Badkamer ontwerpen met 3D Planner

Op deze pagina kun je jouw eigen badkamer ontwerpen. Met behulp van de 3D badkamer planner van Sanitairwinkel kunt je jouw gewenste badkamer alvast in grote lijnen samenstellen. Je hebt je waarschijnlijk al wel voorgesteld hoe je badkamer er uit moet komen zien. Met een 3D tekening kun je jouw nieuwe badkamer pas écht visualiseren. Zo voorkom je hopelijk beslissingen of aankopen die je liever achteraf anders had gedaan!

Je badkamer ontwerpen is naast een praktische toevoeging ook nog eens leuke voorpret op je nieuwe badkamer. Door de verschuifbare objecten kun je zelf spelen met de inrichting van de ruimte. Doe dit ook vooral, wie weet kom je op leuke ideeën waar je in eerste instantie niet aan had gedacht! Denk er wel aan dat je voor veel producten een waterleiding, afvoer en elektriciteit nodig hebt. Deze moeten binnen een bepaalde afstand liggen.

Open de 3D badkamer ontwerper

De badkamerplanner werkt helaas niet op mobiele apparaten. Bezoek deze pagina a.u.b. vanaf een desktop om de 3d-planner te kunnen gebruiken.

Tip: Print jouw 3D badkamerontwerp uit en neem deze mee naar één van onze showrooms! Onze adviseurs helpen je graag met de invulling van jouw ontwerp. Zij geven je advies naar aanleiding van jouw wensen. Jouw ontwerp vormt hiervoor de basis. Vergeet het bovenaanzicht en de technische tekening niet! 

Badkamer 1

Voorbeelden van online badkamer ontwerpen

In de bovenstaande afbeeldingen zijn verschillende voorbeelden van online badkamer ontwerpen te zien. Deze voorbeelden laten zien wat de mogelijkheden zijn met de 3D planner. De voorbeelden geven een goed beeld van hoe het ontwerp van de badkamer er uit zal zien in de werkelijkheid.

Hoe werkt de 3D badkamer planner?

Bepaal de afmetingen van jouw badkamer

Allereerst bepaal je de vorm en afmetingen van jouw badkamerontwerp. Je kiest de vorm van jouw badkamer uit één van de vijf opties aan de linkerkant van de badkamerplanner. Vervolgens kun je onder deze vormen de afmetingen van de ruimte aanpassen zodat deze overeenkomen met de afmetingen van je eigen badkamer. Je kutn ook schuiven met de randen. De hoogte van de ruimte kun je zelf instellen. Als je dit gedaan hebt, klik je onderaan de planner door naar stap 2.

Bepaal de plek van de ramen, deuren en wanden

De volgende stap bij het ontwerpen is het plaatsen van ramen, deuren en wanden in de badkamer. Over het algemeen zijn dit namelijk elementen van de badkamer die van te voren al bepaald zijn. Je vindt deze elementen bovenaan in het menu aan de linkerkant. De hoogte, dikte en breedte van de ramen en wanden zijn ook aan te passen naar de afmeting van jouw badkamer thuis. Zodra je dit hebt gedaan, is de ruwe ruimte klaar en kunnen alle toebehoren in de badkamer worden geplaatst.

Plaats alle benodigdheden in het ontwerp van de badkamer

Nu kan het badkamer ontwerpen echt beginnen. In het menu links staat alle elementen die je in de badkamer kunt plaatsen. Deze elementen zijn algemene varianten van bijvoorbeeld toiletten, meubels en douches. Je kunt de precieze producten natuurlijk zelf uitkiezen in onze showroom of via de website. Je kunt nu aan de slag gaan met de indeling van je badkamer. Wij raden aan om eerst de producten te kiezen die je zeker nodig hebt in jouw ruimte. Denk hierbij aan kernelementen als een wastafel en een douche. We laten het ontwerp uiteraard volledig aan jou, maar mocht je vragen hebben dan horen we dat uiteraard graag.

Je kunt producten schalen naar gewenst formaat. Zo kun je bijvoorbeeld een iets groter of juist een wat compacter toilet in jouw ontwerp plaatsen. Hetzelfde geldt voor baden, douches etc.

Kies de kleur van de tegels

De laatste stap is het kiezen van de tegelkleur. In de planner is dit stap 3. Hierbij kun je kijken wat voor soort tegels het beste in jouw badkamer passen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of je liever donkere of lichte tegels in je badkamer wilt hebben. Ook kun je mozaïekstroken uitproberen. Hier geldt natuurlijk ook weer dat onze medewerkers je graag meehelpen bij het maken van een keuze!

Neem een screenshot van je badkamer ontwerp

Je neemt een screenshot van jouw 3D badkamer ontwerp door op het icoontje van het fototoestel rechtsboven in de planner te klikken. Dit kan op elk willekeurig moment in het ontwerp. Zo kunt je bijvoorbeeld van ieder aanzicht een screenshot maken. Ook van het bovenaanzicht kunt je een screenshot maken zodat je in de showroom kunt laten zien hoe je de inrichting van de badkamer graag zou zien. Nadat je op het icoontje van het fototoestel hebt geklikt, kun je onderaan het pop-up scherm op download klikken.

Vul je gegevens in voor contact

Als laatst, bij stap 4 in de planner, kun je jouw gegevens invullen om contact op te nemen met Sanitairwinkel. Een adviseur zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te helpen bij het samenstellen van jouw droombadkamer.