Badkamer ideeën - van idee tot eindresultaat

De badkamer is qua interieur steeds vaker onderdeel van de gehele stijl van het huis. Het is dus belangrijk om je badkamer idee goed om te zetten in een plan. Wil jij ook graag je badkamer stijlvol inrichten, maar weet je niet hoe je te werk moet gaan? Onze Lotte legt hier uit hoe zij te werk ging bij het ontwerpen van de 'Biserka'- showroombadkamer in Breda, van badkamer idee tot eindresultaat.

Badkamer ideeën opdoen

De eerste stap bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer is inspiratie opdoen. Hiervoor ging Lotte op zoek naar afbeeldingen die passen bij de stijl die ze in haar hoofd had. In dit geval was dat de Japandi-stijl.

Heb je helemaal nog geen idee van wat je eigenlijk wil in je badkamer? Dan is het goed om zo breed mogelijk te zoeken op badkamer-inspiratie en zo te ontdekken wat je mooi vindt. Zodra je begint te kijken naar inspiratieplaatjes ga je doorkrijgen wat je mooi vindt en wat niet. 

 badkamer idee tot eindresultaat

Plekken voor inspiratie

Voor badkamer ideeën kun je bijvoorbeeld eens kijken op onze website, onze Pinterest-pagina of op onze Instagram. Naast online inspiratie opdoen kun je ook ideeën voor de badkamer halen uit interieur-tijdschriften of bijvoorbeeld uit ons inspiratie-magazine.

Probeer te ontdekken wat de overeenkomsten zijn tussen alle inspiratieplaatjes die je leuk vindt. Kun je een visuele stijl herkennen die je mooi vindt? Ben je bijvoorbeeld helemaal gevallen voor crèmekleurige tegeltjes, gouden kranen en een houten meubel? Of ga je juist voor een prachtige zwarte visgraat met rvs-kranen? Vanaf dit punt kun je vertrekken om de badkamer samen te stellen. Herken je de rode draad niet? Geen probleem! Kom dan eens langs bij ons in de showroom en neem je inspiratieplaatjes mee. Onze verkoopadviseurs kunnen je dan goed helpen aan onze inspiratietafel in de showroom!

Het maken van een moodboard

De inspiratie van Pinterest heeft Lotte vertaald naar een moodboard. Met materialen en producten uit ons eigen assortiment. Ze verzamelde alle elementen die ze in de badkamer wilde toepassen bij elkaar in een moodboard. Door op deze manier te werken hoef je op dit moment nog niet te denken aan dingen als: hoeveel tegels heb ik nodig? Hoe groot moet mijn badmeubel worden? Maar denk je enkel in: passen deze kleuren bij elkaar? Dit is de beste manier om je badkamer ideeën uit te werken en tot een mooi eindresultaat te komen.

Bij ons in de showrooms kun je zelf aan de slag met het maken van moodboards aan onze inspiratietafels.

Het maken van een tekening

Na het maken van het moodboard kun je gaan denken over de precieze afmetingen van producten. Welke uitvoering van de producten je wilt hebben en waar je alles neer wilt zetten. Ga je bijvoorbeeld voor een inbouwkraan of een opbouwkraan? Deze ideeën voor de showroom-badkamer werkte Lotte uit in een tekening.

Wil je zelf een 3D-tekening maken? Dat kan in onze 3D-planner.

In deze laatste stap komt het eindresultaat van jouw badkamer goed in beeld. Een moodboard is natuurlijk een platte weergave en het kan lastig zijn om je idee te visualiseren naar een echte badkamer. Hier kan een tekening goed bij helpen. Ook weet je na het maken van een tekening - met correcte afmetingen - of alle objecten in de ruimte gaan passen. Uiteindelijk koos Lotte voor een rustigere betonlooktegel in plaats van de prachtige marmerlook tegel. Dit om meer rust in de ruimte te creëren. 

badkamer idee tot eindresultaat

Het eindresultaat

Na het doorlopen van al deze stappen werden de benodigde producten besteld en werd de showroom badkamer gemonteerd. Wat resulteerde in deze prachtige badkamer in Japandi-stijl.

Kom naar de showroom

Heb je inspiratieplaatjes en wil je aan de slag gaan? Neem deze plaatjes dan mee naar één van onze showrooms en onze verkopers staan klaar om samen van jouw badkamer idee een echte droombadkamer te maken. Aan onze inspiratietafel kun je zelf aan de slag gaan met een mooi moodboard, of laat je helpen door een van onze verkoopadviseurs.

Afspraak maken