Complete badkamers

Inspiratie nodig voor een complete badkamer? Zoek dan niet verder! De complete badkamers op deze pagina zijn gegroepeerd per stijl om een idee te krijgen van hoe je een badkamer in één stijl samenstelt. Zie je liever al onze badkamers? Ga dan naar onze complete badkamercollectie.

Bekijk onze badkamercollectie

Inspiratie voor de complete badkamer

Hierboven hebben we verschillende badkamers verzameld onder allerlei badkamerstijlen. Van industriële badkamers, tot zwarte badkamers en terrazzo badkamers. Badkamers zijn in zoveel verschillende stijlen in te richten. Zo ook in de stijl die jij mooi vindt! Waar moet je verder nog aan denken bij het samenstellen van een complete badkamer?

Complete badkamer inrichten

Als je een complete badkamer gaat inrichten is het goed om je eerst goed te oriënteren qua stijl. Kijk uitgebreid rond in één van onze showrooms of website. Raadpleeg ook tijdschriften, Instagram of Pinterest. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat mogelijk is en kom je erachter wat je mooi vindt. Met deze informatie kun je in onze showrooms zelf, óf met behulp van onze adviseurs een moodboard samenstellen.

Vervolgens kun je afhankelijk van de grootte de badkamer gaan indelen. De hoeveelheid ruimte is hierbij leidend. Wil je bijvoorbeeld een bad én douche, maar is je badkamer wat kleiner? Dan is het zaak om goed te kijken naar de minimale ruimte die je nodig hebt per badkameronderdeel. Vergeet niet om genoeg opbergruimte mee te nemen in je ontwerp. Begin bijvoorbeeld met een wastafelonderkast en/of kolomkast als basis.

Tegels; het begin van een complete badkamer

Wanneer je de complete badkamer gaat renoveren of verbouwen, is de kans groot dat je ook nieuwe tegels gaat uitzoeken. Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en kleuren. De tegels zijn namelijk een erg belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de badkamer. Op basis van je moodboard of andere inspiratiebronnen kun je gaan bepalen welke tegels passend zijn. Ga je voor grote tegels in een lichte kleur of ga je voor opvallende accentwand met mozaïek- of visgraatpatroon? Keramische tegels worden steeds meer gekocht. Ze zijn waterdicht, makkelijk te reinigen en in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar. Voor een warme sfeer ga je richting een houtlook tegel, maar ook terrazzo of marmerlook is erg populair momenteel. 

Onmisbaar in een complete badkamer set; het badmeubel

De plek waar je iedere dag begint, maar ook eindigt. Denk dus goed na over de breedte van het badmeubel. Sta je vaak met meerdere gezinsleden tegelijkertijd in de badkamer? Kijk dan naar een dubbele wastafel, zodat je elkaar niet in de weg staat. Een badkamermeubel moet er natuurlijk goed uitzien, maar daarnaast is het ook van belang dat het meubel praktisch is en voldoende opbergruimte biedt. Zorg er ook voor dat het badmeubel niet té groot is, waardoor de rest van de ruimte in de badkamer kleiner oogt. Kijk goed naar je huidige leefsituatie, maar houd ook rekening met eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst.

Sanitair

Ons assortiment sanitair bestaat uit een groot aantal merken, zoals Grohe, Hotbath, Crosswater, Villeroy & Boch en Brauer. Ook voor sanitair geldt dat je goed moet nadenken over je wensen in combinatie met de grootte van de badkamer. Ga je voor een eigen welness-ervaring compleet met bad en royale regendouche, óf heb je alleen ruimte voor een douche? Qua look is er voor iedere stijl passend sanitair te vinden. Van klassiek chroom, tot luxueus goud en van industrieel zwart tot karakteristiek koper. Ook in iedere prijsklasse is er voldoende aanbod om een complete badkamer samen te stellen.

Maak je badkamer compleet met accessoires

De finishing touch van een stijlvolle badkamer; passende accessoires! Door te kiezen voor matchende accessoires versterk je de gekozen stijl en maak je het geheel af. Voor iedere stijl is er een passend handdoekhaakje, glaswisser, afvalbak, wasmand, wc-rol houder of planchet. Onze tip: ga voor stijlvolle zeepdispensers van Wellmark.

Complete badkamer kopen?

Wil je graag een complete badkamer kopen? Op onze website vind je naast inspiratie, trends en voorbeelden van complete badkamers ook een groot aantal praktische tips. In onze showrooms zijn ook een groot aantal voorbeeldbadkamers uitgewerkt ter inspiratie. Uiteraard staan we je ook graag vrijblijvend te woord in één van onze showrooms. Maak wel even een afspraak, dan zorgen wij dat een adviseur volledig tot jouw beschikking staat.