Douchezitjes

Is het lastiger om lang te staan tijdens het douchen. Bevestig dan een douchestoel in de douchecabine zodat je zittend kunt douchen. Douchestoelen worden meestal toegepast door mensen die moeite hebben om lang te staan tijdens het douchen. Een douchestoel kan vaak gemakkelijk bevestigd worden in de douche en zorgt voor extra comfort en veiligheid.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
9358 reviews

Douchestoel

Een douchestoel wordt gebruikt om zittend te kunnen douchen. Douchestoelen worden veel gebruikt door mensen die moeite hebben om lang te staan tijdens het douchen. Een douchestoel kan makkelijk geplaatst worden in de douche en zorgt voor extra comfort en veiligheid. Douchestoelen zijn er in verschillende soorten en maten. Een douchestoel met rugleuning geeft extra ondersteuning tijdens het zitten. Ook zijn armsteunen handig bij het zitten en opstaan.

Voordelen van douchestoelen

  • Tijdens het douchen zorgt een douchestoel voor meer comfort en stabiliteit.
  • Minder gevaar van uitglijden onder de douche.

Nadelen van douchestoelen

  • Een douchestoel kost ruimte in de douchecabine. Deze moet dus groot genoeg zijn.

Soorten douchestoelen

Sanitairwinkel heeft een breed assortiment aan douchestoelen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Douchestoel met wielen
  • Douchestoel met (opklapbare) armleuningen
  • Opklapbare douchestoel
  • Douchekruk

Opklapbare douchestoel 

Als de douchecabine door meerdere personen wordt gebruikt kan het plaatsen van een douchestoel niet ideaal zijn. Misschien wil niet iedere persoon gebruik maken van de douchestoel. Dan biedt een opklapbare douchestoel uitkomst. Door een opklapbare douchestoel aan de wand te bevestigen kan deze eenvoudig opgeklapt worden. Zo wordt de zitting compact tegen de muur geplaatst en zit deze niet in de weg bij staand douchen. Deze oplossing is dus erg universeel.

Het voordeel van een douchestoel met wielen

Je denkt misschien: wat heb ik aan een douchestoel met wielen? Mijn douchecabine is toch niet zo groot dat ik me moet verplaatsen om bij de shampoofles te komen? Toch heeft een douchestoel met wielen een groot voordeel. Mensen die niet goed ter been zijn kunnen direct vanuit het bed op de douchestoel gaan zitten. Door de wieltjes kun je vervolgens zo de douchecabine in gerold worden. Daardoor is het niet meer nodig om tussendoor in een rolstoel te gaan zitten of de rollator te gebruiken.

Meer weten over douchestoelen?

Wanneer je vragen hebt over een van onze douchestoelen of advies wilt van onze adviseurs, kun je altijd contact opnemen met één van onze medewerkers of langskomen in één van onze showrooms. Daar helpen zij je verder bij het maken van de juiste keuze.