Verwarmingsthermostaten

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9411 reviews

Verwarmingsthermostaten

Een verwarmingsthermostaat (vaak ruimte- of kamerthermostaat genoemd) kan een gewenste temperatuur voor een ruimte instellen. De ruimtethermostaat bepaalt de temperatuur van het (centrale) verwarmingssysteem.

Type thermostaten

Het type thermostaat waar u uit kiest is mede bepalend door het energieverbruik en de daarmee samenhangende stookkosten. Verwarmingsthermostaten kunnen zijn van deze verschillend typen:

  • Conventionele/elektrische thermostaat: Door middel van een kwikschakelaar of elektronische module wordt gecorrigeerd door de kamertemperatuur te meten en te vergelijken met de ingestelde waarde. Dit doet de thermostaat door te meten hoe warm het is in een ruimte. Is het te heet? Dan wordt de verwarming uitgeschakeld. Is het te koud? Dan wordt de verwarming ingeschakeld. Dit is een aan-uit-regeling.
  • Klokthermostaat: Deze thermostaten zijn voorzien van een tijdmechanisme en/of een andere vorm van detectie om waar te nemen dat de bewoner de ruimte verlaten heeft en zal de ruimte na een ingestelde periode op een lagere temperatuur brengen. De energiebesparing kan 20% tot zelfs 50% bedragen bij toepassing in recreatiewoningen waar de bewoning en het stookgedrag erg variabel is.

Contact

Bovenstaand kunt u ons assortiment aan verwarmingsthermostaten vinden. Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs en zij zullen u helpen bij het kiezen van de juiste verwarmingsthermostaat. Bezoek onze klantenservice-pagina of kom langs in één van onze moderne showrooms.