Luchtbevochtigers

Last van droge lucht in huis? Dan is een luchtbevochtiger de juiste oplossing voor dit probleem. Door de verwarming of airco kan de lucht erg droog worden. Een te droge lucht kan zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. Door waterdamp te verspreiden brengt een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid omhoog. Zo worden klachten voorkomen die veroorzaakt worden door een te droge lucht. Bekijk het assortiment luchtbevochtigers en bestel direct online!

Luchtbevochtigers

Heeft u weleens last van droge of geïrriteerde ogen? Grote kans dat de lucht in de ruimte waar u zich op dat moment bevindt niet vochtig genoeg is. Droge lucht kan irritaties aan uw huid of ogen veroorzaken, maar ook scheuren in houten meubels. Een luchtbevochtiger biedt in dat geval uitkomst, want deze brengt de luchtvochtigheid weer op peil. Sawiday biedt u een uitgebreid aanbod luchtbevochtigers, met verschillende functies en in verschillende prijsklassen. Heeft u vragen over een luchtbevochtiger? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Capaciteit van de luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger brengt de luchtvochtigheid van een ruimte tussen de 40 en 60 procent. Een goede luchtvochtigheid voorkomt droge of geïrriteerde ogen en scheuren in houten meubels, maar is ook beter voor uw planten. Een luchtbevochtiger kunt u in verschillende ruimtes van uw huis plaatsen, zoals de woon- en slaapkamer, het kantoor en eventuele kinder- of babykamers. Meet voor de aankoop van uw luchtbevochtiger de ruimte op waar u deze wilt plaatsen, want luchtbevochtigers verschillen in het maximale oppervlak dat ze bevochtigen.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

Onze luchtbevochtigers werken via verschillende technieken. De wat goedkopere varianten werken met een verdampingssysteem, waardoor er stoom uit de bevochtiger komt die de luchtvochtigheid op peil brengt. Ook bieden we u verschillende ultrasone-luchtbevochtigers: deze maken gebruik van een hoogfrequente trilling, waardoor het water vernevelt. De extra luxe varianten hebben ook een reinigingsfunctie, zijn geschikt voor aromapads of hebben verschillende standen, zoals een energiebesparende of extra snelle modus.

Luchtreinigers

Sommige luchtbevochtigers, zoals die van Boneco, hebben ook een reinigingsfunctie. Luchtreinigers filteren stof en gassen uit de lucht, waardoor u elke dag geniet van een schone en frisse atmosfeer in huis. Luchtreinigers werken met verschillende technieken. Sommige reinigers werken met een HEPA-filter en zijn voornamelijk geschikt voor mensen met een allergie, astma of hooikoorts. Luchtreinigers met een HEPA-filter nemen namelijk kleine stofdeeltjes en pollen in huis op. Andere luchtreinigers zijn voorzien van een ionisator en zorgen ervoor dat het zuurstofgehalte in huis op peil wordt gehouden.

Design van een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger heeft natuurlijk een hele duidelijke praktische functie, maar is ook een onderdeel van uw interieur. Het design van de luchtbevochtiger is daarom ook van belang. Sawiday biedt u dan ook bevochtigers met verschillende designs. Onze luchtbevochtigers verschillen in vorm, grootte en kleur. Wat voor u de juiste luchtbevochtiger is, is afhankelijk van uw smaak, persoonlijke voorkeuren en de grootte van de ruimte waar u de luchtbevochtiger wilt plaatsen.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 18.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur