Kosten badkamer

Een nieuwe badkamer koopt u niet ieder jaar. Het zijn producten die vaak lang mee moeten gaan. Belangrijk bij het aanschaffen van een badkamer is dat u van te voren goed nadenkt hoe uw ideale badkamer eruit moet gaan zien en welk budget u hiervoor ter beschikking stelt.

Wat kost een badkamer

De kosten van een nieuwe badkamer kan sterk variëren en hangt af van de grootte, de materialen, het type sanitair en natuurlijk de installatie. Om een goede prijs voor jouw droombadkamer te geven is het belangrijk om precies te weten wat je wilt.

Bij het indelen van een badkamer zijn er verschillende typen badkamers waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een badkamer met basic producten of een badkamer met luxe producten. De badkamer kosten per type verschillen hierbij natuurlijk.

Bij een badkamer met basic onderdelen en tegels bent u ongeveer €5.000 kwijt. Kiest u voor een luxe badkamer? Dan kan dit oplopen tot een bedrag tussen de €10.000 en €15.000. Kiest u voor een badkamer met luxe producten zoals een sauna of whirlpool, dan moet u rekening houden met circa €20.000.

wat kost een badkamer
Luxe badkamer

Hoe zit het met de installatiekosten

Bij het kopen van een nieuwe badkamer horen ook materiaal- en installatiekosten. Het laten installeren van een complete badkamer kan duur zijn. Het varieert natuurlijk per badkamer, maar voor het installeren van een standaard badkamer moet je minimaal rekening houden met € 4.000 tot € 6.000. Daarbij moet je uitgaan van een installatieperiode van 12 tot 20 werkdagen.

Wat kun je zelf installeren

Uiteraard geldt dat hoe meer werk je zelfs kunt uitvoeren, hoe goedkoper het wordt. Professionele hulp is vooral een goed idee als er veel moet worden aangepast. Ben je geen ervaren doe het zelver, maar wel handig dan kun je ervoor kiezen om een aantal zaken zelf te doen. Met name de plaatsing van de badkamerkasten, het bad of de douchedeuren zijn tijdrovende klusjes die in veel gevallen zelf worden uitgevoerd.

Hoe houd je de prijs laag?

Prijs en kwaliteit hangen nauw samen met elkaar. Maar met de juiste keuzes, prioriteiten en soms ook weglatingen kun je vaak nog verrassend veel badkamer krijgen voor je geld.

  • Het verplaatsen van water, elektriciteit en afvoer zijn kostbaar. Laat daarom aansluitingen en de afvoer zoveel mogelijk op dezelfde plek.
  • Maak een goede afweging tussen functionaliteit en prijs. Wees daarbij kritisch op wat je daadwerkelijk nodig hebt.
  • Duurdere materialen zijn niet per definitie beter en duurzamer

Veel mensen gebruiken een aanzienlijk deel van het budget voor dure materialen en merken. Het is daarbij goed om te weten dat de goedkopere materialen in veel gevallen voordelen bieden in onderhoud. Ook bieden huismerken vaak dezelfde of zelfs betere kwaliteit dan de bekende A-merken

Zelf het bad plaatsen

Advies passend bij uw budget

Bij Sawiday is het mogelijk om zowel losse producten te kopen als complete badkamers aan te schaffen tegen scherpe prijzen. Daarnaast beschikt het assortiment van Sawiday over een ruime keus aan goede installatiematerialen. Onze medewerkers staan u graag te woord om producten te adviseren passend bij uw budget!

Maak een vrijblijvende afspraak