt Bekijk 1000 tot 1500 watt Bekijk 1500 tot 2000 watt
Bekijk 2000 tot 2500 watt Bekijk 2500 tot 3000 watt Bekijk 3000 tot 3500 watt Bekijk 3500+ watt


Aansluiting

Let bij de aanschaf van een nieuwe radiator op de plek waar de aansluiting zit en of dit goed past bij uw situatie. De aansluiting kan zowel onder, boven, links als rechts zitten.

Wat zijn de beste merken voor een badkamer radiator?

Bij Sawiday kiezen we ervoor om alleen radiatoren van de allerhoogste kwaliteit aan te bieden. Hierdoor weet u zeker dat u een product in huis haalt dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. De kans is dan het grootst dat u nog jarenlang plezier beleeft aan de radiator. Bovendien bieden deze merken ook de meeste keuzemogelijkheden aan. Zo kiest u een product dat volledig naar wens is. Om dit te kunnen doen, leveren wij dus producten van de volgende topmerken op dit gebied:

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur

Naar boven