Klushulp voor al je sanitair klussen

Van plan om te gaan klussen in de badkamer? Wij helpen je graag op weg bij al je sanitair klussen. Of je nu een flinke badkamer verbouwing gaat doen, of een kleine renovatie om de nieuwste trends te verwerken in de badkamer. Badkamer klussen kunnen erg uiteen lopen. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van leidingwerk, het kitten van sanitair of het betegelen van de vloer en wanden. Met de juiste tips, informatie en een beetje handigheid kun je veel sanitair klussen zelf doen.

KLUSADVIES

Doucheruimte

artikel

Een doucheslang vervangen – zo doe je dat

#KLUSHULP

Zit je doucheslang vol met kalk? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe? Het vervangen van een doucheslang is vrij simpel. De kans is groot dat je deze klus zelf op kan lossen..

artikel

Douchebak plaatsen? Zo doe je dat!

#KLUSHULP

Een douchebak installeren hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. De douche wordt meestal vaker gebruikt dan het bad. Dus als je voldoende ruimte in de badkamer hebt, is het..

artikel

Zo plaats je een douchegoot

#KLUSHULP

Zelf een douchegoot plaatsen in de inloopdouche of douchecabine zonder douchebak? Dat kan! De douchegoot, ook wel douchedrain genoemd, plaats je op het laagste gedeelte..

artikel

Een douchewand plaatsen doe je zo

#KLUSHULP

De douchewand is een belangrijke aanschaf. Een douchewand zorgt er namelijk voor dat de rest van uw badkamer droog blijft tijdens het douchen én draagt bij aan de uitstraling..

artikel

Douchecabine plaatsen - zo doe je dat

#KLUSHULP

Een mooie douchecabine gekocht en wil je deze zelf gaan plaatsen? Als je een beetje handig bent is het plaatsen van een douchecabine prima zelf te doen. We geven je graag..

Toilet

artikel

Zo monteer je een wc bril

#KLUSHULP

Je hebt een nieuwe wc bril om te monteren. Maar hoe doe je dat? Gelukkig is het een simpel klusje. Onze verkoopadviseur Robert legt uit hoe je een wc zitting met montage van..

artikel

Hoe plaats je een inbouwreservoir?

#KLUSHULP

Wanneer je voor een inbouwreservoir kiest, dan is een van de belangrijkste vragen: ga ik hem zelf monteren of laat ik dat een loodgieter doen? Lees hieronder alles wat je..

artikel

Zo plaats je een hangtoilet

#KLUSHULP

Zelf een hangtoilet plaatsen? Dit is misschien niet weggelegd voor de meeste mensen, maar als je erg handig bent is dit een klus die je zelf aan kunt pakken! Volg dit..

artikel

Zo installeer je een staand toilet

#KLUSHULP

Het plaatsen van een staand toilet kan een flinke uitdaging voor je zijn. Lees hier alles over het zelf plaatsen van een nieuw toilet. Denk je na het lezen: ‘hmm, lastig’?..

Wastafel / fontein

tips ophangen spiegel

Handige tips voor het ophangen van een spiegel

#KLUSHULP

De spiegel kan natuurlijk niet ontbreken in jouw badkamer. Heb je de juiste gevonden? Dan is het tijd om hem op te hangen. Maar waar moet je op letten bij het ophangen van de spiegel?

artikel

Alles over het ophangen van je badkamermeubel

#KLUSHULP

Je hebt een prachtig nieuw badkamermeubel uitgekozen en nu is het tijd om deze op te hangen. Maar hoe begin je hier aan? Hoe hoog moet het badkamermeubel hangen bijvoorbeeld?...

artikel

Zo vervang je eenvoudig een kraan

#KLUSHULP

Is je kraan toe aan vervanging? Dit kun je gemakkelijk zelf! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je eenvoudig een wastafelkraan vervangt. Inclusief handige video.

artikel

Fontein plaatsen? Zo doe je dat!

#KLUSHULP

Heb je net een nieuwe fontein aangeschaft maar weet je niet zo goed hoe je deze moet plaatsen? Een fontein plaatsen in je toiletruimte is minder moeilijk dan je denkt. Het is..

artikel

Sifon aansluiten en onderhouden

#KLUSHULP

Een sifon is niet het spannendste product in je badkamer, maar je hebt er zeker een nodig. Veel mensen besteden het plaatsen van een sifon uit, maar het is iets dat je prima..

artikel

Zo monteer je een wastafel aan de muur

#KLUSHULP

Je hebt net een nieuwe wastafel gekocht maar deze moet nog gemonteerd worden? Je kan het zelf doen! Het is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken!

artikel

Lekkende kraan? Met onze tips los je dat eenvoudig op

#KLUSHULP

Heb je de kraan goed dichtgedraaid maar blijven er toch druppels in de wasbak vallen? Dan is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen en hoge kosten te voorkomen.

