Hangtoilet

Hangende toiletten winnen aan populariteit. Terecht, want een hangend toilet ziet er erg strak en net afgewerkt uit. Bovendien kunt u een hangend toilet gemakkelijker schoonmaken dan een staand toilet. Bij een hangend toilet zit er namelijk een open ruimte onder de pot waar u eenvoudig onder kunt dweilen. Sawiday heeft daarom een uitgebreid assortiment hangende toiletten, in verschillende afmetingen en kleuren. Zo vindt u altijd een geschikt hangtoilet!

Wat is een hangend toilet?

Een hangend toilet staat ook wel bekend als een hangtoilet, een zwevend toilet, een wandtoilet of een wandcloset. Bij zo’n soort toilet wordt de toiletpot aan de wand bevestigd. In tegenstelling tot het staande toilet geeft zo’n wandcloset een meer afgewerkte uitstraling van een badkamer of toiletruimte. Heeft u een nieuw toilet nodig in de badkamer of in een losse ruimte? Lees dan verder om erachter te komen welke typen en bijbehorende voordelen er zijn en waar u allemaal op moet letten bij de aanschaf van een hangend toilet.

Voordelen van een hangend toilet of wandcloset

Een hangend toilet komt met een groot aantal verschillende voordelen ten opzichte van een staand toilet. Doordat u een hangtoilet aan de muur bevestigd, heeft dit een andere invloed op je inrichting. Denk qua voordelen aan de volgende aspecten:

  • Stijlvoller: Een zwevend toilet is veel netter afgewerkt dan een toiletpot die gewoon recht op de grond staat. Doordat een hangtoilet aan de wand is bevestigd, lopen de vloertegels gewoon netjes onder de pot door. De afwerking is daarmee een stuk meer symmetrisch, wat vaak gelijkstaat aan stijlvoller.
  • Ruimtebesparend: Het doorspoelreservoir van een hangtoilet zit vaak in de muur, waardoor deze een stuk verder naar achter staat dan een staand toilet. Hiermee bespaart u automatisch ruimte, aangezien het geheel dus minder ver naar voren komt.
  • Onderhoudsvriendelijk: Doordat het om een hangend toilet gaat, maakt u de grond onder de toiletpot heel gemakkelijk schoon. Er zijn minder randjes en richeltjes aanwezig waar vuiligheid zich ophoopt. Al met al een stuk minder tijdrovend qua onderhoud.

Verschillende modellen hangend toilet

Wanneer u kiest voor een hangend toilet, betekent dit niet meteen dat je keuzemogelijkheden enorm worden beperkt. Het tegenovergestelde geldt juist, u heeft een aantal verschillende modellen waartussen u kunt kiezen. Hierbij een greep uit de meest bekende opties:

Randloos toilet

Een hangtoilet zonder rand aan de zijkant. Dankzij het ontbreken van deze rand is er minder kans voor verborgen vervuiling om de hygiëne aan te tasten. Bovendien ziet het er een stuk stijlvoller uit. Een zwevend toilet is dan nog netter afgewerkt dan een standaard hangtoilet.

Urinoir

De bekende urinoir is een hangend toilet dat uitsluitend geschikt is voor heren. In huishoudens wordt deze optie zelden gebruikt, maar vooral in bedrijfsgerelateerde omgevingen ziet u urinoirs vaak terug. Het is een zeer efficiënte optie om optimaal gebruik te maken van een herentoilet.

Vlakspoel hangtoilet

Bij een vlakspoel hangtoilet is er een plateau in het midden van de toiletpot aanwezig. De ontlasting komt hierop terecht, alvorens deze wordt weggespoeld. Het voordeel van deze optie is dat er geen spettervorming is terwijl u op de wc zit.

Diepspoel hangtoilet

Bij een diepspoel hangtoilet valt de ontlasting direct in het water. Ook dit heeft zo zijn voordelen. Het is bijvoorbeeld meer hygiënisch, aangezien alles direct in het water verdwijnt. Dit helpt ook bij het verminderen van nare geurtjes.

Wat zijn de beste hangende toiletten?

Als het om een zwevende toilet gaat, heeft u dus alvast een keuze qua spoelvorm. Aan de hand van uw eigen voorkeur maakt u hierin een beslissing. Vervolgens zitten er ook nog verschillen in de kleuren en dieptes van de hangtoiletten. Hoe dan ook is het belangrijk dat u kiest voor een hangtoilet van een goed merk. Daarom bieden we bij Sawiday alleen producten aan van de meest kwalitatieve merken. Dit betreft onder andere de hangende toiletten van:

Hangend toilet kopen?

Bent u nog aan het twijfelen of u voor een zwevend toilet moet gaan of niet? Neem dan eerst even een kijkje bij de opties van de bovenstaande merken. U ziet dan tot in detail terug hoe de toiletten eruit zien en hoe ze in uw badkamer of toiletruimte zouden staan. Heeft u verder nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Sawiday staat altijd klaar voor het beantwoorden van je vragen om u verder te helpen.

Wilt u graag enkele hangende toiletten in het echt aanschouwen? Kom dan eens een keer langs bij een van onze showrooms. Ook dan is er voldoende personeel aanwezig om iets aan te vragen. Onze experts weten alles van hangtoiletten en voorzien u direct van advies op maat.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur

Voeg meer producten toe om een vergelijking te maken.
In deze productvergelijker kun je maximaal 3 producten vergelijken
Naar boven