Toilet inspiratie

Inspiratie nodig voor het toilet? Ook het kleinste kamertje in huis verdient natuurlijk een stijlvolle aanpak. De complete toiletten op deze pagina zijn perfect om inspiratie te krijgen van hoe je een toiletruimte in één stijl samenstelt. Van uitgesproken en vol van kleur, tot ingetogen met neutrale kleuren. Alles is mogelijk in jouw toiletruimte.

Zie je liever al onze complete toiletten op een rij? Neem dan eens een kijkje in onze complete toiletruimte-collectie.

Bekijk onze complete toiletruimte-collectie

Toilet inspiratie

Inspiratie voor de toiletruimte

Wil je de toiletruimte gaan aanpakken? Vaak staat het toilet niet meteen bovenaan de prioriteitenlijst bij het inrichten van een huis. Toch besteed je er flink wat tijd, waardoor een sfeervol toilet wel erg prettig kan zijn. De mogelijkheden bij het inrichten van een wc zijn eindeloos. Wij helpen jou graag aan toilet inspiratie, leuke ideeën en tips.

Vooral als je je toilet compleet opnieuw gaat inrichten is het aan te raden om je eerst goed te oriënteren. Bekijk dan ook onze uitgebreide collectie toilet inspiratie om een beeld te krijgen van de verschillende stijlen. Als je al een goede basis hebt kun je met enkele kleine aanpassingen je toilet een volledig andere sfeer geven.

Toilet inspiratie in diverse stijlen

Er zijn diverse stijlen die je kunt toepassen binnen de toiletruimte. Denk aan modern, Scandinavisch of industrieel. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en producten die erbij aansluiten. Het is fijn om te weten welke stijl jouw voorkeur heeft, zodat je daarop verder kunt gaan zoeken. Wij geven hierboven per stijl voorbeelden van hoe een toiletruimte eruit kan komen te zien. Bijvoorbeeld toilet inspiratie industrieel voor een stoere en strakke toiletruimte. Of toilet inspiratie zwart voor een ruimte met zwarte elementen wat natuurlijk erg hip is!

Bepaal de sfeer in je toilet met tegels

Tegels zijn een belangrijk onderdeel in de toiletruimte en ook de meest voor de hand liggende optie als vloer- en wandbekleding. Met name de vloer wordt vanuit het oogpunt van hygiëne vaak voorzien van tegels. Tegels zijn echte sfeerbepalers. Ga je voor een klassieke look met rechthoekige tegels in een neutrale kleur? Of ga je voor een opvallende mozaïek, hexagon of betonlook tegel? Ga voor een visgraat of hexagon patroon op één van de wanden voor een warmere sfeer. Bekijk het assortiment online of in de showroom voor inspiratie op gebied van tegels voor het toilet.

Vaak worden toiletruimtes niet meer volledig betegeld met één en dezelfde soort tegel. Werk bijvoorbeeld met een lambrisering of kies voor een accentwand als echte eye-catcher. Een accentwand is gemakkelijk te creëren door te variëren met kleur, patroon, materiaal of formaat. In het toilet zijn de muur achter de wc óf het muurtje waar de wasbak hangt erg geschikt als accentwand. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden dus laat je vooral inspireren!

Inspiratie nodig voor een kleine toiletruimte?

Een toiletruimte kun je optisch groter laten lijken door verschillende vloer- en wandtegels te plaatsen. Hierdoor creëer je namelijk meer contrast. Heb je een heel klein toilet, kies dan wel voor lichte kleuren. Een andere manier om een klein toilet groter te laten lijken is werken met grote tegels. Houd daarnaast rekening met de richting van de tegels. Ga je voor een verbredend effect, plaats de tegels dan liggend.

Qua indeling kun je ruimte winnen door te kiezen voor een ondiep inbouwreservoir in combinatie met een compacte toiletpot. Door een weloverwogen keuze te maken bespaar je misschien maar enkele centimeters, echter zijn juist die paar centimeters later cruciaal. Zorg verder dat je niet teveel op de grond plaatst. Door de toiletpot, maar ook de toiletborstel en toiletrolhouder op te hangen creëer je een veel ruimtelijker beeld.

Toilet accessoires

Ben je nog niet toe aan een complete verbouwing, maar zoek je wel inspiratie om je wc te restylen? Ga dan voor een andere kleur accessoires. Met bijvoorbeeld zwarte accessoires geef je je toiletruimte in één klap een compleet andere uitstraling. Ook een afwijkende kleur textiel doet het altijd goed. Hiermee creëer je meer warmte en sfeer in je toiletruimte. Tenslotte doet ook een spiegel wonderen. Een spiegel geeft niet alleen meer sfeer, maar laat ook de ruimte optisch groter lijken.

Kom inspiratie opdoen voor je toilet in één van onze showrooms!

Wil jij graag wat hulp bij het maken van de juiste keuze? Of heb je meer toilet inspiratie nodig? Onze verkoopadviseurs staan altijd voor je klaar in onze showrooms, waar we de mooiste toilet voorbeelden voor je hebben klaarstaan.