Zo maak je een moodboard voor je nieuwe badkamer

Een mooie nieuwe badkamer begint bij het vinden van inspiratie. Want wat vind jij nou mooi voor jouw badkamer? Je hebt misschien al vaker gehoord dat je een moodboard moet maken om erachter te komen wat je mooi vindt. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Lees verder voor de verschillende mogelijkheden.

moodboard inspiratie nieuwe badkamer

Wat is een moodboard

Een moodboard is een compositie van beelden of onderdelen die samen een bepaalde stijl of sfeer proberen te visualiseren. Een moodboard kan heel handig zijn wanneer je een ruimte opnieuw wilt inrichten. Zo kun je voor jezelf zichtbaar maken welke kleuren, materialen en stijlen je mooi vindt. Aan de hand daarvan kun je de producten uitzoeken voor jouw nieuwe badkamer. Maar hoe maak je nou eigenlijk een moodboard? Hieronder leggen we verschillende manieren uit waarop je een moodboard kunt maken.

moodboard inspiratie nieuwe badkamer

Showroom moodboard

Een moodboard is een prettig middel als je de badkamer opnieuw gaat inrichten. Met een moodboard (of een foto van je moodboard) kun je gemakkelijk je ideeën overbrengen en geeft het een interieurstylist of verkoopadviseur richting. Onze adviseurs helpen je graag met de invulling van jouw moodboard. Zij geven je advies naar aanleiding van jouw wensen. Bij Sawiday kun je in de showroom samen met de adviseur een moodboard samenstellen met beschikbare producten. Voordeel hiervan is dat je meteen weet welke verschillende kleuren en materialen mooi bij elkaar staan en hoe je de mooiste tegels en kranen bij elkaar kunt leggen.

moodboard inspiratie nieuwe badkamer

Op papier

Deze vorm zie je waarschijnlijk vaak voorbijkomen in woonprogramma’s. Ga aan de slag met een stapel woonbladen en knip daar alles uit wat je mooi vindt. Plak al deze knipsels daarna op een groot vel papier om te zien wat de rode draad is. Dit kan een heerlijk rustgevend klusje zijn, waarbij je even terugdenkt naar al die knutselmomentjes op de basisschool. Wel kan het wat rommelig worden door lijmvingers en papierknipsels. En misschien vind je niet genoeg unieke foto’s in de woonbladen.

Online

moodboard inspiratie nieuwe badkamer

PINTEREST

De moderne variant van foto’s knippen uit woonbladen is Pinterest. Elke foto die je online vindt kun je op een bord pinnen. Zo heb je dus keuze uit veel meer foto’s dan je in de woonbladen kunt vinden. Ook helpt Pinterest goed met het aanbevelen van vergelijkbare foto’s. Zo vind je dus gemakkelijk meer foto’s die kunnen passen bij de stijl die je mooi vindt. Al gauw heb je een prachtige verzameling van plaatjes waarmee jij jouw badkamer vorm kunt geven.

moodboard inspiratie nieuwe badkamer

INSTAGRAM

Neem verder ook eens een kijkje op Instagram. Daar worden hashtags als #badkamerstyling #badkamerinspiratie gebruikt door mensen om hun badkamers te delen. Deze afbeeldingen kun je daarna opslaan in de Instagram app, of bewaar ze op Pinterest. Neem op Instagram ook eens een kijkje op #mijnsanitair voor inspiratie van onze eigen klanten.