Radiator

artikel

Eenvoudig zelf radiatorfolie aanbrengen

#KLUSHULP

Wist je dat veel warmte achter de radiator onnodig verloren gaat door de muur erachter? Dit kun je voorkomen door onzichtbaar radiatorfolie aan te brengen achter de radiator..

artikel

Radiatorknop vervangen - Zo doe je dat

#KLUSHULP

Is je radiatorknop toe aan vervanging? In de koudere maanden wil je natuurlijk dat je de verwarming goed kunt bedienen. Daarom leggen we je hieronder in een paar..

artikel

Een nieuwe radiator plaatsen; een stappenplan

#KLUSHULP

Een nieuwe radiator aansluiten doe je waarschijnlijk niet elk jaar. Grote kans dus dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een stappenplan geschreven om je op..

Bad

artikel

Zo plaats je een bad

#KLUSHULP

Droom je al van heerlijk ontspannen ronddobberen in je net gekochte ligbad? Dan moet deze natuurlijk wel eerst worden geplaatst. Lees dit stappenplan en straks staat er een..

artikel

Een bad in de slaapkamer

#KLUSHULP

Een bad in de slaapkamer geeft een ultieme luxe uitstraling aan jouw slaapkamer. Voordat je een bad in je slaapkamer kunt plaatsen zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee..

Accessoires

artikel

Badkamer accessoires ophangen zonder boren

#KLUSHULP

Je hebt nog wat badkameraccessoires nodig, maar je wilt liever niet boren? Goed nieuws: boren is helemaal niet nodig! Er zijn gelukkig genoeg alternatieve manieren waarmee..

Waterdicht maken

artikel

Tips voor het waterdicht maken van de badkamer

#KLUSHULP

Niemand zit op lekkages te wachten. Al helemaal niet als je de badkamer net hebt aangepakt. Dus ga je de badkamer verbouwen? Lees dan eerst onze tips om je..

artikel

Badkamer kitten

#KLUSHULP

Bij het afmonteren van je badkamer hoort het kitten van de naden. Als dit niet gedaan wordt heb je kans op lekkages. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

tegels over tegels

Tegels over tegels aanbrengen

#KLUSHULP

Ben je niet meer tevreden met de huidige tegels in je badkamer? Oude badkamertegels hoef je niet direct van de muur te hakken en te vervangen voor nieuwe tegels...

VERBOUWADVIES

Algemeen

artikel

Badkamer renoveren

#KLUSHULP

Uitgekeken op jouw badkamer? Of zijn bepaalde onderdelen van je badkamer aan vervanging toe? Dan is het misschien tijd om te renoveren! De badkamer renoveren is niet het..

artikel

Badkamer verbouwen

#KLUSHULP

De badkamer is één van de meest verbouwde ruimtes in het huis. Soms is het sanitair aan vervanging toe, andere keren ben je helemaal uitgekeken op de badkamer. Ben je..

artikel

Tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

#KLUSHULP

Waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van een nieuwe badkamer? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De meeste mensen kopen slechts een paar keer..

artikel

Het ideale toilet: Tips voor de keuze en aanschaf van een (nieuw) toilet

#KLUSHULP

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Dat is zo'n 43 uur per jaar! Comfort en functionaliteit zijn dus gewenst. Tevens gebruikt het toilet..

Indeling

tips badkamer idee

Hoe kies je de ideale badkamerindeling?

#KLUSHULP

Een badkamer indelen is nog niet zo makkelijk. Je wil niet alleen een mooie badkamer helemaal in jouw stijl, het is ook belangrijk om de (beperkte) ruimte zo effectief mogelijk te benutten.

artikel schuin dak badkamer

Tips voor de badkamer met een schuin dak

#KLUSHULP

Een schuin dak in de badkamer kan vervelend zijn, maar met deze tips kun je er toch een mooie ruimte van maken!

artikel

Hoe groot moet een badkamer zijn?

#KLUSHULP

Bij Sawiday krijgen we regelmatig de vraag hoe groot een badkamer nou precies hoort te zijn. Hier is eigenlijk geen antwoord op te geven. De gemiddelde badkamergrootte..

artikel

De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad!

#KLUSHULP

Niets is zo ontspannend na een lange dag als een warm bad. Een ligbad is daarom de perfecte toevoeging aan de badkamer. Maar hoe groot is jouw perfecte bad? Een te klein bad ligt..

artikel

Welke afmeting moet je toilet hebben?

#KLUSHULP

Een toiletruimte is vaak klein. Er hoeft ook maar weinig in te staan, dus veel ruimte is niet per se nodig. Maar wanneer wordt de ruimte te krap waardoor het gebruiken van het..

Kosten

artikel

De kosten van een badkamer

#KLUSHULP

Een nieuwe badkamer koop je niet ieder jaar. Het zijn producten die vaak lang mee moeten gaan. Belangrijk bij het aanschaffen van een badkamer is dat je van te voren goed nadenkt..

artikel

Wat kost een nieuw toilet?

#KLUSHULP

Je wilt je toiletruimte eens goed aanpakken, maar wat gaat dat eigenlijk kosten? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want er is zoveel mogelijk waardoor..